14. Orlando Magic: 5-19
  15. Detroit Pistons: 4-18

IN DE SPOTLIGHT

CHICAGO BULLS VERSLAAN BROOKLYN NETS IN TOPDUEL

De Chicago Bulls hebben voor de tweede keer dit seizoen de Brooklyn Nets verslagen. In een spannende wedstrijd gaven de Nets een voorsprong van elf punten weg, waardoor de Bulls uiteindelijk vertrokken uit het Barclays Center met een 111-107 zege.

De Nets begonnen sterk aan de wedstrijd, met een voorsprong van negen punten in het eerste kwart. Ook in het tweede kwart waren de Nets lang de bovenliggende partij, maar de Bulls vochtten zich terug tot vier punten. DeMar DeRozan had daar een belangrijke rol in met veertien punten in de eerste helft.

In de tweede helft begonnen de Nets andermaal sterk en liepen uit naar hun maximale voorsprong van de avond: 60-71. Echter was het vanaf dat moment Chicago dat de klok sloeg. Met 15 punten voor DeRozan en 19 voor Zach LaVine in de tweede helft, namen de Bulls het heft in handen. Met nog ruim acht minuten te spelen pakte Chicago de voorsprong, die ze niet meer uit handen gaven.

Waar bij de Bulls DeRozan en LaVine uitblonken met 29 en 31 punten, schitterde James Harden en Kevin Durant door afwezigheid. Samen schoten ze 17 van hun 47 schotpogingen slechts raak en scoorden ze 42 punten.

JARRETT ALLEN UITBLINKER VOOR CLEVELAND CAVALIERS

De Cleveland Cavaliers hebben aan de hand van center Jarrett Allen een ongeslagen week achter de rug. De center was goed voor gemiddeldes van 25 punten en 12.7 rebounds per wedstrijd en een schotgemiddeld van maar liefst 76.2%

De week werd geopend met de zware wedstrijd tegen de Dallas Mavericks. Luka Doncic noteerde een triple-double voor de Mavs, maar kwam ondanks te kort met zijn ploeg. De Cavaliers waren uiteindelijk te sterk: 114-96.

Ook tegen de Miami Heat wisten de Cavs ruim te winnen: 111-85. De derde wedstrijd van de week tegen de Washington Wizards werd andermaal gewonnen met vijftien punten verschil: 116-101. Center Allen noteerde 28 punten en 13 rebounds, maar het was point guard Darius Garland die de meeste indruk maakte. Hij was namelijk goed voor 32 punten, 8 rebounds en 10 assists.

DE TEGENVALLER

WANNEER WORDT HET REBUILD MODE IN INDIANAPOLIS?

De Indiana Pacers zijn niet bezig aan een goed seizoen, om het netjes uit te drukken. De ploeg van coach Rick Carlisle staat na een kwart van het seizoen op de dertiende plaats in de Eastern Conference, met 9 overwinningen en 16 nederlagen.

De Pacers mistten vorig jaar ook de playoffs en werden de vijf jaar ervoor iedere keer in de eerste ronde uitgeschakeld. Ondanks deze tegenvallende resultaten, hebben ze in Indiana de selectie de afgelopen jaren niet drastisch omgegooid. Er werden soms versterkingen binnengehaald zoals Malcolm Brodgon of Caris LeVert, maar er vertrokken ook belangrijke spelers zoals Bojan Bogdanovic en de geblesseerde Victor Oladipo.

De Pacers hebben vaak te kampen met blessures, zoals de voetblessure van TJ Warren of een niercarcinoom voor Caris LeVert. Daarnaast hebben ze bijna altijd wel een korte winstreak tijdens het seizoen, wat het allemaal lijkt te verbloemen. Echter lukt het de ploeg al jaren niet om ook in de playoffs om een vuist te maken. De vraag die dan resteert: wanneer wordt het tijd voor de Pacers om het roer om te gooien en in rebuild mode te gaan?

SPELER VAN DE WEEK

DeMar DeRozen is verkozen tot de SportAmerika Eastern Conference Speler van de Week. De forward van de Chicago Bulls kende een sterke week, zowel individueel als met het team. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen en DeRozan scoorde daarin gemiddeld 30.3 punten per wedstrijd.

In de spannende wedstrijd tegen de New York Knicks speelde DeRozan zijn sterkste wedstrijd van de week. Met 34 punten en een schotpercentage van 63.2%, leidde hij de Bulls naar een krappe 119-115 zege.

VOORUITBLIK

Het is weer een ouderwets lekkere week in de Eastern Conference! Aankomende nacht nemen de Charlotte Hornets het op tegen de Atlanta Hawks. Hoewel de Hornets meerdere spelers missen vanwege het coronaprotocol, wordt het een spannende wedstrijd. De laatste vijf ontmoetingen werden allemaal beslist met tien punten of minder verschil. Vrijdagavond zien we de Atlanta Hawks weer in actie, als ze het opnemen tegen de Brooklyn Nets. De eerste ontmoeting van het jaar ging lang gelijk op en dat terwijl Trae Young een off-night had. Dat zal dit keer niet zo zijn, dus maak je borst maar nat voor een mooie wedstrijd.

Coverfoto: AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Thijs Verkuil
De dag dat Kobe Bryant zijn laatste wedstrijd speelde, was voor mij het begin dat ik basketbal ben gaan volgen. Vanaf 2016 fan van de Brooklyn Nets. Eerst als grap om het slechtste team in de NBA te supporten, maar dat werd al gauw fanatiek en kijk sinds 2017 eigenlijk alle wedstrijden live.