NFL 4-on-4: Denderen de ongeslagen teams voort?

We staan aan de vooravond van Week 4. Een ideaal moment om het in onze 4-on-4 te hebben over de teams die nog niet verloren hebben en de teams die nog zegeloos zijn. Denderen de ongeslagen teams onverminderd voort dit weekend? Kan één van de teams zonder winst eindelijk die nul van de tabellen vegen? Eén van die winloze teams zijn de Jacksonville Jaguars. Daar zette Trevor Lawrence eindelijk een hoopvolle prestatie neer. Is hij nu echt vertrokken? We polsen tenslotte ook de reacties van onze redactie op het nieuws over de Super Bowl Halftime Show. Je leest het allemaal in de NFL 4-on-4 van deze week!

1. Er zijn nog vijf teams ongeslagen na drie weken. Hoeveel blijven er daar van over na week 4?

Luuk Dokter: “Alleen de Rams. Zij zijn overall net een stukje beter dan de Cardinals en daarom brengen ze hen de eerste nederlaag toe. De Panthers, Broncos en Raiders zie ik gewoonweg niet winnen van respectievelijk de Cowboys, Ravens en Chargers.”

Lars Leeftink: “De Rams verslaan de Cardinals en de Panthers en Broncos gaan (samen met de Cardinals dus) hun ongeslagen status kwijtraken. Ik twijfel over de Raiders tegen de Chargers. Normaal zou je zeggen Chargers, maar ik ga hier stiekem toch voor de upset. Geloven in de Raiders wordt meestal meteen afgestraft, maar goed. Ik ga het erop wagen. Naast de Rams zijn dus ook de Raiders na deze week nog ongeslagen.”

Ton de Vries: “Nog twee: de Arizona Cardinals en de Denver Broncos. Er wordt vaak lacherig gedaan over de 3-0 van de Broncos, maar ik vind ze aan beide kanten van de bal erg sterk. Baltimore staat dit seizoen garant voor spektakel, maar zelden voor goed spel. Een fitter Broncos team trekt de stijgende lijn door. Daarnaast gaan de Cardinals voor een stuntje zorgen tegen de Rams. De ploeg uit LA zit op een roze wolk na de overwinning op de Bucs en daar gaat Kyler Murray gretig gebruik van maken. Sean McVay is 40-0 als hij voor staat bij rust, dus de Cards zullen vroeg hun slag moeten slaan.”

Jurian Ubachs: “Nog maar één en dat zullen dat de Cardinals of de Rams zijn, aangezien die 3-0-teams tegen elkaar spelen. De Broncos krijgen eindelijk een tegenstander van formaat en leggen het af tegen de Ravens en voor de Carolina Soft-Schedule-Panthers geldt hetzelfde: die gaan verliezen van Dallas. Dan de Raiders op bezoek bij de Chargers. De Raiders zijn beter dan waar ze credit voor krijgen, maar niet beter dan de Chargers. Dus maar één ploeg die naar 4-0 gaat en dat zullen de Rams wel zijn.”

2. Toevallig zijn er ook nog exact vijf teams zonder zege dit seizoen. Kan één van deze teams hun seizoen nog redden?

Luuk Dokter: “De Jaguars waren donderdagavond dichtbij, maar dichtbij telt niet. Detroit komt echter wel van die hatelijke nul af en dat betekent dan direct het onslag van Matt Nagy. De Lions waren tegen de Ravens al dichtbij, maar moesten op hartverscheurende wijze hun eerste overwinning in rook zien opgaan. De Bears zijn het perfecte team om die kater tegen weg te wassen.”

Lars Leeftink: “De enige waarin ik nog een beetje geloof, zijn de Giants, maar die hebben zoveel blessures dat ik dat niet zie gebeuren. De Jets, Jaguars, Lions en Colts zijn gewoon niet zo goed. Allemaal gaan zij hun seizoen niet meer kunnen redden.”

Ton de Vries: “Ik zou heel graag willen zeggen dat dat wel zo is, maar ik zie geen scenario waarin deze teams nog een gooi gaan doen naar de play-offs of zelfs maar een positief record. Van deze ploegen kun je zeggen dat Detroit de “minst slechte” indruk maakt. Ik denk ook dat ze van de Bears gaan winnen zondag.”

Jurian Ubachs: “Nee.”

3. Trevor Lawrence kwam tegen de Cincinnati Bengals eindelijk aan de oppervlakte. Krijgen we vanaf nu het echte supertalent Lawrence te zien?

Luuk Dokter: “Nou, het is hartstikke fijn om zijn groei te zien. Uiteindelijk wil je dat zo’n speler gewoon goed uit de verf komt. Met het speelschema van de Jags zie ik op korte termijn echter vooral een aantal teams dat te goed is (Titans, Bills), of zelf wel een revival kan gebruiken (Dolphins, Seahawks, Colts). Ik zie daarom geen winst voor Lawrence en de zijnen, maar ik denk wel dat hij iedere week weer een stukje beter wordt. Lawrence op volle sterkte vereist echter een betere supporting cast.”

Lars Leeftink: “Het zal met ups en downs gaan, maar op een gegeven moment zal het talent naar boven komen. Hetzelfde geldt voor Wilson. Heb bij Fields persoonlijk wat meer twijfels, maar ook hij is zeker niet zo slecht als bijvoorbeeld afgelopen weekend. Geduld is het belangrijkste woord hier.”

Ton de Vries: “Het zal up and down zijn. Dit was prima, de Bengals zijn alleen ook geen tegenstander van formaat. We moeten vooral de lat voor de jonge QB’s niet te hoog willen leggen. De teams waar ze in spelen, kruipen net uit een dal. Laat ze rustig het seizoen afmaken, probeer ze in ieder geval een beetje te beschermen met je OL, en laten we dan over een jaar ofzo eens kijken hoe ze er voor staan.”

Jurian Ubachs: “Ja en nee. Wordt hij beter? Uiteraard, maar hij kan zelf de O-line niet fixen en dat Chark nu wegvalt, helpt ook niet. We gaan nog mooie dingen zien, maar de ‘echte’ Lawrence – als die ooit opstaat – zullen we denk ik niet voor 2022 zien.”

4. De line-up voor de Super Bowl halftime show is bekendgemaakt. Snoop Dogg, Dr. Dre, Kendrick Lamar, Mary J. Blige en Eminem zullen het podium delen. Enthousiast?

Luuk Dokter: “Ja, dit is fantastisch. Kendrick Lamar is één van mijn favoriete artiesten en die had het wat mij betreft ook wel alleen mogen doen. Het is echter wel leuk dat er ook een blik levende legenden is losgetrokken. Doet de nieuwe zaak van Eminem – Mom’s Spaghetti – trouwens de catering?”

Lars Leeftink: “Persoonlijk wel. Eminem en Lamar zijn helden en de andere namen zijn ook GOATS te noemen. Het is qua genre misschien wat eentonig (waardoor sommige het minder zullen vinden), maar de namen passen bij een evenement als de Super Bowl. Nu de uitvoering nog en daar schort het nog wel eens aan.”

Ton de Vries: “Ik verwacht een fantastische show, al ligt het bepaald niet in mijn straatje. Mogelijk ben ik één van de weinige kijkers die halftime maar een irritante onderbreking van de wedstrijd vind.”

Jurian Ubachs: “Jaaaa!!! Eminem is jeugdsentiment voor mij en één van mijn favoriete artiesten aller tijden en dan krijg je er nog vier wereldtoppers bij. Heel gaaf, dat moet een spektakel gaan worden. Snoop MOEST trouwens wel uitgenodigd worden. De Super Bowl wordt ongeveer 25 kilometer van de geboortegrond van Snoop Dogg (Long Beach) gespeeld dus de Gin & Juice voelde je wel een beetje aankomen.”

Lees hier de review van Thursday Night Football!

Coverfoto: Katelyn Mulcahy GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen