MNF: Ravens hebben weinig moeite met Saints

Het was deze week NFC tegen AFC tijdens Monday Night Football. De New Orleans Saints ontvingen namelijk de Baltimore Ravens. Beide teams wonnen vorige week. NOLA stond geen punten toe tegen de Raiders, terwijl de Ravens de Bucs versloegen. Baltimore trok die lijn door.

RAVENS-D DOMINEERT SAINTS

Met zo’n anderhalve minuut op de klok in het eerste kwart scoorden de Ravens de eerste punten van de wedstrijd. Lamar Jackson vond met een pass zijn tight end, Isaiah Likely. Likely kon vervolgens onaangeraakt de endzone binnenlopen. Overigens was dit Jacksons honderdste TD-pass uit zijn loopbaan. De Saints begonnen de wedstrijd een stuk minder. Tijdens hun eerste drive behaalden ze wel een first down, maar dat zou hun enige first down van het eerste kwart blijken. Zeker over de grond was het bedroevend. New Orleans zette in de eerste vijftien minuten slechts zes rushing yards weg.

De offensieve problemen zetten zich voort in het tweede kwart voor New Orleans. Opvallend, zeker omdat het de afgelopen weken aanvallend goed liep bij het team. Bij de Ravens ging het een stuk beter, zij scoorden laat in het tweede kwart hun tweede touchdown van de avond. Deze keer liep Kenyan Drake de bal binnen na een korte rush. Wat vooral opviel bij beide TD-drives was de duur, de eerste drive duurde 7:02 en de tweede 7:05.

De Saints-aanval liet aan het einde van het eerste half uur toch tekenen van leven zien. Een snelle drive bracht ze in field goal range. New Orleans had een touchdown kunnen scoren, maar Andy Dalton gooide de bal over zijn wide receiver heen. Uiteindelijk zette Wil Lutz met een field goal de ruststand van 14-3 op het bord.

RAVENS KOMEN NIET MEER IN PROBLEMEN

De Ravens startten de tweede helft met wederom een lange drive. Geen touchdown deze keer, maat wel een field goal van Justin Tucker. Daarna vond de aanval van de Saints eindelijk wat tractie, vooral in de passing game. Toch had de drive niet het gewenste resultaat. Ze moesten wederom genoegen nemen met een field goal van Lutz en dit bracht de achterstand terug naar elf punten.

De defensie van New Orleans startte het vierde kwart goed. Er werd namelijk een 3-and-out geforceerd. De Baltimore-D deed vervolgens hetzelfde: Een sack tijdens 3rd down forceerde een punt. Vervolgens zetten de Ravens weer een methodische drive weg. Daarmee snoepten ze uiteindelijk 4:30 minuten van de klok af. Een field goal van Tucker rondde de drive af en zo was het verschil weer twee touchdowns. Twee plays later hadden de Ravens de bal weer in handen. Brent Urban tikte een pass van Dalton de lucht in waardoor mede-Raven Justin Houston de bal kon onderscheppen.

Drie plays later scoorde Drake zijn tweede rushing-TD van de avond. Zo breidde hij de voorsprong uit naar 21 punten met nog 6:55 minuten op de klok. Bijna drie minuten daarna kwamen de Saints weer dichterbij door hun eerste touchdown van de wedstrijd. Juwan Johnson scoorde na een 43-yard catch-and-run. De TD kwam voort uit een opvallende play. De Ravens dachten dat Johnson out-of-bounds was, dus stopten ze met spelen. Dit was niet het geval, zo bleek uit de replay. Na de touchdown snoepte Baltimore zoveel tijd van de klok af dat een comeback onmogelijk was. Hierdoor konden de Ravens hun zesde overwinning van het jaar bijschrijven.