NFL 4-on-4: De Super Bowl LVII editie

Vannacht strijden de Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles om de hoofdprijs. In State Farm Stadium in Glendale Arizona maken de winnaars van de AFC en NFC uit wie de Vince Lombardi Trophy mee naar huis neemt. Worden het de Chiefs die onder leiding van Andy Reid en Patrick Mahomes hun derde (1969, 2019) Super Bowl winnen? Of de Eagles die met Jalen Hurts, wederom een voormalig back-up van Carson Wentz, voor hun tweede (2017) hoofdprijs gaan? Lees hier de antwoorden op vijf prangende vragen over Super Bowl LVII.

1. Wie wint Super Bowl LVII? Waarom?

Marc Dorenbos: “Ik zet mijn geld op de Eagles. Ik zie bijna geen zwakke plekken in dit team, waar die wel degelijk aanwezig zijn bij de Chiefs. Ik denk dat ook de magie van Mahomes niet genoeg gaat zijn om de Chiefs aan een Super Bowl te helpen.”

Chris van Dijk: “Hoe kan ik hier iets anders zeggen dan de Eagles? Het is in mijn ogen de meest complete ploeg in de NFL. De verdediging moet met de pass rush in staat zijn Mahomes onder druk te zetten en zo zijn big plays te beheersen. Aanvallend liggen er zowel in de running game als via de pass wel kansen voor Philly. Het gaat een mooie wedstrijd worden. Dus ja, de Eagles winnen voor de tweede keer de Super Bowl.”

Toon Aerts: “Ik denk dat de Eagles hem gaan pakken omdat zij uiteindelijk het meer complete roster hebben. Bovendien zien ze er op papier fitter uit dan de Chiefs.”

Seán van Zon: “De Chiefs. De connectie van Mahomes met Kelce gaat doorslaggevend zijn. Daarnaast denk ik dat DC Steve Spagnuolo van de Chiefs een goed plan heeft om de Eagles af te stoppen.”

2. Wie pakt de Super Bowl LVII MVP-titel? Waarom?

Marc Dorenbos: “Het is een beetje makkelijk om nu Jalen Hurts te zeggen, dus ik ga voor Haason Reddick. Hij was tegen de 49ers al ongelooflijk dominant en dat gaat hij tegen de Chiefs wederom zijn. Mahomes mag net als tegen de Bucs weer gaan rennen voor zijn leven.”

Chris van Dijk: “Jalen Hurts. Het is heel voorspelbaar en saai, maar eigenlijk het enige mogelijke antwoord. Hij is in de run game en passend cruciaal. Wil je een dark horse horen? Dan zeg ik C.J. Gardner-Johnson. Tenminste, als hij in staat is meerdere ballen van Mahomes te onderscheppen.”

Toon Aerts: “Volgens mij gaat de defense van de Eagles het verschil maken in deze game, hoe gek dat ook mag klinken. Doe mij dan maar Haason Reddick als Super Bowl MVP. Hij was tegen de 49ers al een game changer en zal dat nu opnieuw zijn.”

Seán van Zon:Travis Kelce. Ik zie de Chiefs best het hele playbook opentrekken. Dat betekent creative plays, plays waarin Kelce op alle manieren wordt betrokken in het spel. Dat levert hem de Super Bowl-MVP op.”

3. Beschrijf de allesbeslissende play

Marc Dorenbos: “De Eagles komen vlak voor tijd op 1 yard van de endzone bij een gelijke stand. Geheel in stijl gaat Philly voor de quarterback sneak achter de dominante OL, waarmee ze de beslissende score binnenhalen.”

Chris van Dijk: “Philly Special 2.0. De beslissende play zou je een sneak verwachten, maar dat doet ondertussen iedereen die tegen de Eagles speelt. Op 4th down besluit Nick Sirianni ervoor te gaan en het lijkt erop of ze weer gaan sneaken. Maar Hurts houdt de bal voor een pass op DeVonta Smith voor de winnende touchdown.”

Toon Aerts: “Er staan nog een 25-tal seconden op de klok en de Chiefs zijn aan zet. Het is 4th&4. De tussenstand is 20-17 voor de Eagles. De Chiefs moeten een eerste poging halen om op zijn minst Butker de kans te geven om de stand gelijk te trekken. Patrick Mahomes krijgt de bal en zijn pocket stort vrijwel meteen in. Zoals we hem kennen, slaagt hij er desondanks in om aan de eerste druk te ontsnappen. Net wanneer hij denkt dat de baan vrij is om al rennend de first down binnen te halen, is daar alsnog Haason Reddick die hem sackt en de game daar en dan beëindigd.”

Seán van Zon: “De Eagles spelen het grootste deel van de wedstrijd ijzersterk, maar de Chiefs houden ze bij. In het vierde kwart verzaakt de returner van de Eagles. Hierdoor krijgt de aanval van Kansas City balbezit diep op de helft van de tegenstander. Ze scoren snel en Philly komt deze klap niet meer te boven.”

4. Vaak is de Super Bowl de bekroning op een carrière. Wie gaat daarom op zijn hoogtepunt met pensioen?

Marc Dorenbos: “Ik denk dat Jason Kelce met pensioen gaat als hij nog een ring heeft. Hij is nog altijd één van de beste centers in de NFL maar gaat al een hele tijd mee. Hij zou niks meer te bewijzen hebben en rustig met pensioen kunnen.”

Chris van Dijk:Ndamukong Suh moest tot november wachten voor hij weer een kans kreeg in de NFL. Met zijn tweede titel op zak vindt hij het op 36-jarige leeftijd mooi geweest en kondigt hij direct na de wedstrijd zijn pensioen aan.”

Toon Aerts: “De eerste naam die bij me opkomt, is die van Lane Johnson. Hij heeft al een ring behaald en nu op 32-jarige leeftijd een tweede titel halen, lijkt me een ideaal moment om het spelletje vaarwel te zeggen.”

Seán van Zon:Chad Henne. Hij is al wat ouder (37), maar ook nu heeft hij nog steeds zijn waarde. De oud-QB van Michigan is al een goede 10 jaar een back-up, maar was op weg naar de Super Bowl belangrijk met zijn touchdown tegen de Jaguars. Ik hoop dat de wedstrijd het toelaat dat hij de wedstrijd uit mag knielen.”

BONUS: Het is de vierde keer dat Roc Nation van Jay-Z de halftime show produceert. Vorig jaar verblijdde 50 Cent ons met een verrassingsoptreden. Wie doet dat dit jaar?

Marc Dorenbos: “Misschien is er nog een klein gastoptreden van Drake in de maak.”

Chris van Dijk: “Eén van de nummers die ik wel verwacht is Run this Town met Kanye West en uiteraard Jay-Z zelf.”

Toon Aerts: “Zou Beyoncé het toestaan dat Jay-Z zelf het podium opkruipt? Er is daar wel een twijfelachtig verleden met Rihanna, als ik me niet vergis. Maar goed, je kan Umbrella niet brengen zonder Jay-Z denk ik dan, dus hopelijk knijpt Queen B een oogje dicht!”

Seán van Zon: “Zou de NFL het aandurven met Ye? Ik denk het niet, erg verstandig is het in ieder geval niet. Ik denk dat Jay-Z een superster uit zijn roster van artiesten heeft gevraagd. Dat kan dus zomaar J. Cole zijn.”


Lees hier alle artikelen over Super Bowl LVII!

Coverfoto: Kirby Lee/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen