NFL 4-on-4: De Kersteditie

De Kerstperiode is volgens sommigen de mooiste periode van het jaar. Daar zit ongetwijfeld het bestaan van Christmas Football voor iets tussen. Onze redactie is intussen min of meer bekomen van het feestgedruis en dus is het hoog tijd om een feestelijke editie van de 4-on-4 aan te snijden. Naar welke Kerstgame kijken we het meeste uit? Wie had altijd een Pro Bowl-selectie moeten krijgen en gooit het coronavirus alsnog roet in het eten dit seizoen? Onze redacteuren waanden zich ook nog even Kerstman en deelden enkele cadeautjes uit. Ontdek welk origineel cadeau ze aan wie geven in deze Kersteditie van de NFL 4-on-4!

1. De Kerstkalkoen is intussen verteerd, maar er is nog wel ruimte voor een dessert. Naar welke Boxing Day-game kijken jullie het meeste uit?

Luuk Dokter: “Bills@Patriots natuurlijk! Tegen verwachtingen in heeft New England een goed seizoen. Buffalo valt tegen. Vandaag spelen ze om de AFC East. Een beter affiche bestaat haast niet!”

Toon Aerts: “Helemaal akkoord met Luuk, uiteraard, maar er zijn nog wel twee games om naar uit te kijken. Grijpen de Bengals finaal de macht in de AFC North bijvoorbeeld in een game tegen de Ravens? En wat kunnen de Pittsburgh Steelers tegen de Chiefs zonder Travis Kelce? Genoeg cadeautjes om uit te pakken dus.”

Chris van Dijk: “Chiefs @ Steelers. Ik ben bang dat de Patriots gaan winnen dus daar kijk ik nooit naar uit. Bij de Chiefs is Kelce er niet bij en speelt Kansas tegen een goede defensie. Kunnen ze toch nog winnen en zicht op de nr.1 seed houden?”

Jimmy Driessen: “De masochist in mij wil gelijk Jaguars @ Jets schreeuwen. Oftewel het duel tussen de twee hoogst gedrafte QBs van afgelopen jaar. Men kan hier ook “meest teleurstellende QB rookies van afgelopen jaar” lezen. Maar aangezien ik de kerstgedachte wil vasthouden, kies ik toch voor de divisiekraker tussen de Cincinnati Bengals en de Baltimore Ravens. Beide teams hebben hetzelfde record en de winnaar van deze wedstrijd zet een reuze stap richting de playoffs. Sowieso is de AFC North een divisie waar de spanning te snijden is, want ook de Steelers en de Browns maken nog een kans om de play-offs te behalen. De Baltimore Ravens hebben dit hele seizoen al pech met blessures, maar deze week is het helemaal een probleem. Behalve het ontbreken van zowat de gehele secondary op defense, moeten ze nu ook nog journeyman Josh Johnson als QB opstellen. Franchise QB Lamar Jackson is nog steeds geblesseerd en backup Huntley is op de COVID lijst beland. En wat zou nou een mooier kerstsprookje zijn, dan Johnson die de Ravens naar een winst leidt op boxing day?”

2. De Pro Bowl-selecties zijn bekend gemaakt. Zoals elk jaar vallen er weer enkele verrassende namen uit de boot. Wie is de grootste snub dit jaar?

Luuk Dokter: “Het Bills safety-duo: Micah Hyde en Jordan Poyer. En eigenlijk ook Josh Allen die om onbekende redenen Lamar Jackson voor zich moet dulden. Het is een public vote, dus het heeft geen zin om er waarde aan te hechten.”

Toon Aerts:Cordarrelle Patterson had een selectie verdiend na het compleet reanimeren van zijn carrière. Zowel op running back als op wide receiver is hij week om week één van de gevaarlijkste pionnen in de offense van de Falcons. Hij scoorde al tien touchdowns en dat is bijna 40% van alle offensieve touchdowns van de Falcons dit seizoen! De Pro Bowl mag dan wel een populariteitswedstrijd zijn, Patterson wordt hier toch gepasseerd voor een mooie bekroning van zijn seizoen.”

Chris van Dijk: “Ik heb eigenlijk niet heel veel moeite met de keuzes. Namen als Stafford en Allen worden genoemd, maar dan wordt vergeten dat zij ook hun mindere wedstrijden hebben gehad en ik van de teams meer had verwacht. Als ik iemand moet noemen is het Austin Ekeler die een beter seizoen heeft dan Chubb en Mixon en die zijn wel gekozen.”

Jimmy Driessen:Leonard Fournette is voor mij de grootste snub. Playoff Lenny had dit jaar Pro Bowl Lenny moeten zijn. Sinds hij het backfield van de Buccaneers veroverd heeft, is hij een zeer belangrijk wapen binnen de ploeg van Bruce Arians. Fournette kan dit jaar in de categorie Yards per carry (4.5) en total yards van scrimmage (1266) uitstekende cijfers voorleggen. En ook in de passing game stelt hij dit jaar absoluut niet teleur. Hij is de reden dat Ronald Jones op het tweede plan is beland, totdat Fournette zelf geblesseerd raakte.
Alvin Kamara is natuurlijk een superster, maar is mede door blessures en het ontbreken van enige structuur bij de Saints toch niet de Kamara die we kennen. Daarom had ik Pro Bowl Lenny daar graag zien staan.”

3. Cadeautjes mogen in deze periode natuurlijk niet ontbreken. Welke speler of welk team zou je een pakje willen geven dit jaar? En wat zit daar dan in?

Luuk Dokter: “Dan geef ik de Giants een O-line. Mijn schoonfamilie moet al jarenlang tegen een team aankijken dat de naam New York Giants eigenlijk niet waard is. Met een goede O-line ziet het er volgens mij heel anders uit.”

Toon Aerts: “Na gisteren wil ik graag de Cleveland Browns een nieuwe franchise quarterback cadeau doen. Met Baker Mayfield zullen de Browns geen stappen meer vooruit zetten en dat is bepaald sneu voor een franchise die zichzelf de laatste paar jaar helemaal uit het slop getrokken heeft. Maar als ze echt de stap richting contender willen zetten, dan zal het met een andere quarterback dan Mayfield moeten zijn.”

Chris van Dijk:Jalen Reagor een paar handen waarmee hij wel ballen kan vangen. Als hij de verwachtingen waar zou maken zouden de Eagles een outsider in de NFC kunnen zijn.”

Jimmy Driessen: “Ik leef mee met iedere Carolina Panthers fan. Ze hebben het dit jaar zwaar te verduren met Sam Darnold, P.J. Walker en verloren zoon Cam Newton die stuivertje wisselen als startende QB. Zelfs nu iedereen fit is, is er totaal geen duidelijkheid over de hiërarchie binnen het team. Ik gun de fanbase een stabiele franchise QB, maar ik vrees dat we daar nog een aantal kerstmissen op moeten wachten.”

4. Helaas heerst er niet enkel een feeststemming in de NFL. COVID-19 blijft als een zwaard van Damocles boven de competitie hangen. Halen we zonder uitstel het einde van het seizoen of gaan ze alsnog op de pauzeknop duwen zoals in de NHL?

Luuk Dokter: “Nee, dit gaat gewoon door. We moeten er toch doorheen en het lijkt me ook van belang dat er maatschappelijk tenminste nog iets normaal is.”

Toon Aerts: “Ik denk het wel. De NFL past intussen en cours de route de regels aan zodat er toch maar voldoende spelers overblijven om de wedstrijden af te werken. Er verschuiven hier en daar misschien nog wel wat games, maar een echte stop zie ik niet gebeuren. We gaan dit seizoen gewoon afwerken als gepland.”

Chris van Dijk: “Het lijkt deze week goed te gaan zonder wedstrijden die verplaatst moeten worden. Dus ik zie niet in waarom we moeten pauzeren. De NFL speelt maar eens per week dus het lijkt erop dat we gewoon door kunnen.”

Jimmy Driessen: “Ik denk dat de geldmachine die NFL heet gewoon op volle toeren blijft doordraaien. Ook doordat er relatief weinig wedstrijden gespeeld worden binnen een seizoen in vergelijking met de andere Amerikaanse sporten. Je ziet het al dat ze binnen de league coulanter zijn geworden aangaande het uitstellen van wedstrijden, maar het seizoen gaat gewoon afgemaakt worden.”


Lees hier de recaps van de Kerstduels van zaterdag 25 december!

Coverfoto: Douglas Stringer/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen