NFL 4-on-4: het programma en coaches in problemen

2. Welk team heeft het gunstigste schema gekregen en welke ploeg het zwaarste?

Toon Aerts: “De Pittsburgh Steelers zullen het volgens hun strength of schedule bijzonder zwaar krijgen. Het gecombineerde winstpercentage van hun tegenstanders dit seizoen ligt het hoogst. Kan ook moeilijk anders, met naast de divisiewedstrijden tegen de Ravens en Browns ook nog eens games tegen de Bills, Seahawks, Packers, Titans en Chiefs. Volgens diezelfde logica hebben de Eagles het makkelijkste programma, al zijn zij zelf niet echt hoogvliegers. Doe mij dan maar het schema van de Buccaneers, die op de Bills en de Rams na niet echt veel teams te vrezen lijken te hebben komend seizoen.”

Jurian Ubachs: “Tampa Bay heeft een opvallend makkelijk schema en dat valt natuurlijk op, want zij zijn titelhouder. Het is echter bekend dat als je de divisie niet wint, je schema het jaar daarna waarschijnlijk minder zwaar zal zijn. De Bucs sneakten vorig jaar de playoffs in op een wildcard. Ook de Denver Broncos kennen een enorm goed te doen schema en zouden mede daardoor wel eens kunnen gaan verrassen. Aan de bovenkant zijn er met de AFC North en NFC North twee sterke divisies aan elkaar gekoppeld dit jaar, waardoor voor elk van die teams eigenlijk hetzelfde geldt als voor de Steelers. Zij staan allemaal hoog als het gaat om hoe moeilijk het schema is.”

Luuk Dokter: “De Steelers hebben het moeilijkste en de Eagles het makkelijkste schema gebaseerd op de records in 2020. De Eagles kunnen dat goed gebruiken, maar de verzwakte Steelers absoluut niet. Buiten die twee springen Miami en Detroit eruit voor mij. Miami heeft een relatief eenvoudig schema, maar zijn verder gegroeid en hebben zich dit off-season wederom verbeterd. Voor de Lions wordt het een pittig jaar. Vorig seizoen was het al moeilijk, maar in 2021 zijn er slechts vijf teams die het ogenschijnlijk moeilijker gaan krijgen.”

Chris van Dijk: “Ik denk dat de Patriots het goed getroffen hebben. De tegenstanders van alle ploegen waren natuurlijk al bekend, maar nog niet wanneer ze tegen wie zouden spelen. De Patriots hebben maar één keer een korte voorbereidingstijd en dat is als ze op donderdagavond spelen. Na hun optreden tijdens MNF hebben ze echter een bye-week. Het enige nadeel is dat ze wel drie tegenstanders hebben die na hun bye-week tegen de Pats moeten. De Ravens hebben het op het oog iets minder getroffen, want die hebben de laatste weken een zwaar programma. Al is dat op basis van de sterkte van de teams van afgelopen jaar. Met twee ontmoetingen tegen de Steelers in de laatste zes wedstrijden kan het ook zo maar eens meevallen.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen