MNF: Eenvoudige zege Bucs op Giants

Na twee nederlagen op rij waren de Tampa Bay Buccaneers blij weer eens een thuiswedstrijd te spelen. In Tampa is de ploeg van Tom Brady nog ongeslagen en dat bleef ook zo tegen de New York Giants, want met 30-10 boekten de Bucs een eenvoudige zege. Na de nederlaag lijkt het seizoen voor de New Yorkers dan ook definitief voorbij en kan de nederlaag al deze week gevolgen gaan hebben voor de coaches.

De eerste helft konden de Giants nog redelijk bijblijven, mede dankzij een interceptie die Brady gooide. Tot die ongelukkige onderschepping was er helemaal niets aan de hand voor Tampa. De ploeg kreeg de bal en de 44-jarige quarterback leidde zijn ploeg binnen vier minuten naar de eerste touchdown.

Daniel Jones bracht zijn ploeg eveneens in de redzone, maar zoals al bijna het hele jaar kwam hij niet verder. De Giants hebben de meeste field goals in de league; een teken dat de aanval in de laatste fase van het spel niet goed genoeg is. De Bucs zetten hier ook een field goal tegenover, waarna de Giants snel moesten punten bij een 10-3 achterstand.

TOUCHDOWN LEFT TACKLE ANDREW THOMAS

Dit is het moment van de ongelukkige interceptie van Brady. De bal stuiterde op de borst van Mike Evans zo in de handen van Adoree’ Jackson, die de bal naar de 5-yard lijn kon brengen. Het was het enige schoonheidsfoutje in een verder prima wedstrijd van Brady, die zich zo ook herstelde van twee mindere wedstrijden waarin hij beide keren twee intercepties gooide. Eén van de hoogtepunten in dit duel was een 10-yard run van de Brady die voor een nieuwe first down zorgde.

Jones kreeg door de interceptie een nieuwe kans en dit keer wist hij de endzone wel te vinden. Hij deed dat via een pass over twee yards naar left tackle Andrew Thomas, die de eerste touchdown van zijn loopbaan kon vangen. De big man touchdown is daarmee het andere hoogtepunt van deze wedstrijd.

Het was het laatste echte wapenfeit van de Giants, die wel weer konden beschikken over Saquon Barkley. De runningback leek echter nog niet helemaal fit, want hij kreeg maar zes carries in dit duel. Wel ving hij ook nog zes ballen van Jones, maar het was niet voldoende om een vuist te maken tegen de Bucs.

TWEE INTERCEPTIES DANIEL JONES

De Bucs hadden hierdoor geen spectaculair optreden nodig om te winnen. De ploeg was in de breedte veel sterker dan de Giants, wat ook wel bleek uit de verdeling van het aantal ballen. Evans, Chris Godwin en de teruggekeerde Rob Gronkowski vingen ieder zes ballen voor tussen de 65 en 73 yards. Die variatie was te veel voor de verdediging van de Giants, die bij rust tegen een 17-10 achterstand aankeken.

In de tweede helft begonnen de Bucs direct met een nieuwe touchdown en mede door twee intercepties van Jones zat een echte comeback er nooit in. Het krachtsverschil was zo groot dat Bruce Arians het zich in het vierde kwart kon veroorloven om Brady voortijdig naar de kant te halen en nog wat speeltijd aan Blaine Gabbert te geven. Het leverde niet veel punten meer op, waardoor het duel bij 30-10 eindigde.

NFC SOUTH BINNEN HANDBEREIK

Met de overwinning wisten de Bucs weer een gaatje te slaan in de NFC South. De Saints hadden de afgelopen weken een paar keer de kans om de koppositie te grijpen, maar ook die ploeg verloor de laatste paar wedstrijden. Met de divisietitel binnen handbereik kunnen de Bucs zich richten op de strijd om de nummer 1 seed in de NFC, met maar één nederlaag meer dan de Cardinals. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij de Colts, de ploeg in vorm.

Voor de Giants lijkt het seizoen na de nederlaag wel over. Coach Joe Judge trok maandag de schuld voor de nederlaag naar zich toe. “Spelers moeten het uitvoeren, dat is hun werk, maar het is onze taak om het ze te leren. Wij moeten ze in de juiste positie brengen om succes te hebben.”

TOEKOMST JASON GARRETT ONZEKER

De grote vraag is welke gevolgen deze nederlaag gaat hebben. Er werden al vragen gesteld over de toekomst van OC Jason Garrett. In 26 wedstrijden onder zijn leiding slaagde New York er maar één keer in om meer dan 30 punten te scoren, ondanks flinke investeringen in de aanval. Receiver Kenny Golladay kreeg maandag slechts twee ballen, waarvan hij er slechts één ving.

Judge wilde niet te diep ingaan op de toekomst van zijn assistent. “Ik heb vertrouwen in alle mensen in ons team, spelers, coaches, iedereen”, zo zei hij over Garrett. “We evalueren alles als een team en zullen de wijzigingen maken die nodig zijn met het oog op de toekomst”, zo besloot Judge zijn persconferentie.


Lees hier de recaps van de vroege en late games van zondag.

Coverfoto: Mark Lomoglio/AP

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen