NFL 4-on-4: OBJ en mogelijke trades?

Het trade-seizoen is geopend in de NFL. Clubs kunnen komende weken spelers verhandelen. Een belangrijke periode, want vorig jaar was het Von Miller die na een trade een cruciale rol in de play-offs speelde. Wie is dat dit jaar? Dat en meer in deze editie van de NFL 4-on-4.

1. Roger Goodell begon deze week weer over een internationale franchise in Europa. Sterker nog, hij ziet hier zelfs ruimte voor een hele divisie. Hoe realistisch is dit?

Seán van Zon: “Logistiek kan het. In college reist Hawaii ook duizenden kilometers voor wedstrijden. De vraag is of je wel een team in Londen wil hebben. Nu komen fans van alle soorten teams naar wedstrijden van de International Games, dat zal anders zijn als de stad zijn eigen franchise krijgt. Ook zie ik niet zo snel een team relocaten naar een ander continent.”

Marc Dorenbos: “Ik heb vooral mijn twijfels rondom de fans. De meeste NFL liefhebbers in Europa hebben intussen wel hun team gekozen om te supporten. Als wedstrijden in Europa regulier worden, ga je de stadions dan vol krijgen? Nu werkt dat uitstekend omdat het een speciale gelegenheid blijft. Als het normaal wordt, weet ik niet of dat zo blijft.”

Luuk Dokter: “Ik sluit me aan bij Marc. Lekker allemaal in de VS houden. Die beleving en game day ervaringen ga je hier nooit krijgen. De London games en Duitsland games zijn mooie uitzonderingen waar Europese fans hun harten kunnen ophalen.”

Chris van Dijk: “Laatste tijd spreek ik wel steeds meer fans van American Football, maar zonder een favoriet team. Mochten dit er echt veel zijn, dan zou een club in Europa wel eens mogelijk zijn. Een divisie lijkt me wat overdreven, maar er zal ooit een eigenaar komen die denkt in Europa meer geld te kunnen verdienen dan in zijn stad in de VS.”

2. Het trade-seizoen is officieel begonnen. Vorig jaar was het Von Miller die van club wisselde en een behoorlijke impact op het seizoen had. Welke speler zou dit jaar verhandeld moeten worden?

Seán van Zon: “DJ Moore is te goed om bij een team als de Carolina Panthers te spelen. Als ze echt willen rebuilden dan zullen spelers zoals hij getrade moeten voor draft picks. Een bijkomstigheid hiervan is dat je als Carolina zijnde dan ook echt kunt gaan voor de hoge draft picks, zeker wanneer je spelers zoals hem wegtrade.”

Marc Dorenbos: “Ik las afgelopen week dat de Bills bij de Panthers hebben gevraagd wat er mogelijk is rondom Christian McCaffrey. Ik gun CMC wel een nieuw team, maar als de Bills het worden, worden die wat mij betreft een beetje te goed. Dan liever een ander team.”

Luuk Dokter: “Ik gun Christian McCaffrey ook een meer geschikte franchise. Plus, het levert de Panthers benodigd draft materiaal op, want de houdbaarheid van running backs is gelimiteerd en nu kunnen ze er nog een serieuze compensatie voor verwachten.”

Chris van Dijk: “Roquan Smith wilde van de zomer al weg bij de Bears en is na dit seizoen een free agent. Nu de Bears 2-4 zijn en niet mee lijken te gaan doen om de play-offs lijkt het logisch om nog een pick te krijgen van een ploeg dat verdedigend wat versterking kan gebruiken met het oog op een play-off run.”

3. OBJ heeft nog steeds niet getekend bij de Rams. Hij gaf zelf aan hier graag naar toe te willen, maar dat ze hem veel te weinig hebben geboden. Waar zou jij OBJ in november graag op het veld zien staan?

Seán van Zon: “De rest van de maand oktober is bepalend voor OBJ. Hij zal bij een team willen spelen wat gaat strijden om een plek in de Super Bowl. Het liefst zie ik hem terugkeren bij mijn Giants, maar dat is wishful thinking. Realistischere teams voor OBJ zijn de Bills en Chiefs.”

Marc Dorenbos: “De Giants zijn meer dan degelijk dit jaar, dus het zou tof zijn om hem daar nog eens te zien. Bovendien kan New York nog wel een receiver gebruiken.”

Luuk Dokter: “Jamison Crowder is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een gebroken enkel en Touchdown Jesus is geblesseerd, dus kom maar naar Buffalo. Diggs, Davis en OBJ…”

Chris van Dijk: “OBJ wil alleen naar een kampioenskandidaat. De Rams moeten snel zijn, want anders kan het zomaar zijn dat hij ergens anders heen gaat. Ik hoop zelf dat hij in Los Angeles blijft, maar dan voor die andere club. Ik gun Justin Herbert nog wel een extra wapen in de race naar de play-offs.”

4. Opmerkelijk verhaal over Dan Snyder. De omstreden eigenaar van de Redskins, Football Team, Commanders zou hebben laten doorschemeren belastende informatie te hebben over Goodell en andere eigenaren, voor het geval hij weg zou moeten. Wat zou Snyder volgens jullie in bezit kunnen hebben?

Seán van Zon: “Dan Snyder die belastende informatie over iemand bezit, het is de omgekeerde wereld. Ik denk dat Goodell zijn handjes niet heeft thuis kunnen houden bij vrouwelijke medewerkers. De andere optie is dat Goodell een schimmig dealtje heeft gesloten waar Snyder lucht van heeft gekregen.”

Marc Dorenbos: “Speculeren over zoiets is natuurlijk altijd lastig, maar de geschiedenis leert dat het een grote kans is dat het iets is rondom racisme of seksisme. Laten we hopen dat Snyder bluft.”

Luuk Dokter: “Wat niet? Duistere zakelijke afspraken, discriminatie in welke hoedanigheid dan ook, fraude, weggemoffelde wetsovertredingen. Noem het maar op. Niets zou mij verbazen, maar Snyder past enkel bescheidenheid.”

Chris van Dijk: “De mogelijkheden zijn eindeloos. Mijn eerste gedachte was dat Goodell meeging met Deshaun Watson tijdens zijn bezoekjes aan massagesalons. Maar alle vormen van fraude zijn natuurlijk ook mogelijk. Deze miljardairs doen alles voor geld.”


Lees hier alle previews voor week 6.

Coverfoto: Kyle Terada/USA Today Sports

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen