MNF: Steelers winnen uit bij de Colts

Monday Night Football betekende een wedstrijd tussen de AFC North en de AFC South. In Indianapolis speelden de Pittsburgh Steelers namelijk tegen de Colts. Beide teams zullen met weemoed terugkijken naar de eerste elf weken van dit seizoen, maar mocht er nog enige hoop zijn op de play-offs dan moest deze wedstrijd gewonnen worden.

COLTS SLAPJES IN EERSTE HELFT

De openingsdrive begon goed voor Pittsburgh. Kenny Pickett vond met een aantal goede passes zijn receivers en hield op die manier de chains in beweging. Uiteindelijk hield de Colts-D de Steelers tot een field goal. Vanaf 45 yards maakte Matthew Wright geen fout en zette hij zijn team op voorsprong. Het duurde niet lang voor de Steelers de bal weer in bezit kregen. Twee plays na de kick-off onderschepte James Pierre een pass van Matt Ryan. Toch had het geen consequenties. De verdediging hield zich sterk en forceerde een punt.

Iets wat de Steelers-D vervolgens ook deed. Het gaf de offense een kans om de voorsprong uit te breiden. Dit deden ze door wederom een field goal te scoren. Na een razendsnelle 3-and-out kreeg Pittsburgh de bal weer in bezit. Deze keer scoorden de Steelers wel een touchdown. Een korte run van Najee Harris zorgde voor een 13-0 voorsprong. Harris zou overigens nog voor het einde van de eerste helft het veld verlaten vanwege een blessure. Na de TD lieten de Colts eindelijk een teken van leven zien. Chase McLaughlin haalde met een field goal die hatelijke 0 van het bord.

Pickett speelde een goede eerste helft. Hij was accuraat en zorgde op het veld voor constante progressie. Toch was zijn laatste pass in de eerste helft net niet goed genoeg om Pickens in de endzone te vinden. Wel scoorden de Steelers een field goal. Indianapolis zette daarna met nog 56 seconden een snelle drive weg. McLaughlin probeerde nog een 59-yard FG te scoren, maar die blokte de Steelers-D.

COLTS NEMEN DE VOORSPRONG

De Colts ontvingen de aftrap in de tweede helft en daar profiteerden ze volledig van. Indianapolis verkreeg een geweldige startpositie nadat Dallis Flowers tijdens de kick-off return de bal naar de 19-yardlijn van de Steelers rende. Zo’n twee minuten daarna was het raak. Met een 2-yard rush scoorde Jonathan Taylor de eerste touchdown van de wedstrijd voor de Colts. Vervolgens forceerde de defensie van Indy een punt.

Na de punt werd er weer een veelbelovende aanval weggezet. Toch scoorden ze geen punten. Net voor de goalline fumblede Matt Ryan na een slechte hand-off. Zo namen de Steelers de bal weer over. Ook in de tweede drive van de tweede helft scoorde Pittsburgh geen punten. De Colts sloten het derde kwart wel scorend af. Ryan gooide een mooie bal in de endzone naar Michael Pittman Jr. Zo scoorde Pittman Jr. pas zijn eerste TD van het jaar. Het gaf de Colts hun eerste voorsprong van de wedstrijd.

SLECHT CLOCK MANAGEMENT DOET INDY DE DAS OM

Het antwoord van de Steelers kwam na vijf minuten in het vierde kwart. Benny Snell, die de geblesseerde Harris verving, liep net zoals zijn collega vanaf net buiten de endzone de bal binnen voor een touchdown. Ook de two-point conversion was succesvol. Het gaf de Steelers een 24-17 voorsprong. Na punts over en weer hadden de Colts nog genoeg tijd om de stand gelijk te trekken. Ruim vier minuten zelfs. Een aantal goede completions bracht Indianapolis al snel op de helft van Pittsburgh.

Helaas voor de Colts bleek clock management nog een lastig onderdeel van het spelletje voor Jeff Saturday. Hij koos er telkens niet voor om een time-out te nemen. Daardoor moest de offense steeds in de hurry-up spelen. Dit leverde slordig spel op. De eerste time-out van de Colts kwam net voor een cruciale 4th down. Toen stonden er nog dertig seconden op de klok, een volle twintig seconden na de play daarvoor. Na de time-out moest Indy een 4th-and-3 goedmaken om niet te verliezen, maar de pass van Ryan kwam niet aan. Door de eerdere time-out van de Colts en het feit dat er slechts 24 seconden op de klok stonden hoefden de Steelers vervolgens een enkele keer te knielen om de overwinning veilig te stellen.