NFL 4-on-4: De rentree van Deshaun Watson

Na een jaar vrijwillig uitgezeten te hebben en een veelbesproken schorsing keert Deshaun Watson zondag terug. Ongetwijfeld niet toevallig op bezoek bij de Houston Texans, zijn vorige ploeg. Wat kunnen we van dit duel verwachten? Dat en meer in deze editie van de NFL 4-on-4.

1. Alle ogen zullen zondag gericht zijn op Houston. Deshaun Watson maakt uitgerekend daar zijn rentree. Wat kunnen we van zijn eerste duel verwachten?

Marc Dorenbos: “Ik denk dat Deshaun Watson de wind van voren zal krijgen bij zijn terugkeer in Houston. De fans zullen niet vergeten zijn wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Toch is Houston een lekkere eerste tegenstander voor Watson om er weer in te komen. Slechter dan de Texans wordt het op dit moment niet dus wat dat betreft kan Watson een prima wedstrijd neer gaan zetten.”

Seán van Zon: “Ik denk dat er momenteel geen beter team is om je rentree tegen te maken maken dan de Texans. Deshaun Watson zal zijn debuut voor de Browns maken tegen een defensie van XFL-niveau. Naturlijk, hij heeft anderhalf seizoen niet gespeeld, maar daardoor zijn wij ook een beetje de klasse van Watson vergeten. De Browns spelen een verloren seizoen, maar zondag zien we een glimps van wat ze hadden kunnen zijn.”

Chris van Dijk: “Voor de Texans is dit duel hun Super Bowl van het jaar. Hoewel de rol van de club in dit schandaal zeker niet onderbelicht mag worden, zal de aandacht toch uitgaan naar Deshaun Watson. Ik verwacht een redelijk vol stadion, in tegenstelling tot hun vorige wedstrijden, en een gemotiveerd publiek en een opgefokte ploeg. Aangezien Watson bijna twee jaar niet gespeeld heeft en een nieuw team om zich heen heeft, zal het sportief tegen gaan vallen. De Texans gaan dit winnen.”

Luuk Dokter: ”Ik sluit me aan bij Chris. In ieder geval wat betreft het deel dat het sportief een slecht debuut zal zijn. Ik denk namelijk dat Cleveland alsnog te getalenteerd is om van deze Texans te verliezen.”


2. Er staat een heerlijk weekend op het programma. Wat is het duel waar jij het meest naar uitkijkt en waarom?

Marc Dorenbos: “Het duel tussen de Kansas City Chiefs en ‘mijn’ Cincinnati Bengals. Vorig jaar wonnen de Bengals twee keer na hele spannende wedstrijden. Als het net zo spannend wordt als vorig jaar wordt het genieten. De Chiefs en de Bengals zijn beide in vorm en beide zo goed als fit. Ik heb er zin in!”

Seán van Zon: “Helemaal mee eens, Marc! Beide teams zijn aanvallend geweldig. Daarnaast keert Ja’Marr Chase terug. Joe Mixon is nog een vraagteken, maar als hij ook meedoet kan dit weleens een van de wedstrijden van het jaar.”

Chris van Dijk: “Ik verheug me vooral op het duel tussen de Dolphins en 49ers. De aanval van Hill, Waddle en Tua krijgt voor het eerst in tijden weer een echt goede defensie tegen. Kunnen de Dolphins het dan nog steeds? En hoe goed is San Francisco? Ze willen sinds de trade voor CMC wel, maar echt indrukwekkend is het nog niet. Twee Super Bowl-kandidaten tegen elkaar, maar wie van de twee is nu verder? Ik heb er zin in.”

Luuk Dokter: ”Ik heb zin in Redzone. Met zoveel fantastische duels geniet ik graag een avond van alle highlights. Zeker nu de Bills al met speels gemak van de futloze Patriots wonnen. Stiekem kijk ik wel specifiek uit naar Jaguars tegen Lions. Twee teams die ik volgend jaar een flinke sprong zie maken.”


3. Niet voor alle ploegen is het seizoen tot nu toe een succes geworden. Welke coach moet komende weken echt wat presteren om volgend jaar een nieuwe kans te krijgen?

Marc Dorenbos: “Nathaniel Hackett staat stipt bovenaan dit lijstje. Al vraag ik me af of er voor hem nog wat te redden valt. Zelfs als de Broncos nu een paar potjes gaan winnen kun je je afvragen wat Hackett brengt voor dit team. Het is aanvallend allemaal zo ontzettend troosteloos, dat mag je een head coach aanrekenen.”

Seán van Zon: “Hoe heeft Kliff Kingsbury nog in vredesnaam zijn baan als coach van de Cardinals? Ik heb het al eerder in de podcasts besproken, maar waar hij eerder nog zijn seizoenen goed startte en slechte eindigde is dat dit seizoen niet het geval. Er zijn verzachtende omstandigheden. Zo was Hopkins natuurlijk geschorst en zijn veel Cardinals-spelers geblesseerd geraakt, maar nog is het ‘product’ wat Arizona op het veld zet ondermaats.”

Chris van Dijk: “Lovie Smith is voor mij wel de belangrijkste kandidaat. Dat de Texans niet goed zouden zijn, dat wisten we voor het seizoen wel. Maar David Culley werd vorig jaar ontslagen nadat hij het maximale uit de groep had weten te halen. Dit doet Smith duidelijk niet. Davis Mills is aan de kant gezet omdat hij zich niet verder ontwikkelde en de ploeg lijkt de strijd opgegeven te hebben. Verliezen is niet erg, maar als je als coach de kleedkamer niet meer voor je kunt winnen is het klaar. Smith zal moeten laten zien dat hij het nog heeft.”

Luuk Dokter: ”Hackett, Kingsbury en Smith zijn logische kandidaten. Josh McDaniels hoort ook op dit lijstje, maar de Raiders hebben het geld niet om van hem af te komen. Een andere optie is Matt LaFleur. Hij heeft alleen wel erg veel redenen om niet naar behoren te presteren. Ik gun hem een jaar zonder Rodgers om te laten zien dat hij het met Jordan Love wel kan.”


4. De Eagles en Vikings kunnen deze week (met hulp) een plekje in de play-offs veiligstellen. Welke ploeg die nu op een play-offplek staat, zien jullie nog buiten de boot vallen?

Marc Dorenbos: “De Jets zijn op dit moment #7 seed in de AFC en ik denk niet dat ze dat vol gaan houden. Ze worden op de hielen gezeten door onder andere de Chargers. Hun programma, waarin ze nog op bezoek gaan bij onder andere de Bills, Dolphins en Vikings, is ook niet bepaald makkelijk.”

Seán van Zon: “Ik ben het eens met Marc, in de AFC zullen de Jets waarschijnlijk buiten de boot vallen. In de NFC zullen de Giants of Commanders denk ik de play-offs missen. De teams spelen nog twee keer tegen elkaar spelen. De eerste van de twee ontmoetingen is zondag. De Giants hebben een thuisvoordeel en kunnen hiermee een grote stap zetten richting de play-offs. Zondag zal dus cruciaal worden.”

Chris van Dijk: “De Bucs staan nu nog wel op een play-offplek, maar zijn bezig aan een zeer matig seizoen. Ik zie ze de voorsprong die ze nu nog hebben nog wel uit handen geven. Op de slotdag moeten ze op bezoek bij de Falcons. Dit zou wel eens om de divisie kunnen gaan, waarbij de Falcons dit dan winnen.”

Luuk Dokter: ”De voornaamste kandidaten zijn hier al genoemd: In de AFC de Jets en in de NFC de Bucs, Giants of Commanders. Dan zeg ik toch Commanders. Tampa Bay heeft Brady en het sprookje van Daboll bij de Giants is te mooi.”


Lees hier alle previews voor Week 13.

Coverfoto: Nathan Ray Seebeck/USA Today Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen