MNF: Saints-defense geeft de doorslag

Na een bye-week vervolgden de New Orleans Saints hun seizoen met een MNF-overwinning tegen de Seattle Seahawks. Aanvallend kwam er bij beide teams zeer weinig van de grond. Een sterk optreden van de Saints defense en zware regenval in de tweede helft hielpen New Orleans aan de overwinning. Het weinig aantrekkelijke duel eindigde in 13-10.

De openingsscore was een 84-yard touchdown pass van Geno Smith naar D.K. Metcalf. Dat zou echter het enige aanvallende wapenfeit blijken van de Seahawks. Metcalf ving nog maar één pass en Tyler Lockett kwam niet verder dan 12 yards. Dat kwam voornamelijk doordat Geno Smith maar zeer weinig tijd gegund was. Center Kyle Fuller werd dikwijls overlopen door de Saints defense. Daardoor werd de bal veelvuldig afgestaan aan running back Alex Collins, maar ook hij liep vaak tegen een muur van Saints verdedigers aan. Het belang van een fitte Russell Wilson was nooit eerder zo duidelijk.

In het tweede kwart deed New Orleans wat terug met een field goal en een touchdown van Alvin Kamara. De running back werd — bij gebrek aan stabiele receivers — ook veelvuldig door de lucht gezocht. Hij was uiteindelijk goed voor 51 yards in 20 carries over de grond en 128 yards en een touchdown door de lucht. Jameis Winston zocht Kamara maar liefst 11 keer waarvan hij er 10 ving. In een wedstrijd waarin de defense zich zo nadrukkelijk laat gelden, is een Zwitsers zakmes als Kamara voldoende om de winst binnen te halen.

REGEN SPEELT GROTE ROL IN TWEEDE HELFT

In de tweede helft sloeg de regen toe en kwam er aanvallend nog minder van de grond. Bij de Seahawks kwam hier nog eens de gretige Saints defense bovenop. Vooral Demario Davis was een plaag voor Smith en zijn offense. Hij zette de quarterback driemaal onder druk en haalde hem twee keer neer. Samen waren de verdedigers van New Orleans goed voor vijf sacks. Zo kwamen de Seahawks niet verder dan 222 aanvallende yards.

Uiteindelijk bleek dan ook dat de drie punten voorsprong voor New Orleans bij rust het verschil maakten. In de regen miste Jason Myers twee van zijn drie field goal pogingen. Ondanks de aanvallende wil bij de Seahawks kwamen zij door de sterke Saints defense niet verder dan één field goal die wel raak ging; evenals New Orleans. Een bijzonder moment voor Saints kicker Brian Johnson, want hij scoorde direct na de two-minute warning de beslissende punten in zijn eerste NFL-optreden.

Lees hier de recaps van de vroege en late duels op zondag!

Coverfoto: Steph Chambers/Getty Images