NFL 4-on-4: de nieuwjaarseditie

1. Welke franchise moet serieus met haar goede voornemens aan de slag? En welke voornemens zijn dat dan?

Luuk Dokter: “De Houston Texans. Je hebt verdorie één van de weinige quarterbacks die mag dobbelen met Patrick Mahomes, maar trade gewoon zijn meest waardevolle asset (DeAndre Hopkins) weg. Daarnaast vergooi je ook nog een first round pick door een stomme trade met de Dolphins. Miami mag nu hoog draften, terwijl ze gewoon kans maken op de play-offs. Houston gaat wéér een beroerd seizoen tegemoet en dat betekent wederom een verloren jaar voor Deshaun Watson. Er moet capabel management en capabele coaching komen. Het is gewoonweg een schande wat daar gebeurt.”

Toon Aerts: “De Los Angeles Chargers. Hun goede voornemen moet zijn: omring Justin Herbert met zoveel mogelijk talent en geef hem een capabele coach. Vooral dat laatste moet bovenaan het lijstje staan van Dean Spanos. Rondom deze jonge quarterback kan een franchise gebouwd worden. De Chargers moeten vanaf 2021 alles op alles zetten om zijn volledige potentieel te benutten.”

Chris van Dijk: “De New York Jets zijn de ploeg waar het meest moet veranderen. Zij zouden als goede voornemen kunnen nemen om eens een jaartje als een normale NFL-ploeg te gaan fungeren; al besef ik mij heel goed dat dit wel eens iets te veel gevraagd kan zijn. Hoe ze dit kunnen doen? Door te beginnen met het aannemen van een capabele coach en er vervolgens voor te zorgen dat de cultuur en het imago van de ploeg verandert.”

Ton de Vries: “De Jacksonville Jaguars. Ze hebben er succesvol een baggerseizoen van gemaakt en daarmee Trevor Lawrence binnen. Het goede voornemen zou nu moeten zijn om weer wat van de franchise te maken. Een cultuur opbouwen zodat er een basis is voor de lange termijn. Dit tankgedrag van de Jaguars komt mij inmiddels wel de neus uit.”

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen