Giants, Correa verbreken verloving; kortestop naar Mets

De verloving van kortestop Carlos Correa en de San Francisco Giants heeft precies een week geduurd. Nog voor de ringen uitgewisseld werden en het contract getekend was, gaven de Giants-clubartsen gehoor aan de oproep if anyone objects to this marriage, speak now or forever hold your peace. Een mislukte medische keuring in San Francisco bood de kans aan de geldsmijters uit New York om alsnog hun beoogde man binnen te halen. Carlos Correa vertrekt dus niet voor 13 jaar naar de Bay Area, maar voor 12 jaar naar Queens.

Het is niets minder dan een stunner te noemen dat Correa alsnog naar New York afreist. De Giants grepen eerder in het off-season naast Aaron Judge en verplaatsten toen al hun financiële middelen richting de Puerto Ricaanse kortestop. Een 13-jarige overeenkomst met een waarde van $350 miljoen lag op Correa te wachten.

Een week later was het echter alweer gedaan met de pret. Nadat Mets-eigenaar Steve Cohen in de media door had laten schemeren dat hij baalde van het mislopen van Correa, doken er tijdens de medische keuring ineens zaken op waarover de artsen in San Francisco en de artsen van kamp-Correa het niet eens konden worden. Het resultaat: overeenkomst ongeldig, Correa naar New York.

BORAS, SUPERAGENT

Het is wel opvallend dat superagent Scott Boras betrokken is bij een last-minute verandering van bestemming. Het is dan ook niet uit te sluiten dat Cohen’s opmerkingen in de media bij Boras en Correa de boel aan het draaien heeft gebracht. Cohen is met afstand de rijkste eigenaar in Major League Baseball en eentje die totaal geen moeite heeft met het uitgeven van exorbitante bedragen voor spelers. De Mets hebben dit off-season, met Correa’s contract erbij, voor $805 miljoen aan spelers gekocht. Er is een absoluut sterrenteam verzameld in de jacht op een World Series-titel, met een salarishuis voor 2023 van zo’n $380 miljoen; een absoluut record.

De Giants, daarentegen, zijn momenteel minder titelwaardig. Het is dus absoluut gunstiger voor Correa om in Queens te spelen als hij een ring wil winnen. Als daar een mysterieuze mislukte medische keuring voor aan te pas moet komen, is dat natuurlijk alleen maar in het voordeel van Correa. Vergeet ook niet dat Correa in het verleden erg geheimzinnig heeft gedaan over zijn medische dossier. Vlak voor hij in 2021 bij de Twins tekende, kregen teams ook alleen inzicht in zijn gegevens na het doen van een officieel bod.

ONDUIDELIJK

Kortom, het is momenteel nog heel mistig rondom Correa en de medische keuring. Mogelijk komt er in de komende dagen meer naar voren over het hoe en wat van de blessure die doktoren aantroffen. Hoe het ook afloopt, het lijkt erop dat Correa voor een stevig bedrag naar de Mets gaat, waar hij op het derde honk gaat spelen.

Door het aantrekken van Correa op het derde honk lijkt de tijd van Eduardo Escobar en/of prospect Brett Baty in New York verstreken. Er gaan de laatste dagen geruchten dat de Mets een sterreliever of een extra closer willen aantrekken, dus bestaat de kans dat één van beide spelers in een trade wordt betrokken. Voor nu vieren ze in New York eerst nog even een feestje.

Coverfoto: Michael Reaves

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen