NFL 4-on-4: het programma en coaches in problemen

4. Tot slot jullie eerste bold prediction voor het nieuwe seizoen. Wie is de eerste coach die komend seizoen ontslagen wordt?

Toon Aerts: “Het is niet meteen een stoutmoedige voorspelling, maar ik zie Vic Fangio van de Denver Broncos als eerste zijn job verliezen. Hij kon in twee seizoenen bij de Broncos nog geen potten breken en sloot beide jaren met een verliezend record af. Met een quarterback room die uit Teddy Bridgewater en Drew Lock bestaat, zie ik het hem niet meteen veel beter doen. In november ligt Fangio op de keien.”

Jurian Ubachs: “Er zijn veiligere keuzes, maar vooruit, de take mocht heet zijn: Mike Tomlin. Het is mooi als een franchise quarterback een standbeeld krijgt van de stad, het is minder mooi als hij zo lang doorspeelt dat hij zelf haast speelt als een standbeeld. Dat is alvast een zorg. Daarnaast is de O-line lang niet van het niveau dat we door de jaren heen van Pittsburgh gewend zijn. Tel daarbij de concurrentie op: Ravens met Lamar Jackson nog steeds erg goed, Browns waren al beter en zijn sterker geworden en de Bengals krijgen Joe Burrow terug, mét nog eens extra wapens. De Steelers moeten waken voor een laatste plaats in de divisie en dat zou in de trotse footballstad niet getolereerd worden: exit Mike Tomlin.”

Luuk Dokter: “Dat is lastig. Er zijn veel kandidaten, maar ik ga voor Mike McCarthy. De Cowboys hadden een slecht seizoen en dat kwam niet alleen door de afwezigheid van Dak Prescott. Daarvoor was het namelijk al kommer en kwel. McCarthy gaat het ook komend seizoen niet op de rit krijgen en daarom moet hij als eerste coach het veld ruimen.”

Chris van Dijk: “De Cardinals hebben geen gemakkelijk programma om mee te beginnen. Met de komst van onder meer J.J. Watt zijn de verwachtingen echter wel weer omhoog gegaan. Een matige start gaat Kliff Kingsbury uiteindelijk zijn baan kosten. Na een nederlaag bij de Browns in week 6 wordt hij ontslagen.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen