NFL 3-on-3: Running Back Edition

2. Jonger = Beter?

Met Kareem Hunt, Dalvin Cook, Leonard Fournette, Chris Carson, Tarik Cohen, Christian McCaffrey, Joe Mixon en Alvin Kamara zijn er bijzonder veel rookie runningbacks die een groot aandeel hebben in de aanvalsplannen van hun team. Is dit een exceptioneel talentvolle groep of gaan we dit vanaf nu ieder jaar zien?
WB: Cook en Fournette doen het uitstekend, net als Hunt achter een mijns inziens onderschatte o-line in Kansas.
Carson en Cohen staan er, deels noodgedwongen, ook vroeger dan verwacht. Mixon en McCaffrey vallen wat mij betreft nog wat tegen. Juist van die twee had ik het meeste spektakel verwacht.
Om het nou een exceptioneel talentvolle groep te noemen gaat mij ook wat ver. De klas van 2015 bevatte Jay Ajayi, David Johnson, Todd Gurley, Melvin Gordon, Tevin Coleman, Duke Johnson en Ameer Abdullah. Ezekiel Elliott en Jordan Howard leidden vorig jaar de NFL in rushing yards. De lichting van dit jaar moet nog maar bewijzen dat ze de voorgangers van die jaren kunnen evenaren.
LD: Met rookies lijkt het voornamelijk in waves te gaan. Er zijn altijd een paar posities die in een draft exceptioneel talent naar de NFL brengen, maar deze posities veranderen elk jaar. Kijk bijvoorbeeld naar de groep QBs voor 2018. De runningbacks van 2017 zullen de geschiedenis ingaan als een exceptioneel talentvolle groep, maar datzelfde geldt straks waarschijnlijk voor de QBs van 2018.
CvD: De running game is vooral een belangrijker onderdeel van de aanval geworden. Vorig jaar was Dallas de ploeg met de meeste rushing plays, met gemiddeld 30,8 rushing plays per wedstrijd. Dit nog jonge seizoen zijn er acht ploegen die er meer dan 32 rushing plays per wedstrijd spelen, waarbij de Broncos zelfs op 37,5 staan. Mijn conclusie zou zijn dat het niveau van de quarterbacks over de breedte minder is dan een paar jaar geleden en teams dit compenseren door meer nadruk te leggen op de running backs, die hierdoor meer in de spotlights komen te staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen