TNF: Bengals slepen zege op valreep uit het vuur

De Cincinnati Bengals hebben in het thuisduel tegen de Jacksonville Jaguars letterlijk geen seconde op voorsprong gestaan. Toch wist de ploeg de zege op de valreep nog binnen te halen. Door een benutte field goal in de absolute slotseconde werd het 24-21 voor de Bengals.

De Jaguars leken donderdagavond lange tijd op weg naar de eerste zege in meer dan een jaar. Vooral in de eerste helft had de ploeg onder leiding van Trevor Lawrence het beste van het spel. De rookie maakte op bezoek in Ohio dit keer geen fouten en was de spelverdeler die Urban Meyer voor ogen had toen hij Lawrence als eerste drafte.

Vooral de touchdowndrive in het tweede kwart liet zien dat de Jaguars hun quarterback van de toekomst in huis hebben. De Jaguars hadden meer dan zeven minuten de bal, gingen in twaalf plays over het hele veld en Lawrence liep uiteindelijk zelf de touchdown binnen met een 7-yard run.

RUIMER OP VOORSPRONG

Het zorgde op dat moment voor een 14-0 voorsprong, want ook de defensie van Jacksonville speelde veel beter dan de afgelopen weken. Ja’Marr Chase had een paar mooie catches, maar mede door een gemiste field goal leverde dit geen punten op. De Jaguars hadden in de slotseconden van de eerste helft zelfs nog de kans om ruimer op voorsprong te komen, maar konden op 4th & goal vanaf de 1-yard lijn de endzone niet vinden.

De Bengals hadden hierdoor slechts twee touchdowns nodig om de strijd weer in evenwicht te brengen. Die zette Joe Burrow binnen een kwart op het scorebord. Het momentum leek in het voordeel van de Bengals te zijn verschoven, maar Lawrence liet zich niet uit het veld slaan. Een nieuwe, lange drive leverde opnieuw een running touchdown op en een 21-14 voorsprong.

VOORSPRONG OP DE VALREEP

Toch konden de Jaguars de voorsprong niet vasthouden. De verdediging was, in tegenstelling tot de eerste helft, niet meer in staat om de aanval van de Bengals af te stoppen. Burrow leidde zijn ploeg in de volgende drive naar de gelijkmakende touchdown en na een punt van de Jaguars kreeg hij de bal terug met nog iets meer dan vijfenhalve minuut op de klok.

Opnieuw gingen de Bengals zonder problemen het veld over. Een touchdown werd het dit keer niet, maar met vier seconden op de klok mocht kicker Evan McPherson aanleggen vanaf 35 yards. De rookie faalde niet en de bal ging precies op het einde van de speeltijd tussen de palen door. Hierdoor kwamen de Bengals op de valreep voor het eerst op voorsprong.

Door de zege hebben de Bengals (3-1) de leiding genomen in de AFC North. Wel kunnen de Browns en Ravens dit weekend langszij komen. De Jaguars (0-4) leden hun negentiende nederlaag op rij en mogen volgende week in de thuiswedstrijd tegen de Titans proberen een einde te maken aan deze negatieve serie.