ALDS: Guardians leggen hinderlaag voor Yankees

Met één uit in de negende inning en een 5-3 achterstand leek het doek in Game 3 voor de Cleveland Guardians te vallen. De Yankees hadden, met Wandy Peralta op de heuvel, een kans van 96% om de wedstrijd te winnen, maar hadden eveneens buiten een enorme opleving van de Guardians gerekend.

Het begin van de wedstrijd was voor Cleveland, dat een snelle 2-0 voorsprong had genomen na twee innings honkbal. Josh Naylor had in de eerste inning Steven Kwan over de thuisplaat geslagen en Kwan zelf sloeg een inning later Gabrial Arias binnen. Zo verliep het begin van de wedstrijd moeizaam voor Yankees-starter Luis Severino, maar de werper herstelde zich in de innings die volgden.

Severino zag eveneens zijn ploeg gelijkmaken in de derde inning, via wie anders dan Aaron Judge. De homerunkoning, die behoorlijk droog stond in de playoffs, sloeg een fastball récht door het midden van Triston McKenzie over de hekken. Oswaldo Cabrera kwam mee vanaf het honk en de stand was 2-2.

HEEN-EN-WEER

Diezelfde Cabrera zette de Yankees vijfde inning op een voorsprong. De 23-jarige Venezolaan, bezig aan zijn eerste seizoen in de Majors, ramde een 90 mph ‘letter-high’ fastball van McKenzie over de hekken voor een 2-run bomb.

Bader zou in de zevende inning de volgende zijn met een homerun voor New York, wat alle drie de long balls met elkaar verbond. De homerun was belangrijk, want Cleveland kwam in de zesde inning weer een run dichterbij. Toch ging de wedstrijd de negende inning in met een 5-3 voorsprong voor New York.

COMEBACK
In die negende inning completeerde Cleveland dus hun comeback. One-out singles van Myles Straw en Steven Kwan tegen Wandy Peralta brachten Clarke Schmidt uit de bullpen, maar de voormalig first-round draft pick kon het tij niet keren. Een RBI-single van Amed Rosario bracht Cleveland op één run en Jose Ramirez sloeg een infield single die de honken vol met Guardians zette.
Een kansloze strikeout voor Josh Naylor leek het momentum terug te brengen bij de Yankees, maar opnieuw was het Oscar Gonzalez, die eerder in de playoffs de Tampa Bay Rays uitschakelde met een walk-off homerun in de wildcardserie, die Progressive Field in extase bracht.

De 24-jarige Dominicaan sloeg een pitch van Schmidt door het midden en de razendsnelle Steven Kwan en Amed Rosario scoorden eenvoudig. De Guardians wonnen met 6-5 en zijn één winstpartij verwijderd van de AL Championship Series.

UP NEXT

Gerrit Cole moet de stopper worden die de Yankees momenteel heel hard nodig hebben. Hij is de startende werper van dienst in Game 4. Zijn tegenstander is Cal Quantrill, die in zijn vorige outing wat shaky voor de dag kwam. De wedstrijd begint om 01:00 uur Nederlandse tijd.

Coverfoto: AP

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen