NFL 3-on-3: Offseason ontwikkelingen

2014-08-15-blaine-gabbert-e1408163534973
De quarterback is natuurlijk de meest aansprekende positie. Welk team moet zich deze zomer op deze positie nog verder versterken?
JH: Er zijn zat teams die meer problemen hebben dan alleen een QB, dus ik focus even op de ploegen die verder wel een sterke aanval hebben staan.
De Jets en de Broncos hebben op dit moment een probleem op de QB positie waar ze beide hard aan aan het werken zijn. Fitzpatrick had statistisch het beste seizoen voor een QB in de Jets historie en met Marshall, Decker en nu ook Forte hebben ze drie geweldige pass catchers. Zonder Fitzpatrick (of beter gezegd met Geno Smith) hebben ze daar vrij weinig aan.
Hetzelfde geldt voor de Broncos. Op dit moment is Mark Sanchez de startende QB. Dat kan een tijdje goed gaan, maar uiteindelijk is daar altijd de implosie. Ze zijn nadrukkelijk aan het flirten met Kaepernick, maar willen zijn salaris niet betalen. Kaepernick zelf heeft natuurlijk ook een absoluut dramatisch seizoen achter de rug dus of dat nou het lange termijn antwoord is… Ik vraag me af wat John Elway nog uit de hoge hoed weet te toveren. Wellicht dat er in de draft een nieuwe franchise QB gevonden wordt.
LS: Op dit moment hebben de Jets en de Broncos het grootste gat op de quarterback positie en hebben de 49ers een hoop onzekerheid met een mogelijk vertrek van Colin Kaepernick en de inconsistente Blaine Gabbert. Mijn verwachting is dat de Broncos, Kaepernick na lang getouwtrek zullen aantrekken, de Jets er met Ryan Fitzpatrick wel uitkomen en de 49ers zullen inzetten op Blaine Gabbert, maar wel in ronde 3-5 van de draft een nieuwe quarterback draften.
Het aantrekken van Osweiler door de Texans was het grootste quarterback nieuws dit jaar, maar ik zie het niet in hem. Na de quarterback carrousel van vorig jaar in Texas, waren ze dit jaar op zoek naar stabiliteit en daar hebben ze voor betaald.
KJtV: Dat zijn er veel. De Dallas Cowboys hebben met Tony Romo een 35-jarige QB die een historie heeft van ernstige rugklachten. De Los Angeles Rams en Nick Foles is het meest ongelukkige huwelijk ooit. Wat gaan de San Francisco 49ers doen? Ik denk dat Chip Kelly de inconsistente Blaine Gabbert voor lief neemt. En zo zijn er nogal wat teams met hoofdpijn over hun belangrijkste positie. Het team dat de meeste paracetamol nodig heeft? De Philadelphia Eagles. Ze zullen de gok wel wagen met Sam Bradford, maar ik voorzie een post-Chip rebuilding year in de kelder van de league.

Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen