MNF: Commanders ontnemen Eagles ongeslagen status

Weinigen zullen het voorspeld hebben, maar de Eagles zijn hun ongeslagen status kwijt. Op MNF verloor Philly van de Commanders. Het team van Ron Rivera wist de Eagles te overtreffen in een vermakelijke wedstrijd.

De wedstrijd begon verschrikkelijk voor Washington. De eerste drive leverde een fumble van Taylor Heinicke op. De quarterback werd gesackt door Josh Sweat, die vervolgens zelf de bal ook veroverde. Hierdoor begon Philly diep op de helft van de Commanders. Na een korte, krachtige drive liep Jalen Hurts de bal zelf binnen, waardoor de Eagles op voorsprong kwamen.

Washington wachtte niet lang met een antwoord. De tweede drive duurde ruim zeven minuten en werd afgerond door een rushing touchdown van Antonio Gibson. Dit betekende een gelijke stand en een zeer vermakelijk begin van de wedstrijd. Dat ging nog even door omdat Philly snel het veld overstak en Hurts een touchdown gooide naar Dallas Goedert. De Commanders konden hier geen touchdown tegenover zetten. Ze kwamen niet verder dan een field goal.

Hierna was het echter de beurt aan Philadelphia om de bal te verspelen. Hurts gooide een interceptie naar Darrick Forrest in de redzone. In de daaropvolgende drive liep Brian Robinson een touchdown binnen voor de Commanders. Na een punt van de Eagles voegde Washington hier voor rust nog een field goal aan toe. Dat bracht de stand op 20-14 in het voordeel van de Commanders.

COMMANDERS GEVEN VOORSPRONG NIET MEER WEG

De Commanders gingen vrolijk verder met het degelijke spel. Na rust voegde het team van Ron Rivera een derde field goal toe aan het totaal. De Eagles wisten in de drive daarop een touchdown te scoren. Hurts gooide over 11 yards een pass naar de jarige Devonta Smith, die de bal binnen wist te halen. Hierdoor kwam de spanning volledig terug in de wedstrijd: 23-21.

Hierna leek het tij volledig te keren voor de Eagles. Heinicke gooide namelijk een interceptie naar C.J. Gardner-Johnson, die niet voor het eerst dit jaar een bal wist te onderscheppen. De Eagles wisten hier niet van te profiteren, integendeel. In hun eigen drive verloor Goedert de bal, waardoor de Commanders zelf weer aan drive mochten beginnen. Dit leverde de vierde field goal van de avond voor Washington op.

Na deze score leverde Philadelphia voor de tweede keer op rij de bal in. Quez Watkins kreeg een fumble op zijn naam, waardoor de Commanders met nog vijf minuten op de klok de bal weer in bezit kregen bij een 26-21 voorsprong. Vervolgens kreeg het publiek drie punts achter elkaar te zien, iets dat niet veel gebeurde tijdens deze vermakelijke editie van MNF. De wedstrijd eindigde met een fumble touchdown van de Commanders, die de bal veroverden nadat de Eagles op een creatieve manier nog tot een score probeerden te komen.

Met deze nederlaag van de Eagles zijn er geen ongeslagen teams meer over in de NFL. Weinigen zullen voorspeld hebben dat de sterke Eagles ten onder zouden gaan tegen de Commanders, maar dat zegt eigenlijk alles over dit vreemde seizoen. De Commanders gaan met deze overwinning naar 5-5 en daarmee staan alle teams in de NFC East op .500 of hoger. De Eagles blijven de divisie aanvoeren, ondanks de nederlaag.


Lees hier en hier de recaps van de wedstrijden van zondag!

Coverfoto: USA Today Sports/Eric Hartline

Marc Dorenbos
Marc Dorenbos
Houdt van voetbal, American Football en Basketball. Fan van de Bengals #WhoDey.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen