MNF: Titans en Giants verrassen!

Het deed wat vreemd aan, zo in Week 14, maar er stond opnieuw een double header op het menu tijdens Monday Night Football. De Titans versloegen toch wel verrassend de Dolphins na een achterstand van 14 punten. Randy Bullock schoot de Giants naar een overwinning op de Packers.

Dolphins verspelen grote voorsprong in laatste minuten, Titans nog niet uitgeschakeld!

Tennessee Titans @ Miami Dolphins | 28-27

De eerste drive verraadde al meteen dat het een bijzondere avond zou worden. De drive van Tua Tagovailoa eindigde op de 3-yard lijn, nadat de QB een fumble weggaf. Hierna mocht Will Levis overnemen. Hij gooide echter een Pick Six naar Zach Sieler, die de Dolphins een voorsprong opleverde. Vervolgens leek er weinig aan de hand voor Miami tot ver in het tweede kwart Derrick Henry III voor de Titans gelijkmaakte. Op de drive erna werd een fieldgoal van Jason Sanders geblokt, waarna Nick Folk wel scoorde en zorgde voor de voorsprong van Tennessee bij halftime. Niemand had eigenlijk van tevoren verwacht dat de Titans zo goed weerstand zouden kunnen bieden tegen de Dolphins die vorige week nog zo gemakkelijk wonnen van de Commanders. Ze kwamen nog goed weg toen een touchdown van de Titans werd teruggedraaid en ze moesten gaan voor een gelijkmakende field goal, nadat Sanders eerder wél tussen de palen had gemikt.

Sowieso was het een wedstrijd van field goals, want ook in het vierde kwart begonnen de Dolphins met zo’n score en het stond weer gelijk. Toen Tua wederom werd gesackt door de Titans defense, moesten ze punten van de 40-yardlijn. Na het ontslag van special teams coördinator Craig Aukerman afgelopen maandag, was er helaas voor Mike Vrabel nog geen verbetering te zien. Eric Garror liet de punt uit zijn handen vallen op de 6-yardlijn. Mostert bedankte en scoorde vervolgens de touchdown. Op de volgende play fumbleden de Titans opnieuw de bal en was het wederom Mostert die scoorde. Zo leek er toch niets aan de hand voor de Dolphins met een voorsprong van 14 punten en met nog 4:34 op de klok.

Metamorfose bij Will Levis

In de laatste paar minuten kwam er opeens een andere versie van Will Levis op het veld. Met een paar belangrijke passes, waaronder een touchdown op DeAndre Hopkins, leidde hij zijn team naar een onwaarschijnlijke comeback. Ook de 2-point conversion werd immers gevangen. De Dolphins, en met name Tua, maakte een paar foutjes, waarna ze nog 2:28 overlieten voor de Titans om in de end zone te komen. Wie anders dan Henry met de beslissende rush om op voorsprong te komen met anderhalve minuut nog te spelen. Dit betekende het einde van de wedstrijd en een op het oog onnodige verliespartij van de Dolphins, waarmee de Ravens nu 1 wedstrijd voorstaan op hun naaste concurrenten voor de #1 spot in de AFC.

Robinson en Barkley leiden de Giants naar een overwinning op de Packers

Green Bay Packers @ New York Giants | 22-24

Net zoals in Miami was er in New York sprake van een heuse verrassing. De Giants wonnen namelijk onverwacht van de Packers, die de laatste weken beter spel lieten zien. Dat lieten ze in het begin van de game ook wel zien, ondanks een paar gemiste kansen, met een touchdown tegen het einde van het eerste kwart van Jayden Reed. De Giants hebben echter nog steeds een gigantisch wapen genaamd Saquon Barkley, die al snel in het tweede kwart gelijkmaakte. Verder konden alleen de Packers nog een field goal scoren. Hierdoor gingen ze met een voorsprong de rust in.

Na rust kwamen de Giants beter in de wedstrijd met een fumble recovery. Barkley nam het cadeau aan en maakte zijn tweede touchdown van de avond. Niet alleen hij, maar ook Wan’Dale Robinson had een belangrijk aandeel met een paar indrukwekkende receptions op een drive die uitmondde in een Isaiah Hodgins touchdown. De Packers misten vervolgens een field goal en verprutsten de mogelijkheid om weer voor te komen halverwege het vierde kwart. Even later had Anders Carlson zijn vizier wel scherp toen hij met nog 5:30 op de klok de Packers weer binnen een score bracht van de Giants na een geweldige tussenkomst van rookie Deonte Banks op een pass van Jordan Love.

DeVito trekt heldencape aan

Toen Barkley opeens de bal verloor en de scheidsrechters het als een fumble aangaven, mochten de Packers van de 36-yardlijn van de Giants opeens proberen om voor te komen. Met nog 1:33 op de klok passte Love naar Malik Heath, die de bal knap over de goal line duwde. Nu was het aan Tommy DeVito om zijn team in hele korte tijd aan de overkant te krijgen. Dat lukte, onder andere door een fantastische pass op Robinson. Zo kon Randy Bullock de Giants de overwinning bezorgen. Door de zege zijn de Giants zelfs nog niet uitgeschakeld voor de play-offs.

Lees hier de recaps van onder andere Sunday Night Football!

Coverfoto: The Tennessean