MNF: Chargers winnen makkelijk van zwakke Colts

Het kerstweekend werd afgesloten in Indianapolis. De Colts namen het tijdens Monday Night Football op tegen de Chargers. De Colts zijn al uitgeschakeld voor de play-offs, maar dat geldt niet voor LA. De divisie kunnen ze niet meer winnen, maar met een overwinning vanavond zouden ze een plek in de play-offs veiligstellen.

INTERCEPTIES IN HET EERSTE KWART, PUNTEN IN HET TWEEDE

Nadat zijn team vorige week de grootste comeback uit de historie toeliet voerde Colts-coach Jeff Saturday wat veranderingen door. Zo startte Nick Foles in plaats van Matt Ryan. Saturday toonde gelijk vertrouwen door tijdens de tweede drive ervoor te gaan tijdens een 4th-and-4, met succes. Uiteindelijk leverde de drive geen punten op. De eerste de beste play na de 4th down gooide Foles namelijk een INT. Michael Davis onderschepte de matige worp. Zijn return leverde ook nog eens 30 yards op.

Ook Justin Herbert gooide daarna een interceptie, maar dit was niet volledig zijn schuld. Een pass van Herbert schoot van de handen van zijn receiver waardoor Rodney Thomas de bal kon onderscheppen. Foles gooide vervolgens zijn tweede INT van het eerste kwart in de handen van Derwin James. De Colts kwamen met de schrik vrij. Hun verdediging zorgde voor een 3-and-out.

Toch zou de eerste score op naam van de Chargers komen. Met een 1-yard run zette Austin Ekeler de eerste touchdown en dus de eerste punten van de wedstrijd op het bord. Als antwoord zette Indy daar een field goal tegenover. Toch zouden de Chargers de voorsprong weer uitbreiden om de eerste helft af te sluiten. Met een field goal trapte Cameron Dicker zijn team met een 10-3 voorsprong naar de kleedkamers.

CHARGERS DOMINEREN OOK TWEEDE HELFT

Na vijf minuten in de tweede helft gooide Foles zijn derde interception van de wedstrijd. Deze keer onderschepte Asante Samuel Jr. een pass van de Colts-quarterback. Het leverde voor LA slechts een field goal op. Dicker zette met zijn trap de stand op 13-3. Nadat Indianapolis moest punten maakte hun verdediging een grote play. Een strip-sack zorgde ervoor dat de Colts de bal overnamen op de 21-yardlijn van LA. De Chargers kwamen er zonder kleurscheuren vanaf na een onsuccesvolle QB-sneak van Foles tijdens een 4th-and-1.

Na bijna zeven minuten in het vierde kwart scoorde Ekeler zijn zestiende touchdown van dit seizoen. Hij rondde met een korte run een 93-yard drive af en zette zo de tussenstand op 20-3. Daarna forceerde de Chargers-D een turnover-on-downs. Met elke play werd het duidelijker dat de aanval van Indy weinig in de melk te brokkelen had tijdens deze wedstrijd. De Colts-aanval speelde in deze ontmoeting slechts 173 aanvallende yards bij elkaar. Bij tien pogingen tijdens 3rd down lukte het geen enkele keer om een 1st down te bemachtigen. Daarnaast werd Foles zeven keer gesackt, dit naast zijn drie intercepties. Door de overwinning is LA nu zeker van de play-offs. Het is de eerste keer sinds 2019 dat de Chargers mee mogen doen aan de play-offs.

Hier lees je de andere recaps van het afgelopen weekend.

Coverfoto: Michael Conroy / Associated Press