Ezekiel Elliott verpest feestje Favre op Lambeau Field

favre
Het had zo’n mooie dag moeten worden op Lambeau Field. Legende Brett Favre die zijn Hall of Fame-ring in ontvangst mocht nemen en de huidige ster Aaron Rodgers die de Packers langs Dallas zou leiden. Dat feestje werd volledig verpest door Dak Prescott, Ezekiel Elliott en de Cowboys. Alleen Favre kreeg applaus op Lambeau Field, waar Green Bay werd afgedroogd door Dallas: 16-30.
De Falcons lieten ondanks een verlies tegen de Seahawks zien een contender te zijn. Dat geldt misschien ook wel weer voor de Chiefs, die de Raiders in Oakland versloegen. De Texans staan er ook goed voor na een zege in overtime tegen de Colts, maar maken nog weinig indruk.
Dallas Cowboys @ Green Bay Packers
Het enige hoogtepunt van de wedstrijd voor de thuisfans op Lambeau Field was het eren van Brett Favre in de rust. Op dat moment geloofden de Green Bay-supporters ondanks een 17-6 achterstand, waarschijnlijk nog in de goede afloop van de wedstrijd. Die hoop vervloog snel, de Packers werden in de tweede helft zelfs uitgefloten door het eigen publiek.
Aaron Rodgers was ondanks een 74% completion-percentage, 297 yards en een touchdown totaal niet zichzelf. De quarterback lijkt het vertrouwen in zichzelf en/of zijn receivers totaal verloren. Bij elke play krijgt Rodgers zeeën van tijd door de uitmuntende protectie van de offensive line, maar de quarterback lijkt er zich geen raad meer mee te weten.


Favre deelde zijn visie over de problemen van Rodgers:
“It gets to where it’s a mental struggle to just block it out and play. Aaron Rodgers is a great quarterback. That’s not going to change. Do you have spurts where you don’t play as well? Sure. And then you press. And when you press usually bad things happen.”

Ook Eddie Lacy, die scherper leek te zijn teruggekeerd na vorig jaar, is nog niet top. Een groot contrast met het optreden van Ezekiel Elliott die op dit moment fantastisch speelt. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog gesproken over de match-up met de beste run-defense in de NFL. ‘Zeke’ won dit duel glansrijk.


Elliott blijft zelfs na een hit in de lucht nog op zijn voeten staan.


De rookie running back is de blikvanger bij de Cowboys, maar eigenlijk staat het hele team er goed op. Dak Prescott gooide naast zijn eerste interceptie ook drie touchdown passes, de offensive line is top en de defensie geeft weinig weg. Met 5-1 heeft Dallas een kleine buffer in de NFC East voor de Redskins (4-2), Eagles (3-2) en de Giants (3-3).
Cowboys 30 – 16 Packers
Atlanta Falcons @ Seattle Seahawks
De Falcons verloren bij de Seahawks, maar staan er na deze nederlaag eigenlijk alleen nog maar beter op. De manier waarop Matt Ryan en de Falcons terugkwamen van een 17-3 achterstand tegen een normaal gesproken ijzersterke defensie was indrukwekkend. Een klassiek Russell Wilson-optreden in het vierde kwart bracht Seattle nog wel op 26-24, maar Atlanta kreeg nog één drive voor een winnende field goal. De officials ontnamen de Falcons echter de kans op de winnende driepunter. Richard Sherman kwam weg met deze overtreding op Julio Jones.


Dat was maar goed ook voor Sherman, die duidelijk psychologische hulp nodig had gehad als hij ook deze play ook nog had weggegeven aan Jones. De wide receiver (139 yards, 1 TD) dreef zijn tegenstander tot wanhoop in Seattle.


Falcons 24 – 26 Seahawks
Kansas City Chiefs @ Oakland Raiders
Het zit de fans in Oakland niet mee dit jaar. De verhuizing van de Raiders naar Las Vegas lijkt zo goed als rond en het team wint dit jaar vooral buitenshuis. Kansas City bezorgde het team van Jack del Rio de tweede nederlaag van het seizoen in het Oakland Alameda Coliseum.
De Chiefs (3-2) maken daarmee de NFC West nog spannender. De Raiders (4-2) staan nog wel aan kop samen met de Denver Broncos (4-2) die verloren van de San Diego Chargers (2-4).
Voor Kansas City gaat het er steeds beter uitzien. De defensie heeft zich hersteld van een matige start (Marcus Peters is geweldig) en Jamaal Charles is een belangrijke toevoeging aan de offense. Toch blijft de man van dit seizoen Spencer Ware.


Chiefs 26 – 10 Raiders
Indianapolis Colts @ Houston Texans
De Colts grepen het duel tegen de Texans aan om de titel ‘specialists in failure’ over te nemen van de Chargers. Met minder dan drie minuten op de klok stond het nog 9-23, na overtime 26-23. Het was een opsteker voor Brock Osweiler, die vooral Lamar Miller (149 yards, 1 TD) heel erg dankbaar mocht zijn. Dit deed de running op 3th&7.


Echt hoopgevend was het optreden van Houston verder ook niet, maar zij leiden wel de divisie (4-2). De Colts hadden op gelijke hoogte moeten komen, maar staan op 2-4.
Colts 23 – 26 Texans
Lees meer over de revanche van Odell Beckham Jr. en de verrassende zege van de Dolphins.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen