NFL 32-in-32 | Washington Football Team: historisch jaar op komst

Het NFL-seizoen komt er langzaam aan en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge draftees en de nieuwe stand van zaken op de depth chart: alles komt aan bod. In deel 2 de club die afgelopen maanden het meest in het nieuws was, maar niet vanwege sportieve prestaties: Washington Football Team.


FREE AGENCY


Sinds het eind van het vorige seizoen is er veel gebeurd in Washington. De belangrijkste ontwikkeling is dat de Washington Redskins niet meer bestaan. Eigenaar Dan Snyder heeft eindelijk besloten de al jaren omstreden naam in de ban te doen. Hoe de club uit de hoofdstad in de toekomst gaat heten, is nog niet bekend. Daarom heeft de franchise besloten om komend seizoen als Washington Football Team door het leven te gaan.
Op sportief vlak is de belangrijkste verandering de komst van een nieuwe hoofdcoach. Jay Gruden werd afgelopen seizoen na vijf wedstrijden (en vijf nederlagen) ontslagen. Aan Ron Rivera nu de zware taak om de ploeg weer richting de play-offs te loodsen. Dit gaat hij doen met een compleet nieuwe coachingsstaf en een nieuw verdedigend systeem.
Op het veld is Kendall Fuller de belangrijkste aanwinst voor het team. De cornerback werd in 2016 door Washington gedraft, maar vertrok na twee jaar naar de Chiefs. Hiermee won hij afgelopen jaar de Super Bowl, waarin hij verantwoordelijk was voor de laatste interceptie. Met de komst van Fuller krijgt de verdediging een flinke kwaliteitsinjectie.


De belangrijkste aanvallende aanwinst lijkt Wes Schweitzer te zijn. De guard komt over van de Falcons en moet helpen om quarterback Dwayne Haskins beter te beschermen. De overige nieuwe spelers voor de aanval lijken vooral voor meer diepte in het roster te moeten zorgen. Zo kwamen onder meer Peyton Barber (Bucs), Kyle Allen (trade met de Panthers) en Logan Thomas (Lions) naar de hoofdstad.


NFL DRAFT


Washington had de tweede pick in de afgelopen draft en gebruikten deze voor Chase Young, defensive end van Ohio State. Young had een fantastisch seizoen bij Ohio, waarin hij goed was voor 16,5 sacks en zeven forced fumbles. Genoeg reden voor hem om het vierde collegejaar over te slaan en direct voor een kans in de NFL te gaan. Het was geen verrassing dat Young als tweede gekozen werd, achter Joe Burrow van de Bengals. Hoewel defensive end afgelopen seizoen niet de zwakste positie van de ploeg was, zal Young wel direct een starter worden. Overigens geldt hij ook als de grootste favoriet voor de titel Defensive Rookie of the Year.


Met de keuze voor Young heeft Washington zich in de draft in ieder geval defensief versterkt, maar hoe de ploeg het verder deed in de draft is nog even afwachten. De eerstvolgende pick was pas in de derde ronde en daar koos men voor Antonio Gibson. De running back liet in Memphis zeker potentie zien (12 touchdowns uit 71 touches), maar kan Gibson dit vertalen naar de NFL?
In de vierde ronde had Washington twee picks. Met de eerste keuze ging men voor Saahdiq Charles als vervanger van Trent Williams. Charles heeft bij LSU bewezen talent te hebben en op hoog niveau mee te kunnen, maar hij miste ook zes wedstrijden door een disciplinaire schorsing. De andere keuze in de vierde ronde was wide receiver Antonio Gandy-Golden. Met 1,93 meter een enorme atleet, maar hij komt van het kleine Liberty University. De stap naar de NFL is enorm en de vraag is hoe lang hij nodig heeft om aan het niveau te wennen.


OFFENSE


De aanval is het grote vraagteken in Washington. Dwayne Haskins liet in zijn eerste jaar zien de potentie te hebben om een starter te blijven in de NFL. Toch duurde het tot week 9 voor hij een basisplek kreeg, waardoor hij nog weinig ervaring heeft. In de passing deed Haskins het goed, maar hij had wat pech met sommige intercepties. De jonge quarterback moet voornamelijk leren om sneller beslissingen te nemen. De grote hoeveelheid sacks deden Washington afgelopen seizoen geen goed.
De nadruk lag de afgelopen maanden op de defense in Washington. Het gevolg is dat Haskins volgend seizoen niet in een ideale situatie terechtkomt. De aanval mist een paar echte playmakers en ook de offensive line kan wel wat versterking gebruiken. Dit lijkt de volgende stap in de rebuild in de hoofdstad te zijn. Iets wat pas na dit seizoen opgelost kan worden.
Daarom moet Haskins het komend seizoen doen met wat hij heeft. Adrian Peterson is een grote naam als running back. Hoewel AP nog een jaar of vier door wil, is het de vraag of hij op 35-jarige leeftijd nog steeds de aanval beter kan maken. Met 5,8 yards per carry was Derrius Guice afgelopen jaar zeer effectief en hij had Haskins komend seizoen zeker kunnen helpen. Hij werd vorige week echter ontslagen door Washington nadat hij was gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld.


Washington hield offensive lineman Brandon Scherff binnenboord met een franchise tag. De hoop is dat ook Wes Schweitzer kan helpen om Haskins te beschermen. Afgelopen jaar was de offensive line league average. Voor Washington moet dit beter om een echte kans te hebben op succes. Op andere punten komt de aanval namelijk te veel kwaliteit tekort.


DEFENSE


De nieuwe tactiek van Washington is duidelijk. Beginnen met een goede verdediging, zodat de club de tijd heeft om te kijken hoe de aanvallende spelers zich ontwikkelen. De defensive line heeft de potentie om uit te groeien tot één van de beste in de NFL. De lijn had al veel talent, maar miste nog die ene echte uitblinker. Met Young hebben ze die gevonden. De cijfers van Young in college waren beter dan die van Myles Garrett en de Bosa-broers.
De linebackersgroep heeft die kwaliteit (nog) niet, maar er zijn wel meerdere opties. De hoop in de hoofdstad is gevestigd op Reuben Foster. Hij heeft de meeste potentie op deze positie, maar door persoonlijke problemen en blessures is het er nog niet uitgekomen in Washington. Foster is echter hersteld en de ploeg werkt er naartoe om hem in week één op het veld te hebben staan. Mocht hij zijn oude niveau halen, dan is dat een flinke versterking voor de ploeg.


Een goede pass rush is belangrijk voor Washington, want de secondary zit ook vol vraagtekens. Ronald Darby en Landon Collins zijn twee gevestigde namen, maar het zijn ook spelers die afgelopen jaren hun topniveau niet haalden. Ook de periode van Fuller bij de Chiefs was ondanks de interceptie in de Super Bowl geen onverdeeld succes. Lukt het deze spelers om onder leiding van Jack del Rio een nieuwe impuls aan hun loopbaan te geven?


CONCLUSIE


Het wordt hoe dan ook het beste jaar voor het Washington Football Team in de geschiedenis, maar waar mogen we op rekenen? De verdediging heeft de potentie om bij de beste vijf à tien units in de league te gaan horen. Aanvallend is het echter een stuk onzekerder. Haskins heeft te weinig serieuze wapens om Washington echt competitief te maken. De verwachting? Veel nipte nederlagen en weer een hoge draftpick.
Voorspelling: 5-11


Lees hier alle NFL 32-in-32 previews voor het aankomende seizoen!

Coverfoto: Jonathan Newton/The Washington Post via Getty Images

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen