NFL 32-in-32 | Philadelphia Eagles: Hoe ver kan Hurts komen?

Het NFL-seizoen komt er langzaam aan en om jou als volger van SportAmerika optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen, nemen we in de 32-in-32 reeks elk team onder de loep! Van de nieuwkomers, tot de jonge draftees en de nieuwe stand van zaken op de depth chart: alles komt aan bod. In deel 22 de grote winnaar van het offseason: de Philadelphia Eagles.

Halverwege het afgelopen seizoen waren de fans in Philly het wel met elkaar eens: Hoofdcoach Nick Sirianni was een teleurstelling, quarterback Jalen Hurts ontwikkelde zich niet en het werd tijd voor een grote schoonmaak. Tot de Eagles ineens zes van de volgende acht wedstrijden wonnen en de play-offs haalden. Weliswaar werd er kansloos verloren van de Bucs, maar de Eagles telden ineens weer mee.

Een trend die de ploeg in het offseason heeft doorgezet. Met misschien wel het beste voorjaar van alle ploegen in de NFL staat er ineens een team dat verder naar boven kan kijken. Een team dat misschien wel de divisie kan winnen. Of nog meer?

FREE AGENCY

In free agency was Haason Reddick de grote vis die de Philadelphia Eagles binnenhaalden. De ploeg had vorig jaar slechts 29 sacks, het een-na-laagste aantal in de league. Er moest dus versterking komen en Reddick levert dat. Hij staat met 23,5 sacks vijfde in sacks over de afgelopen twee jaar. Verdedigend is de komst van Reddick een belangrijke upgrade en hij kan daarmee wel eens het missende puzzelstukje zijn.

In de rest van free agency hebben de Eagles zich vooral gericht op het behouden van belangrijke spelers, zoals bijvoorbeeld running back Boston Scott. De Eagles richten zich aanvallend voor een belangrijk deel op de running game, dus het blijven van Scott is cruciaal. Aan nieuwe spelers werd verder nog Zach Pascal binnengehaald. De Eagles wilden graag prominentere wide receivers aantrekken in free agency, maar niemand leek naar Philly te willen komen om te zien hoe Hurts, Miles Sanders of Boston Scott er met de bal vandoor gaat. Pascal moet ervoor zorgen dat Hurts wat meer mogelijkheden heeft als er toch gegooid moet worden.

NFL DRAFT

De echte hoofdprijs voor de Philadelphia Eagles kwam pas op de dag van de draft. Want als je als club moeite hebt om de juiste receiver te draften (hallo, Jalen Reagor) dan kun je er beter voor een traden. Dat deden de Eagles. Ze stuurden hun eerste ronde pick en een extra derde ronde pick naar Tennessee in ruil voor A.J. Brown. De pas 25-jarige receiver moet het nieuwe wapen van Hurts worden en zorgt er ineens voor dat de Eagles een complete aanval hebben.

De trade voor Brown was niet de enige home run in de draft. Voor zover dat natuurlijk te zeggen is zonder dat de spelers een wedstrijd hebben gespeeld. Met Jordan Davis in de eerste ronde komt er echter jong bloed bij op de D-line, terwijl dat met Cameron Jurgens in de aanval gebeurt. Verder zijn de verwachtingen in Philadelphia hooggespannen voor Nakobe Dean. De linebacker van Georgia werd gezien als speler voor in de eerste ronde, maar viel door blessures terug tot in de derde ronde. Als hij fit is en zijn potentie kan halen, is hij een absolute steal.

NFL 32-in-32 2022 - Philadelphia Eagles
Bo Schalbroeck/BoGraphix

OFFENSE

De offensive line staat er, met A.J. Brown is er een WR1, er is diepte op receiver en Philadelphia heeft een triple threat in de run game. Eigenlijk staat er in Philadelphia het complete plaatje, maar wel met een enorm vraagteken. Hoe goed is Jalen Hurts? Kan hij de quarterback zijn van een play-offteam? Zijn cijfers waren niet slecht, maar de passes mogen wel wat zuiverder dan de 61 procent van het afgelopen jaar. Het moet helpen dat Brown er is, want de kans is klein dat hij ballen uit zijn handen laat vallen zoals Reagor regelmatig deed.

De Philadelphia Eagles hebben er in ieder geval alles aan gedaan om Hurts te helpen alles uit zijn talenten te halen. Lukt het nu niet, dan kan het zomaar zo zijn dat de Eagles na dit seizoen ergens anders gaan kijken. Dat is namelijk misschien nog wel het meest indrukwekkende aan de transformatie van de Eagles van dit jaar. De ploeg is veel sterker dan vorig jaar en ze hebben voor volgend jaar twee first round picks te besteden. Aan nog meer diepte, of aan een nieuwe quarterback als dat echt nodig zou zijn.

DEFENSE

De verdediging had vorig jaar vooral moeite tegen de pass. Geen onbelangrijk aspect in de NFL. Weinig sacks en veel touchdowns tegen maakt het lastig om ver te komen in de play-offs. De Eagles lijken hier zeker stappen te hebben gemaakt. De komst van Reddick is een belangrijke zet geweest, terwijl Kyzir White een onopvallende move kan worden. Hij had afgelopen jaar zijn beste jaar als Charger en tekende voor 3 miljoen dollar in Philly.

In de backfield had Darius Slay een beter jaar dan 2020, maar met drie intercepties was hij ver verwijderd van zijn persoonlijk record van acht. Met een betere pass rush en daardoor slechtere passes van de quarterbacks van de tegenstander zou Slay weer richting zijn oude vorm moeten kunnen komen. De secondary is één van de weinig vraagtekens bij de Eagles en het is afwachten hoe deze unit het komend jaar gaat doen.

CONCLUSIE

De Eagles hebben een fantastisch offseason achter de rug. Ze hebben geen belangrijke spelers verloren en zowel in de draft, free agency en via een trade zijn spelers gehaald die er direct staan en echt gaten in het team opvullen. Als de ploeg de lijn van afgelopen jaar kan doortrekken, is er veel mogelijk in Philadelphia. Vooral het verbeterde optreden van de defensie is dan wel nodig.

Valt alles in elkaar en kan Hurts dat volgende stapje zetten dan zijn de Eagles de favoriet in de NFC East en moet het minimaal een play-offwedstrijd weten te winnen. Of meer. Zelfs met de onervaren Hurts als quarterback. Als je een Super Bowl met Nick Foles kunt winnen, zou alles mogelijk moeten zijn.

Voorspelling: 12-5


FANZONE

In de SportAmerika NFL 32-in-32 reeks laten we — indien mogelijk — bij ieder team een fan aan het woord om hun licht op het aankomende seizoen te laten schijnen. Voor de Philadelphia Eagles: Thomas Klink.

“Ook als fan blijft het moeilijk om de Eagles te plaatsen. Toch kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat we een uitstekend roster op de been hebben gebracht. Op posities die vorig jaar uitgesproken zwak waren, zijn er bewezen spelers bijgekomen. Ook de draft was goed, met als kers op de taart natuurlijk het aantrekken van AJ Brown.”

“Voor Hurts zijn er nu geen excuses meer. Ik denk dat hij het in zich heeft. Toen hij net begon te spelen bij Alabama vond ik hem niks, maar binnen de kortste keren bewees hij mijn ongelijk. Toen Tua Tagovailoa vervolgens zijn baantje afpakte, dacht ik: “Daar hoor je nooit meer wat van”. Weer had ik ongelijk.”

“Nu twijfel ik of hij de skills heeft om het te maken in de NFL, maar iets zegt me dat hij me wéér ongelijk gaat geven. Het is een deksels mannetje, er zit een goede kop op en hij werkt hard. Zijn benen gaan ervoor zorgen dat hij altijd plays kan maken. Ik denk dat het wel goed zit.”

“Al met al kan ik niet anders dan de verwachting uitspreken dat de Eagles de play-offs gaan halen en daarin best ver komen. Binnen de divisie zullen de Cowboys het ze heel moeilijk maken, maar verder zie ik de Eagles veel winnen. Spannend wordt het zeker!”

Voorspelling: 11-6


Lees hier alle artikelen in de NFL 32-in-32 reeks voor het aankomende seizoen!

Coverfoto: Brynn Anderson/AP

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen