NFL 4-on-4: Antonio Brown geschorst

Het was alweer een tijdje geleden, maar Antonio Brown heeft nog eens van zich laten spreken. Helaas voor de fans van AB was het nieuws niet positief. Hij kreeg een schorsing van drie games opgeled voor het vervalsen van een vaccinbewijs. Een terechte straf voor Brown? Verder laten onze redacteuren hun licht schijnen op de toekomst van Baker Mayfield, de vorm van de Baltimore Ravens en de winstkansen van de Detroit Lions. Ontdek de hete en minder hete takes in deze NFL 4-on-4!


1. Het leverde al menig verhitte discussie op, maar wat denken jullie? Moeten de Browns Baker Mayfield aan boord houden? Of is het tijd om een nieuwe koers te varen in Cleveland?

Chris van Dijk: “Er zijn voor volgend seizoen drie quarterbacks die mogelijk beschikbaar zouden zijn en een verbetering zijn ten opzichte van Mayfield. Dit zijn Russell Wilson, Deshaun Watson en Aaron Rodgers. Lukt het om een van de deze drie te krijgen (ervanuit gaande dat Watson volgend jaar mag spelen) dan is het interessant om afscheid te nemen van Baker. Zo niet, dan zou ik Mayfield nog een jaar houden. De rest van het roster is gebouwd om nu te winnen, dus aan een rookie heb je niet zo heel veel nu. Laat Mayfield fit worden in de zomer en ga er volgend jaar opnieuw voor. Lukt het niet, dan kun je altijd nog afscheid nemen en op zoek gaan naar een nieuwe quarterback.”

Luuk Dokter: “Uit zijn first round draft class is alleen Sam Darnold een grotere teleurstelling, maar dat was dan ook een keuze van de Jets. Het probleem met Baker is zijn extreme inconsistentie; hij zakt te vaak door de bodem. De Browns hebben een sterk team, aan beide kanten van de bal, en zouden in potentie mee moeten kunnen doen om de prijzen. Mayfield is niet de enige, maar wel een grote factor in het onvermogen van de Browns om een serieuze rol te spelen. Daarom denk ik dat het tijd is om een nieuwe koers te varen, maar welke?”

Toon Aerts: “Budgettair gezien zou het logisch zijn om gewoon die 5th year option van Baker te lichten dit tussenseizoen en om hem nog een allerlaatste kans te geven. Tenslotte zijn quarterbacks als Jared Goff en Jimmy Garoppolo ook ooit in de Super Bowl geraakt. Als alles in de juiste plooi valt in Cleveland, moet Baker dat ook wel kunnen. Ik denk echter niet dat hij de langetermijnoplossing is. En als Russell Wilson komend offseason terug huiswaarts wil keren -hij werd in Ohio geboren- dan moet je natuurlijk deze winter al de trekker overhalen.”

Jurian Ubachs: “Kan Baker Mayfield zich terugvechten tot een rol als starter in de NFL? Ik denk het wel. Talent heeft hij best. Maar soms moet je accepteren dat een huwelijk niet werkt en tussen de Browns en Mayfield komt het niet meer goed.”

2. Antonio-Boulevard is terug van weggeweest. Antonio Brown kreeg een schorsing van drie games opgelegd voor het vervalsen van zijn vaccinatiebewijs. Is dit een terechte straf?

Chris van Dijk: “Zeker. De NFL heeft alles erop gericht dit jaar dat gevaccineerde spelers een voordeel hebben in vergelijking met niet-gevaccineerde spelers. Door de boel zo op te lichten hebben de Bucs dus sportief een voordeeltje gehad. Bovendien geeft het wel een krachtig signaal in de strijd tegen het virus. De NFL neemt vaccineren serieus en accepteert het niet als hier mee wordt gefraudeerd. Naast Brown werd trouwens ook safety Mike Edwards voor hetzelfde vergrijp voor drie wedstrijden geschorst. Het komt natuurlijk voor niemand als een verrassing dat het team van Tom Brady betrapt wordt op valsspelen dit seizoen
.”

Luuk Dokter: “Het lijkt alsof AB onbeperkt krediet heeft, omdat hij zo goed ballen vangt. Aan de andere kant heeft Aaron Rodgers dat ook. Goed, zijn list en bedrog was van een andere orde. Men wist (blijkbaar) dat hij een twijfelachtige keuze had genomen en AB heeft het willens en wetens achter gehouden. Iemand die zich keer op keer misdraagt, moet je eigenlijk niet meer in de League willen hebben. In die zin vind ik de straf te weinig.”

Toon Aerts: “Ik vind dat hij er met drie games goed van af komt. Zeker aangezien hij ook met een blessure sukkelt. Dus hij had misschien sowieso deze games gemist. Persoonlijk had ik een schorsing voor de rest van het seizoen, inclusief play-offs, terechter gevonden.”

Jurian Ubachs: “Ja. Vervalsing van geschriften is strafbaar. Los daarvan is het niet erg collegiaal, al zal niemand dat verbazen van AB. Wel kun je je afvragen of Aaron Rodgers dan niet ook een zwaardere straf had verdiend. Hij liet mensen immers ook geloven dat hij gevaccineerd was, maar deed het zonder een documentje te vervalsen. Als AB’s overtreding drie wedstrijden waard is, had Rodgers er in mijn ogen ook wel eentje verdiend. Maar goed, het is niet de eerste (of laatste) keer dat de NFL met twee maten meet natuurlijk.”

3. De Baltimore Ravens hebben zich naar de top van de AFC gespeeld, zij het niet zonder slag of stoot. Kunnen ze hun plekje aan de top veilig stellen dit seizoen of komt er nog een terugval?

Chris van Dijk: “Ik ben dit seizoen nog niet onder de indruk van de Ravens. Ze weten veel van hun wedstrijden te winnen, maar ook tegen mindere ploegen gebeurt dit met veel moeite. Dit is vaak geen recept voor succes in de play-offs. Ik verwacht dan ook dat ze dit geluk niet vol kunnen blijven houden. Ze gaan tegenstanders krijgen die wel profiteren als Lamar Jackson weer vier intercepties gooit. Uiteindelijk gaan ze de nummer 1 seed niet vasthouden en ik geef zelfs de Bengals nog een goede kans om de divisie te winnen.”

Luuk Dokter: “Ik vind het allemaal erg magertjes wat Baltimore laat zien. Overwinningen in overtime en met minieme cijfers lijken me niet duurzaam. Daarom is het volgens mij onvermijdelijk dat er een terugval komt, maar we hebben gekkere dingen gezien in de NFL.”

Toon Aerts: “Gekscherend noemde ik het het geluk van de kampioen vorige week, maar dat is het ook wel een beetje. Winnen in de NFL is moeilijk. Het is dus best indrukwekkend dat de Ravens ondanks vele blessures en heel veel spannende games aan de top van de AFC staan. Het zou me niet verbazen als ze deze “vorm” kunnen vasthouden en de 1st seed in de AFC binnenhalen. Dan kunnen ze een beetje fitter worden tijdens de bye week en wie weet tot wat zijn ze dan in staat in de play-offs.”

Jurian Ubachs: “Kan het? Ja. In de AFC is er momenteel geen duidelijke ’top dog’ dus waarom zouden de Ravens die #1 dan niet kunnen behouden? Maar de Ravens hebben al heel wat potjes nipt gewonnen en zo’n dubbeltje kan ook eens verkeerd vallen. Ik dicht met name de Chiefs nog steeds betere kansen toe. En mochten de Patriots of de Bills in staat zijn beide onderlinge ontmoetingen te winnen, dan zie ik de winnaar van die twee ook boven de Ravens komen.”

4. Het wil maar niet lukken voor de Detroit Lions. Wat denken jullie, kunnen ze nog een eer reddende zege pakken dit seizoen?

Chris van Dijk: “Ik ben bang dat ze hun beste kansen al gehad hebben dit seizoen. Al zou het wel typerend voor de Vikings zijn om zondag op voorsprong te komen en dan alsnog te verliezen. Toch zie ik het niet gebeuren. Ik denk dat ze geen wedstrijd gaan winnen. Maar eerlijk is eerlijk, dat leken de Jets vorig seizoen ook niet en die wonnen er in de slotweken zelfs nog twee. In de NFL geldt nog altijd dat On Any Given Sunday…”

Luuk Dokter: “Nee, dat station is al gepasseerd. De enige optie die ik nog zie, is dat de Packers in week 17 de #1 seed in de NFC in de tas hebben en met third stringers komen opdraven.”

Toon Aerts: “Volgens mij kan het zeker nog. Twee weken terug voorspelde ik met 99% zekerheid nog een zege voor de Lions en ik ben bereid op die heuvel te sterven. Ik zie nog twee realistische kansen. Op tweede kerstdag nemen ze het op tegen de heel slechte Atlanta Falcons (het slechtste 5-win team dit jaar, toch?). Of waarom niet de week voordien, tegen de Arizona Cardinals? Dit is het seizoen van de upsets en de Lions hebben die van hun nog tegoed.”

Jurian Ubachs: “Ja. Mijn eerder in deze rubriek beschreven scenario, waarbij de Packers al klaar zijn in Week 18 en de Lions een wedstrijdje winnen van hun back-ups, leeft nog steeds!”


Lees hier nog eens alle previews voor de komende NFL op zondag!

Coverfoto: Douglas P. DeFelice/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen