MNF: Packers winnen in ijzig Lambeau

In een ijskoud Lambeau Field ontvingen de Green Bay Packers de Los Angeles Rams tijdens Monday Night Football van Week 15. Beide franchises hebben weinig kans om nog de play-offs te bereiken, maar dat betekende niet dat de teams niet vol voor de winst gingen.

TEAMS DOEN WEINIG VOOR ELKAAR ONDER IN EERSTE HELFT

De O-line van de Rams kampt heel het seizoen al met blessures. Zo erg dat ze dit seizoen al twaalf verschillende O-line starters hebben gebruikt. De meeste in een niet-lockout seizoen sinds 1970. Het hielp dan ook niet mee dat vroeg in het eerste kwart center Brian Allen geblesseerd uitviel. De Packers openden de score in de wedstrijd na ruim tien minuten met een field goal. De Rams hebben moeite met blessures, maar Aaron Rodgers heeft dit seizoen net zoveel moeite met zijn vorm. Dit werd pijnlijk duidelijk nadat een vreselijke pass over het hoofd van zijn receiver vloog en in de handen van Ram Taylor Rapp, Rodgers’ tiende INT van het seizoen. Het hoogste aantal sinds 2010, zijn derde seizoen als starter.

De Rams profiteerden niet volledig van de overname. Wel schoot Matt Gay de stand op gelijke hoogte. Green Bay nam in de daaropvolgende drive de voorsprong weer in handen. AJ Dillon kreeg de bal acht keer op een rij. Acht keer bleek scheepsrecht, want toen beukte hij zich de endzone binnen voor de touchdown. Zo namen de Packers een 10-3 voorsprong. Vervolgens verkleinde LA de achterstand met een field goal. Daarna leek Keisean Nixon een geweldige kick-off return weg te zetten, maar een holding-penalty bracht de bal ver terug. Hierdoor hadden de Packers een te lang veld voor zich en te weinig tijd om nog te scoren voor rust.

PACKERS STERKER IN TWEEDE HELFT

De Packers begonnen de tweede helft met de bal. De eerste drive van de tweede helft sloten ze scorend af. Green Bay leek genoegen te moeten nemen met een field goal, maar een penalty tegen Jalen Ramsey gaf de Packers een nieuwe set downs. Twee plays later rende Dillon met een 1-yard rush zijn tweede TD van de avond binnen. Het gaf GB een 17-6 voorsprong. Ook de volgende score kwam op naam van de Packers. Laat in het derde kwart vond Rodgers met een swing-pass Aaron Jones die vervolgens de bal binnenliep. Het was Jones’ 60e touchdown uit zijn carrière.

Nog voor het einde van het derde kwart deden de Rams wat terug. Met een strakke worp bereikte Baker Mayfield tight end Tyler Higbee. Het was pas de eerste TD-catch van een Rams tight end dit seizoen. Overigens ging het extra punt mis, hierdoor bleef de achterstand van de Rams twaalf punten. Na de touchdown had Nixon weer een goede kick-off return. De return strandde op 48-yardlijn van de Rams en bleef deze keer wel staan.

De eerste play van het vierde kwart leverde een pass interference-penalty tegen de Rams op. Het gaf GB zestien gratis yards, maar de Rams-D kwam daarna sterk terug. Ze stopten de drive af met een sack tijdens 3rd down. De Packers verloren door de sack zoveel yards dat ze moesten punten. Ze kregen de bal razendsnel terug. Twee plays later werd Baker Mayfield getackeld door Kenny Clark terwijl hij passte. Hierdoor kon Rasul Douglas de bal onderscheppen.

Ook de Rams namen de bal daarna weer rap over. Ramsey forceerde een fumble bij Aaron Jones en pikte de bal op. Het verkregen balbezit leverde uiteindelijk niets op voor LA. Enige hoop op een comeback vervloog in de drive daarna. Green Bay hield de bal voor de rest van de wedstrijd, bijna negen minuten, in handen en sloot zo de overwinning veilig. Door het verlies kunnen de Rams officieel niet hun titel verdedigen in de play-offs. Voor de Packers is de wereld niet heel veel rooskleuriger. Ondanks de winst hebben zij slechts 10% kans om een plek in de play-offs te bemachtigen.

Hier lees je de recaps van de overige wedstrijden in week 15.

Coverfoto: Patrick McDermott/Getty Images