MNF: Cowboys verpesten ongeslagen status Giants

Om week 3 van dit NFL-seizoen af te sluiten namen tijdens Monday Night Football twee NFC East-teams het tegen elkaar op. De New York Giants, verrassend 2-0, namen het thuis op tegen de 1-1 Dallas Cowboys. De Cowboys wonnen vorige week zonder de geblesseerde Dak Prescott thuis van de Bengals, New York won uit van de Panthers.

Cowboys maken het zichzelf lastig

Vorige week had Dallas zes sacks tegen de Bengals, de eerste sack van deze week liet dan ook niet lang op zich wachten. DeMarcus Lawrence sackte Daniel Jones en registreerde zo zijn eerste sack van het seizoen. Jones zou in de wedstrijd vijf keer gesackt worden, driemaal door Lawrence. Het schrok Jones niet af om de bal te gooien, tijdens de eerste drive zette hij 59 passing yards weg. De Giants moesten uiteindelijk genoegen nemen met een field goal, ze scoorden deze niet. Dorance Armstrong Jr. blockte de try. Dallas opende in de drive daarna de score. Een field goal van Brett Maher zette de score op 3-0.

In de drive na de field goal koos NY vooral voor de run. Zowel Jones als Saquon Barkley renden voor een aantal first downs. De drive vond zijn Waterloo nadat Jones zijn pass geen receiver vond tijdens 3rd down. Wel trok Graham Gano de stand gelijk met een field goal. Dallas begon daarna met een goede startpositie door een goede kick-off return van KaVontae Turpin. Direct daarna brak Tony Pollard weg met een 46-yard run waardoor de Cowboys gelijk in de redzone van de Giants kwamen. Een overduidelijke defensive pass interference werd vervolgens over het hoofd gezien. Geen touchdown, wel weer een field goal voor Dallas.

In de eerste helft stopte Dallas vooral zichzelf af, de Cowboys kregen in het eerste half uur zeven penalty’s tegen. Daarnaast vond Cooper Rush met een diepe bal bijna Ceedee Lamb, maar hij liet de bal uit zijn handen vallen. De pass had Dallas diep op de helft van New York gebracht en misschien wel een touchdown opgeleverd. Nu leverde de drive een punt op. Hierdoor, samen met een gemiste field goal van Dallas, gingen de teams de rust in met een stand van 6-3 in het voordeel van de Cowboys.

Dallas vindt tractie in tweede helft

De Giants begonnen de tweede helft voortvarend. Hoewel Jones al snel werd gesackt, pikte New York daarna gemakkelijk een aantal first downs op, onder meer door twee runs van Jones. Een sack tijdens 1st down zorgde ervoor dat de Giants 26 yards moesten goedmaken voor een nieuwe set downs. Dit lukte niet, wel trapte met een field goal Gano de stand gelijk. Na een 3-and-out van Dallas kreeg New York snel de bal weer terug. NY zette vervolgens hun sterkste drive van de wedstrijd neer. De drive werd afgerond door een 36-yard run van Barkley voor een touchdown. Zo zette hij de stand op 13-6 in het voordeel van de Giants.

Het antwoord van de Cowboys liet niet lang op zich wachten. Na een grote play van TE Peyton Hendershot bevond Dallas zich in de redzone van de Giants. Tijdens 3rd-and-goal maakte Ezekiel Elliott het af met een 1-yard run om zijn team weer op gelijke hoogte te brengen. Ook de volgende score kwam op naam van Dallas. Na een paar knappe plays, waaronder een zeer atletische hurdle van Hendershot, ving Lamb een pass van Rush met één hand in de endzone. Zo zette hij zijn team op een voorsprong van 20-13 met nog 8:13 op de klok in het vierde kwart.

Geen comeback van de Giants

De volgende drive van New York eindigde met een punt. Turpin vond vervolgens weer een aantal gaten in de verdediging van de Giants en werd pas neergehaald op de 35-yardlijn van New York. Een touchdown werd niet gescoord, wel breidde Maher met een field goal de voorsprong uit naar 10 punten. Na 17 punten op een rij van Dallas scoorde New York eindelijk weer. Een field goal van Gano verkleinde de achterstand naar zeven punten.

Net na de two-minute warning kreeg New York de bal terug na een punt. Een do-or-die drive zonder time-outs volgde voor de Giants. Het werd die. Trevon Diggs intercepte Jones en stelde de overwinning voor Dallas veilig. Daarnaast leek Sterling Shepard een ernstige knieblessure op te lopen tijdens diezelfde play. Na de wedstrijd werd het overigens nog wel even onvriendelijk tussen beide teams, ontvlammen deed de aanvaring tussen de teams niet.


De recaps van zondag teruglezen? Dat kan hier. Onze podcast over afgelopen weekend vind je hier.

Coverfoto: Brad Penner/USA Today Sports

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen