MNF Preview – Pakken Jets laatste kans?

http://a.espncdn.com/photo/2008/0730/phoenix_580.jpg
Het is weer maandag en dat betekent Monday Night Football! Vanavond nemen de Arizona Cardinals het in eigen huis op tegen de New York Jets. Beide teams beleven vooralsnog een teleurstellend seizoen en zijn op zoek naar de ommekeer om alsnog in een goede positie te komen voor de play-offs.
De Cardinals hebben tien dagen de tijd gehad om zich voor te bereiden op dit duel, nadat ze op Thursday Night Football de San Francisco 49ers wisten te verslaan. Deze overwinning was zeer belangrijk voor de ploeg uit Phoenix, omdat ze hierdoor nog in de race blijven voor de play-off plaatsen. De Jets verloren afgelopen week kansloos van de Pittsburgh Steelers. Dit is op zich geen verrassing, maar dit betekende wel alweer de derde verliespartij op rij en de vierde totaal voor de ploeg van Todd Bowles.
jets-at-cardinals
Aanval wordt warm

De aanval van de Cardinals is nog niet in topvorm, maar lijkt langzamerhand te groeien naar het niveau van vorig seizoen. De beste receiver op dit moment is good old Larry Fitzgerald (361yds/5TD). De veteraan blijkt nog steeds van onschatbare waarde en leidt het team in aantal receiving yards en touchdowns. Daarnaast hebben ze nog een aantal goede receivers zoals speedser John Brown en Michael Floyd. Het grootste gevaar komt misschien wel van hun dual threat running back David Johnson.  Hij staat momenteel derde in de NFL met aantal rushing yards (457yds/5TD), maar is ook van grote waard in de passing game van de Cardinals (238yds).
Vanavond zal speciale aandacht gaan naar de terugkeer van Carson Palmer. De quarterback moest de laatste wedstrijd missen door een hersenschudding, maar werd gelukkig goed vervangen door Drew Stanton. Palmer is de leider van het team en weet als geen ander alle wapens in stelling te brengen en dat is nodig tegen de sterke defensie van de Jets. Palmer zal voor eigen publiek willen laten zien, dat de Cardinals wel degelijk een ploeg zijn om rekening mee te houden voor de Super Bowl. Het kan dus wel eens vuurwerk worden.
Defensie van hoog niveau
De defensie van de Cardinals laat week na week zien, dat ze van een hoog niveau zijn. Tegen de San Francisco 49ers wisten ze maar liefst zeven sacks te noteren. De 49ers hadden daarvoor slechts drie sacks toegelaten, wat aangeeft dat de Cardinals een sterk optreden hadden. Deze pressie zullen ze vanavond ook weer moeten gaan zetten tegen de ervaren offensive line van de Jets. De defensie zal vast wel gezien hebben dat Ryan Fitzpatrick erg gevoelig is voor druk. Het is daarom te verwachten dat de Cardinals diverse exotische blitzes uit de hoge hoed gaan toveren.
De beste man van het seizoen in de defensie van de Cardinals is Calais Campbell. De reusachtige defensive tackle speelt momenteel op Pro Bowl niveau en is vaak een onneembare vesting in het hart van de defensie. Zijn aanwezigheid zorgt er voor dat bijvoorbeeld outside linebacker Markus Golden doorbreekt dit jaar. De 2nd round pick van vorig jaar wist namelijk al zes sacks te noteren en lijkt zijn naam definitief te gaan vestigen in de NFL. Golden wist elke wedstrijd minimaal 1 sack te noteren en hoopt deze streak voor te zetten tegen de Jets.
Larry FitzgeraldFitzpatrick Jets
Aanval met turnovers

De aanval van de Jets valt tegen dit jaar en dat komt vooral door de vele turnovers. Deze turnovers zijn voor een groot deel toe te schrijven aan Ryan Fitzpatrick. De quarterback is dit jaar ver verwijderd van de vorm die hij vorig jaar etaleerde. Hij gooide dit jaar maar liefst tien intercepties en werd ook nog eens twaalf keer gesackt. Dit zijn geen statistieken waar een aanval op kan bouwen. Fitzpatrick lijkt zich weinig aan te trekken van de kritiek. Hij blijft zelfverzekerd in de pocket en hoopt zo snel weer Fitzmagic te worden.
De Jets hebben genoeg wapens in de aanval om voldoende punten op het bord te zetten. In Brandon Marshall (363yds/2TD) hebben ze een bovengemiddeld goede receiver, die de meest slecht gegooide ballen van Fitzpatrick toch weet te vangen. Hij leidt het team met de meeste receiving yards. Helaas is bekend geworden dat Eric Decker niet meer in actie komt dit seizoen. Hij wordt vervangen door Quincy Enunwa. De tweedejaars receiver is bezig aan een goed seizoen en is na Marshall de meest productieve receiver. Veteraan Matt Forte bewijst meteen zijn waarde in zijn eerste jaar als running back van de Jets. Hij leidt het team namelijk in rushing yards en touchdowns. Hij zal het zwaar te verduren krijgen tegen de sterke defensive line van de Jets.
Verdediging ondermaats
De verdediging van de Jets moest het parade paardje worden van dit seizoen. Niet alleen omdat er zoveel talent rondloopt, maar ook omdat ze gecoacht worden door de defensief ingestelde hoofdcoach Todd Bowles. De coach speelt vanavond met zijn ploeg tegen zijn vorige werkgever, waar hij defensive coördinator was voor twee jaar. De ploeg uit New York is vooral door de lucht kwetsbaar. Ze hebben op één ploeg na, de meeste receiving yards tegen. Dit is opvallend aangezien ze beschikken over Revis-Island en drie van de beste defensive tackles.
De defensieve linie van de Jets is op papier gevreesd met drie first round picks Muhammad WilkersonSheldon Richardson en Leonard Williams. Ze weten de boel goed dicht te houden tegen de run, maar nog wat te weinig pressie te generen tegen de pass. Wat opvalt is dat de productie van sacks achter blijft ten opzichte van vorig jaar. Vooral Wilkerson lijkt moeite te hebben om zijn oude niveau te halen, na z’n blessure. De ooit zo gevreesde cornerback Darrelle Revis is dit jaar geen schim van zichzelf en laat meer dan ooit zijn directe tegenstander lopen. Revis-island lijkt daarmee te zinken samen met de Jets.
Prognose
Op papier lijkt het een competitieve match-up, echter is de verwachting dat de Cardinals gehakt maken van de ondermaatse defensie van de Jets. De ploeg uit New York kan simpelweg het aanvallende geweld van de Cardinals niet bijbenen. Daarnaast zal Ryan Fitzpatrick onder zware druk komen te staan door de sterke defensie van de Cardinals, met als gevolg weer een regen aan fouten en turnovers.
Arizona Cardinals winnen met 35-14

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen