NFL 32-in-32 | Tampa Bay Buccaneers: Verder zonder GOAT

Het NFL-seizoen komt er langzaam aan en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge draftees en de nieuwe stand van zaken op de depth chart: alles komt aan bod. In deel 21 het team dat ondanks het pensioen van Tom Brady nog altijd kans maakt op de playoffs: Tampa Bay Buccaneers

De Tampa Bay Buccaneers zitten in een interessante situatie. Normaal gesproken zou je zeggen dat het na het pensioen van Tom Brady tijd is om helemaal opnieuw te beginnen als team. Maar de Bucs zitten in de NFC South, een divisie waar alle teams van een behoorlijk matig niveau zijn en dus ook elk team een kans maakt om de divisie te winnen en de play-offs in te gaan. Ondanks dat de Bucs op quarterback een enorme jas uitdoen, is er aanvallend en met name verdedigend nog genoeg kwaliteit om de NFC South te winnen.

FREE AGENCY

Het pensioen van Brady was de belangrijkste wijziging in het team van Tampa Bay. Brady ging vorig jaar al met pensioen, maar keerde weer terug voor nog een jaar. Het afgelopen seizoen kon je zien dat vadertje tijd Brady langzaam maar zeker had gevonden. Nu is Brady weer met pensioen en het lijkt er niet op dat hij nog eens terugkomt. Naast Brady werden kicker Ryan Succop en running back Leonard Fournette gereleased. Met name Fournette was zeer belangrijk in het jaar dat de Bucs de Super Bowl wonnen, maar hij was afgelopen jaar duidelijk over zijn top. Guard Shaq Mason werd getrade naar de Houston Texans.

Als mogelijke vervanger van Brady kwam Baker Mayfield over van de Los Angeles Rams. De voormalig #1 pick is een behoorlijk niveau minder dan Brady. Dat Mayfield maar net de strijd om de starterjob gewonnen heeft van Kyle Trask, zegt heel veel. Running back Chase Edmonds kwam over van de Miami Dolphins en kicker Rodrigo Blankenship werd binnengehaald. Blankenship stond voor het laatst onder contract bij de Cardinals. De gebrilde kicker ging de strijd aan met Chase McLaughlin in training camp, maar werd gisteren finaal weer doorgestuurd. Safety Ryan Neal kwam over van de Seahawks, hij zal een starterplek krijgen in de secondary van de Bucs.

NFL DRAFT

De Bucs konden acht keer kiezen tijdens de afgelopen draft en hadden dus alle ruimte om hun selectie te verstevigen. Met hun eerste pick koos Tampa Bay de defensive tackle Calijah Kancey van Pittsburgh in de eerste ronde. Kancey is een fysiek monster, maar het is nog niet helemaal duidelijk of hij als DT of als edge rusher gaat opereren. Op dit moment staat hij als DE op de depth chart van de Bucs. De tweede pick ging naar guard Cody Mauch. Mauch verkreeg wat bekendheid nadat bekend werd dat hij van tight end naar OG was gegaan mede dankzij een toename in gewicht van 40 kilo. Mauch zal gaan starten als guard voor de Bucs.

In de derde ronde werd linebacker YaYa Diaby toegevoegd. De Bucs konden in de vijfde ronde twee keer kiezen. Daarin werden center SirVocea Dennis en tight end Payne Durham binnengehaald. In de zesde ronde kozen de Buccaneers nog driemaal. Cornerback Josh Hayes, wide receiver Trey Palmer en EDGE Jose Ramirez werden gekozen.

NFL 32-In-32 Tampa Bay Buccaneers
Bo Schalbroeck/BoGraphix

OFFENSE

Wie wordt de starting quarterback van de Bucs? De vraag is vandaag (22 augustus) pas beantwoord. Baker Mayfield en Kyle Trask streden om het antwoord op die vraag en uiteindelijk haalde de ervaring het van het jeugdig geweld. Baker zal het seizoen starten als quarterback van de Bucs. Brady doen vergeten, zal hoe dan ook quasi onmogelijk zijn. De offense in Florida zal minder soepel gaan lopen dan het de afgelopen jaren heeft gedaan. Baker zal plaatsnemen achter een degelijke offensive line. De OL van de Bucs heeft belangrijke veranderingen ondergaan. Zo gaat Tristan Wirfs left tackle spelen terwijl hij de afgelopen seizoenen een van de beste right tackles in de NFL was, een gok dus. Center Ryan Jensen is weer helemaal terug nadat hij bijna het volledige vorige seizoen miste met een blessure. De OL gaf de afgelopen jaren weinig sacks weg omdat Brady gemiddeld binnen iets meer dan twee seconden de bal gooide. Van Mayfield kan dit niet verwacht worden, dus zal de OL moeten laten zien waar ze van gemaakt zijn.

De belangrijkste wapens van de Bucs staan op wide receiver. Mike Evans gaat beginnen aan zijn negende seizoen. Hij ving nog nooit minder dan 1000 yards bij elkaar. Ook Chris Godwin is een betrouwbare receiver. De #3 receiver zou normaal gesproken Russell Gage zijn. Gage raakte echter zwaar geblesseerd, waardoor rookie Trey Palmer een grotere rol zal krijgen in de offense. De tight end is Cate Otton. Op running back zullen tweedejaars Rachaad White en de ervaren Chase Edmonds de bal voornamelijk krijgen.

DEFENSE

De defense van de Bucs is de sterkhouder van het team. De eerste ronde pick, Kancey, gaat waarschijnlijk een plek in de defensive line veroveren. Vita Vea zal ook dit jaar als defensive tackle functioneren. Als rusher is Vea zeer sterk, als run stopper heeft hij het moeilijker. Logan Hall complementeert de voorste linie van de Bucs. De linebacker groep van de Bucs kent een aantal grote namen. Lavonte David is ondanks zijn 33 jaar nog altijd een van de beste spelers van de NFL op zijn positie. Devin White is met zijn snelheid van grote waarde, maar in coverage komen zijn gebreken naar boven. De overige starters zijn Shaquil Barrett en Joe Tryon-Shoyinka complementeren de starters.

De secondary van Tampa Bay kan dit jaar weer rekenen op cornerback Jamel Dean. Tegen de verwachtingen in tekende hij een vierjarig contract ter waarde van 52 miljoen dollar. De andere starter cornerback is Carlton Davis. De safeties zijn Antoine Winfield jr. en Ryan Neal. Op de safety positie mogen de Bucs dus niet klagen. Met name Winfield is een van de betere safeties in de NFL. Hij zal leiding moeten geven aan de secondary van de Bucs.

CONCLUSIE

De Bucs gaan in de offense een lastig seizoen tegemoet door het gebrek aan kwaliteit op quarterback. Desondanks is er aanvallend gezien nog genoeg talent. De defense zal de reden zijn dat de Bucs nog genoeg potjes weten te winnen. Omdat alle teams in de NFC South zo aan elkaar gewaagd zijn, is een plek in de play-offs meer dan realistisch voor Tampa Bay. Of ze in de play-offs potten kunnen breken, is een andere vraag.

Voorspelling: 8-9


Lees hier alle artikelen in de NFL 32-in-32 reeks voor het aankomende seizoen!

Coverfoto: Richard Rodriguez/Getty Images

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen