NFL 3-on-3: Injured Reserve

3. Eli

De Giants zijn een ramp dit seizoen. Coach McAdoo is de lockerroom volledig kwijt en lijkt aan zijn laatste wedstrijden als HC bezig te zijn. De tekortkomingen van Eli Manning breken de Giants ook steeds meer op. De 36-jarige quarterback is zo mobiel als een containerschip waardoor hij volledig afhankelijk is van een degelijke offensive line. Laat daar de afgelopen twee seizoenen nou net het grootste probleem liggen van de Giants.
Met het verlies van Beckham Jr. is plan A -korte passjes naar Odell die mag proberen de hele verdediging voorbij te rennen- de deur uit. Plan B -korte passjes op Engram die mag proberen de hele verdediging voorbij te rennen- blijkt niet zo effectief. De Giants mogen zich dan ook opmaken voor een hoge draft pick. De roep om die te besteden aan een nieuwe franchise quarterback wordt steeds luider. Mocht Eli Manning na dit seizoen stoppen dan rest de vraag: is de two time-Super Bowl winnaar een Hall of Famer?

WB: Ik zal eerst even ingaan op de inleidende tekst. Wat mij betreft zijn de Giants al een seizoen (of twee) te laat met het aantrekken van een nieuwe franchise quarterback. Naar mijn idee hadden ze in New York een type Watson moeten vastleggen. De Texans hebben daar hun nek voor uitgestoken, dat hadden de Giants ook kunnen doen.
Heb het idee dat Eli alleen in de wedstrijden waar het er echt om gaat nog bereid is 100% te geven. Hij heeft geen vertrouwen in zijn offensive line en durft zijn lichaam ook niet meer op het spel te zetten. De vrees om een blessure op te lopen die een einde maakt aan zijn carrière lijkt groter dan de wil om nog voor de Super Bowl te gaan. Deze beelden illustreren voor mij de Eli Manning van de afgelopen twee seizoenen.

Manning is daar niet meer op zijn plek met deze offensive line, maar dat wil niet zeggen dat hij ook moet stoppen na dit seizoen. Misschien kan hij bij een andere franchise zijn carrière op een mooie manier afsluiten. Vind hem echter, op basis van wat hij tot nu toe heeft laten zien, niet echt passen in het rijtje quarterbacks dat in de Hall of Fame is opgenomen.
TK: Wat mij betreft niet, maar ik vind sowieso dat er teveel spelers tot de Hall of Fame worden toegelaten. Dat is een andere discussie. Ik verwacht dat Manning wel naar Canton mag: hij heeft goed gepresteerd in de playoffs en hij heeft twee ringen. Verder staat hij zevende aller tijden qua totale passing yards, zesde in touchdown passes en zevende in 4th quarter comebacks. Ja, dat zijn Hall of Fame cijfers.
JH: Ik snap het probleem met Eli. Het is allemaal niet echt spectaculair. Eli Face is een ding. Hij kan niet rennen. Hij rommelt zich niet langs drie verdedigers om een bal geïmproviseerd perfect in de loop van een receiver te gooien. Het lijkt allemaal nergens op bij Eli. Met de huidige offensive line is het wel erg pijnlijk allemaal.
Maar aan de andere kant weet Eli precies wat hij wel kan. Hij kan misschien wat makkelijk neergaan bij een pass rush maar de man staat al 219 wedstrijden onafgebroken als starter op het veld. De cijfers die collega Thomas Klink opnoemt spreken voor zich. En improviseren is misschien niet zijn ding, tot het er echt om gaat. Dan staat Eli er. Dat is ook de reden dat zijn collega’s hem respecteren. Daarbij is hij Tom Brady’s kryptonite. Als je denkt dat Patriots fans nu al irritant cocky zijn, moet je je voorstellen dat dit nooit gebeurd was en 19-0 waarheid was geworden… Eli verdient een gouden jasje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen