NFL 4-on-4: Redzone-tips, Dak Prescott en play-off

Het NFL-seizoen is weer in volle gang. Toch is het na een week nog te vroeg om conclusies te trekken. In deze editie van de 4-on-4 blikken we terug op TNF, bespreken we de blessure van Dak Prescott en bekijken welke play-offteams nu al in de problemen zitten. We sluiten af met tips voor de wedstrijden van zondagavond tijdens Redzone.

1. De ontmoeting van donderdag tussen de Chiefs en Chargers was een heerlijk potje, waarbij de Chiefs net aan het langste eind trokken. Wat is voor jou de belangrijkste les van deze wedstrijd?

Marc Dorenbos: “Er waren mensen die voor dat dit seizoen begon voorspelden dat de Chiefs en Mahomes het lastig zouden krijgen zonder Tyreek Hill. We kunnen nu na twee wedstrijden wel concluderen dat dit meevalt. Mahomes is nog altijd een elite quarterback die dit jaar een mvp seizoen gaat draaien. Dit liet hij tegen de Chargers wel weer zien.”

Seán van Zon: “Ook zonder Keenan Allen liet Herbert tegen Kansas City zien een top quarterback te zijn. Zonder hem zijn de Chargers een stuk verder van huis.”

Toon Aerts: “Dat er nog een groot verschil zit tussen goed zijn en effectief winnen. De Chargers hadden deze game kunnen winnen en een statement maken, maar ze lieten zich de kaas van het brood eten door een team dat al jaren weet wat winnen is. Staley en co zullen toch nog stappen moeten zetten om Andy Reid en Pat Mahomes echt uit te kunnen dagen.”

Chris van Dijk: “Hoe dun de lijn in de NFL is tussen winnen en verliezen. Vlak voor de pick-6 leken de Chargers de overhand te hebben, waarna het momentum in een keer draaide. Het maakt hoe onvoorspelbaar de sport is en dat we zeker de eerste weken vooral naar het spel moeten kijken en niet direct naar de resultaten van de teams. Want kleine plays kunnen een groot verschil maken.”

2. Dak Prescott is geblesseerd geraakt en mist meerdere wedstrijden. Wat is het best-case scenario voor de Cowboys? En wat is meest realistische?

Marc Dorenbos: “Ik denk dat het best-case scenario is dat de Cowboys laag eindigen en met een hoge draft pick het team verder versterken. Met het huidige roster vallen de Cowboys al een beetje tussen wal en schip en zonder Prescott is het al helemaal niet best. Ik betwijfel ook of Ceedee Lamb in zijn eentje de offense draaiende kan houden. Het meest realistische scenario is denk ik dat de Cowboys net de play-offs missen en dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat voordat het begonnen is.”

Seán van Zon: “Absolute best-case is dat de Cowboys de NFC East winnen. Dit kan pas wanneer andere teams in hun divisie het echt af laten weten. Vooral met de sterke Eagles in de NFC East zie ik dit niet gebeuren. Realistischer is het net wel/net niet halen van de wildcard-week. Het halen van de wildcard zal liggen aan hoe goed de running game van Dallas gaat zijn zonder Dak Prescott.”

Toon Aerts: “Als ze vier zeges uit de brand kunnen slepen tussen nu en de bye week, dan kan alles nog, vermoed ik. Tegen de Giants, Commanders, Lions en Bears kunnen ze zelfs zonder Dak winnen, maar dan moet alles wel meezitten. 2 tot 3 zeges tegen eind oktober acht ik gezien het schema iets waarschijnlijker.”

Chris van Dijk: “Zelfs hoelang Prescott eruit zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. De Cowboys moeten hopen dat hij in een week of vijf terug is. Misschien dat ze dan nog voor een wildcard kunnen gaan. Maar eerlijk gezegd acht ik die kans niet zo groot. Meest realistische is dat het seizoen voorbij is voor het goed en wel begonnen is.”

3. Diverse ploegen die vorig jaar de play-offs haalden verloren in Week 1. Van welk verliezend team verwacht jij dat ze de play-offs niet gaan halen? En waarom?

Marc Dorenbos: “Hier zie ik wel meerdere kandidaten, ook weer de Cowboys bijvoorbeeld. Ik ga zelf voor de Cardinals. In de tweede helft van het vorige seizoen lieten ze al zien dat ze geen fantastisch roster hebben en zonder Deandre Hopkins zal dat dit jaar niet beter gaan. Ik zie ze niet 1,2,3 de play-offs halen dit jaar.”

Seán van Zon: “Arizona. Ze speelden afgelopen zondag tegen een top 3 team in de AFC maar zagen er heel zwak uit. Ik denk ook niet dat coach Kliff Kingsbury het einde haalt van het seizoen als coach van de Cardinals. Aan beide kanten van de bal lijkt Arizona gewoon niet goed genoeg om de play-offs te halen.”

Toon Aerts: “De Cowboys zullen het zoals gezegd moeilijk krijgen, maar wat mij betreft zagen de Patriots er pas echt beroerd uit. Offensief hebben ze veel weg van een dode mus. Zonder aanvallende vuurkracht red je het niet in de explosieve AFC. De Pats vallen dus helaas af.”

Chris van Dijk: “De usual suspects zijn hier al genoemd. Vandaar dat ik voor een verrassende naam ga. De Titans gaan het dit jaar ook niet redden. Het programma buiten de divisie is zwaar voor de nummer 1 seed van afgelopen jaar. Door de trade van A.J. Brown en de blessure van Harold Landry is de ploeg flink verzwakt. Alleen divisiewinst kan de Titans redden, en ik denk dat die titel naar de Colts zal gaan.”

4. Zondag tijdens Redzone komen 24 teams in actie. Welke wedstrijd is een tweede scherm waard en waarom?

Marc Dorenbos: “De leukste potjes zijn al gespeeld of worden maandagnacht pas gespeeld. Van de wedstrijden die zondag onder Redzone gespeeld worden denk ik dat Tampa Bay tegen de Saints een interessante wedstrijd gaat worden. Brady wint de laatste jaren niet veel van de Saints dus ik denk dat hij er op gebrand gaat zijn in zijn (waarschijnlijk) laatste seizoen hier verandering in te brengen.”

Seán van Zon: “Saints@Bucs. Ten eerste al spannend doordat het een NFC South-matchup is. Brady heeft het historisch lastig tegen de Saints. Hij won slechts 4 dan de 9 wedstrijden tegen het team uit New Orleans. Na een sterke start van Tampa Bay zullen ze in hun eerste thuiswedstrijd deze lijn door willen zetten.”

Toon Aerts: “De Ravens tegen de Dolphins zou in principe vuurwerk moeten opleveren. Maar ook naar de clash tussen de Saints en de Buccaneers kijk ik uit. Gaan de Saints Tom Brady opnieuw nachtmerries bezorgen? Of neemt hij eindelijk eens wraak?”

Chris van Dijk: “In principe is er voor elk duel wel iets te zeggen, zeker zo vroeg in het seizoen. Tijdens Redzone zou mijn vroege tip zijn Steelers – Pats en voor de late games 49ers – Seahawks. In beide wedstrijden heb je een ploeg die vorige week wat verrassend hun wedstrijd wist te winnen. Ze spelen tegen twee teams die vorig jaar de play-offs haalden en nu onderuit gingen. Waren de nederlagen een incident of zijn de vraagtekens die voor het seizoen werden beschreven (de aanval van de Patriots, Trey Lance als starter bij San Fran) serieuze problemen in de jacht op de play-offs? Vanavond wordt weer meer duidelijk. Dus ik let tijdens Redzone extra op deze potjes.”


Lees hier alle previews voor Week 2.

Coverfoto: Stephen Lew / USA Today Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen