NFL 3-on-3: Injured Reserve

1. TNF

TNF is al jaren een doorn in het oog van de NFL spelers die vinden dat ze niet genoeg tijd hebben om te herstellen als ze op zondag een wedstrijd hebben gespeeld. Richard Sherman zette vorig jaar zijn bezwaren al eens op een rijtje in een uitstekend stuk voor ’the players tribune’. Ironisch genoeg was juist hij degene die afgelopen donderdag zijn achillespees scheurde en zo zijn seizoen ten einde zag komen. Een enorm verlies voor de Seahawks. Wide receiver Doug Baldwin was duidelijk in zijn commentaar: ‘Thursday Night Football should be illegal.‘ Zijn jullie het met hem eens, kun je spelers niet op donderdag avond alweer laten spelen? Moet TNF worden afgeschaft?
Thursday Night Football
Wouter Boerkamp: Hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik het onzin vind om TNF af te schaffen. De teams en spelers worden één of twee keer in een seizoen van 17 weken geconfronteerd met een situatie waarin ze om moeten gaan met een korte herstel- en voorbereidingstijd: deal with it. De Jets deden dat laatst prima tegen de Bills. Dat een aantal edities van TNF dit seizoen zijn tegenvallen vindt ik ook geen valide argument. Op zondag is het niveau bij een aantal wedstrijden ook laag, maar dan valt het minder op omdat er ook nog twee of drie geweldige wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden gespeeld. Als je dat wil voorkomen moet er gewoon voor gezorgd worden dat er betere wedstrijden worden gepland op donderdag (hooggeplaatste teams of divisie-matchups).
Gezien de commerciële belangen zal de league ook niet zo snel overstag gaan denk ik. Die zullen dan wijzen op studies waarin het verband tussen TNF en extra blessures wordt ontkracht, zoals deze. Daarnaast zie ik zelf ook graag een beetje spreiding in het schema, zodat niet alles op één dag wordt gespeeld. Een alternatief zou zijn om op zaterdag te gaan spelen in plaats van donderdag, Sherman geeft in zijn column ook aan dat die dag in principe al weer gespeeld weer zou kunnen worden.
Thomas Klink: Als Europeaan zeg ik sowieso afschaffen dat TNF. Wanneer ik in Amerika zou wonen zou ik het waarschijnlijk wel leuk vinden dat ik op donderdag football kan kijken, maar eigenlijk is het geen doen voor de spelers; het stuk van Sherman is wat dat betreft duidelijk. De kwaliteit van de games is vaak ook niet al te goed en ik vergeet vaak dat ik op donderdag mijn fantasy lineup al moet checken: afschaffen dus. De felgekleurde tenues vind ik trouwens wel leuk, die mogen blijven.
Jules Huijnen: De eerste paar TNF wedstrijden dit seizoen waren leuk, daarna is het allemaal even saai. Voor mij een teken dat de spelers te moe zijn wat verder in het seizoen. Ze kunnen zich niet goed kunnen voorbereiden in vier dagen. En volgens mij hebben ze ook gewoon minder zin. Statistisch gezien zijn er misschien niet meer blessures op de donderdag, als een speler dat wel denkt speelt hij op een andere manier. Wat mij betreft gaan de TNF wedstrijden eruit. Speel alles op zondag en maandag. Scheelt ons weer een nacht op belachelijke tijden opstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen