NFL 3-on-3: Running Back Edition

1. Trouble in Paradise?

Dallas Cowboys runningback Ezekiel Elliott had tegen de Denver Broncos de slechtste wedstrijd in zijn nog jonge NFL carriere. Door onder meer nieuwbakken Hall of Famer Ladainian Tomlinson werd hem een gebrek aan inzet verweten. Gewoon een slechte wedstrijd of is er meer aan de hand met Zeke?
Wouter Boerkamp: Hij kende tegen de Broncos wel een enorme terugval, maar het verbaasde mij juist dat hij tijdens in week 1 nog zo goed voor de dag kwam. Het is sowieso moeilijk om een rookieseizoen onder het kopieerapparaat te leggen (vraag het Todd Gurley maar). Verder lijken de perikelen rondom de schorsing mij ook niet echt bevorderlijk voor zijn spel. Die beslissing werd pas laat genomen, daarna wordt de straf opgeschort en komt er weer een beroep vanuit de NFL. Hij was beter af geweest als hij gewoon de eerste drie duels geschorst was geweest en daar zijn voorbereiding op af had kunnen stemmen. Die onzekerheid maakt het mentaal moeilijk denk ik.
Daarnaast stellen tegenstanders zich beter in op Dallas. Denver gooide de box gewoon helemaal vol met spelers en zei tegen Dak Prescott: “gooi de bal maar”. Dat plan gaat niet voor elke ploeg werken overigens, de Denver-D is ook gewoon van heel hoog niveau. Misschien dat hij het tegen de Cards nog moeilijk heeft, maar daarna zal hij wel weer los gaan tegen LAR, GB en SF, als hij er dan bij is.
Luuk Dokter: Zeke had het enorm lastig tegen een sterke Broncos defense. Gezien zijn leeftijd en de bijkomende grilligheden kan er altijd een mindere wedstrijd tussen zitten. Hier speelde echter meer dan leeftijd. Het feit dat hij de eerste wedstrijd kon meespelen, was voor de Cowboys een geschenk uit de hemel. Hij bracht ze de overwinning, zij het tegen de zwaar tegenvallende Giants. Vorige weekend leken veel dingen samen te komen die resulteerden in een slechte performance: jeugdigheid, sterke tegenstanders, niet aflatende (negatieve) media aandacht en ogenschijnlijke motivatieproblemen. Veel van deze aspecten zijn een kwestie van mentale weerbaarheid. En laat dat nou net bepalen of iemand een blijvertje is in de NFL. Er is meer aan de hand met Zeke, maar dit weekend kan hij bewijzen dat hij zichzelf onder controle heeft.
Chris van Dijk: Het is een slechte wedstrijd. Elk jaar worden er na de eerste paar wedstrijden te snel conclusies getrokken. Vorige week werden de Patriots afgeschreven, nu is Elliott het onderwerp van gesprek na een slechte wedstrijd. Als Dallas zijnde zou ik me pas zorgen gaan maken na een paar van dit soort wedstrijden, niet na een.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen