NFL 3-on-3 : De Divisional Round

3. MET TOM BRADY EN DREW BREES ZIJN DE “OUDE GARDE” QUARTERBACKS UIT DE PLAY-OFFS GEKNIKKERD. AARON RODGERS, KIRK COUSINS EN RUSSELL WILSON VERDEDIGEN DE EER VAN DE TUSSENGENERATIE. NEEMT DE JONGE GARDE HET IN DE DIVISIONAL ROUND DEFINITIEF OVER?

Toon Aerts:
De jonge generatie quarterbaks –Lamar Jackson, Patrick Mahomes, Deshaun Watson- laat echt wel zien dat ze in de NFL thuishoren en dat ze de allerbesten kunnen verslaan. Ze vertegenwoordigen een nieuw soort quarterback die geen schrik heeft van risico’s nemen, zowel met de arm als met de benen. Ze lijken ook enkel maar beter te worden. Het wordt mijns inziens moeilijk voor de oude garde om nog echt aanspraak te maken op de prijzen, tenzij ze door een superteam omringd worden. De jonge quarterbacks hebben de fakkel overgenomen en zullen deze niet snel loslaten.
Ton De Vries:
Ja, eerlijk gezegd denk ik wel. Ik zie ze niet zo snel echt nog een gooi naar de Superbowl gaan doen. Tom Brady gaat wellicht een jaartje door maar de Patriots zijn volgend jaar niet sterker dan dit jaar. Dit jaar was DE kans voor de Saints en het is Drew Brees niet gelukt. Waarschijnlijk gaan ze in New Orleans door selecteren. Met Philip Rivers en Eli Manning op de rand van retirement kun je toch wel spreken van een wisseling van de wacht.


Luuk Dokter:
Kirk Cousins is in dit rijtje überhaupt al de vreemde eend in de bijt. Hij is een goede quarterback, maar niet van de statuur die de anderen wel hebben. Aaron Rodgers en Wilson zie ik nog wel wat jaren verdienstelijk door gooien. Ik zie daarom niet dat de jonge garde het definitief gaat overnemen. Het is eerder een demografische verschuiving in het NFL QB-korps.

Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen