MNF: Chargers temmen Broncos

De afsluiting van week 6 kwam in de vorm van een wedstrijd in de AFC West. De Los Angeles Chargers namen het in het eigen SoFi Stadium op tegen de Denver Broncos. De Broncos verloren vorige week na overtime van de Colts, terwijl de Chargers wonnen van de Browns.

CHEF RUSS KOOKT EINDELIJK WEER

Los Angeles begon de wedstrijd met de bal, maar Denver scoorde de eerste punten van de wedstrijd. Vanaf 51 yards schoot Brandon McManus raak. Hij zette de Broncos op een 3-0 voorsprong rond het middelpunt van het eerste kwart. De verdediging van de Broncos forceerde vervolgens een 3-and-out. Dit gaf Denver het vertrouwen om de score uit te breiden. Russell Wilson vond een vrijstaande Greg Dulcich voor de touchdown. Overigens was dit de debuutwedstrijd van de rookie tight end. Met zijn tweede catch kon hij dus ook gelijk zijn eerste touchdown in de NFL laten noteren.

Justin Herbert was uiteraard niet blij met de 10-0 achterstand. Hij leidde daarna dan ook zijn team naar de redzone van de Broncos. Na ongeveer zes minuten in het tweede kwart scoorde Los Angeles hun eerste touchdown van de wedstrijd. Austin Ekeler belandde na een soort scrum in de endzone. Nadat LA de bal terugkreeg leken ze al snel weer te moeten punten. Een defensive pass interference gaf LA een hoop gratis yards en een nieuwe set downs. Kort daarna gebeurde dit weer. Overigens zagen we veel flags in de eerste helft. In totaal 10 flags die 146 penalty yards opleverden. De grote boosdoener was Bronco Damarri Mathis, officials vlagden hem drie keer af in de eerste helft voor DPI.

Net voor het einde van de eerste helft trokken de Chargers de stand gelijk. Dustin Hopkins, die duidelijk een bovenbeenblessure had, trapte vanaf 37 yards raak. De Broncos hadden geen time-outs, terwijl er slechts 53 seconden op de klok stonden. Toch bracht een razendsnelle drive Denver naar de redzone. Een roughing the passer-penalty bracht ze nog dichter bij de endzone. Een touchdown scoorden de Broncos niet, wel rondde McManus de beste helft van Denver van dit seizoen af met een field goal.

TEAMS HOUDEN ELKAAR IN BALANS

Nadat hun defense de Broncos afstopte, scoorden de Chargers de eerste punten van de tweede helft. Hopkins schoot de stand gelijk met een 31-yard field goal. Denver zette daarna een drive weg met een aantal first downs, maar LA rechtte de rug. Een sack van Derwin James tijdens 3rd down bracht de bal terug in de handen van Herbert. Uiteindelijk strandde die drive nadat een 4th-and-2 aan het begin van het vierde kwart niet werd geconverteerd. Mathis maakte zijn eerdere fouten goed. Hij sloeg de pass naar DeAndre Carter tijdens 4th down richting de grond.

Denver begon de wedstrijd sterk, maar daar was na vijf minuten in het vierde kwart weinig meer van te merken. Na het balbezit overgenomen te hebben, moesten ze alweer snel punten. De daaropvolgende play van de Chargers bracht chaos. Een pass van Herbert werd getipt, Baron Browning onderschepte de bal en fumblede vervolgens. Gelukkig voor hem en de Broncos sprong hij op tijd op de bal. Hierdoor nam Denver de bal over op de 30-yardlijn van LA. Een sack van Drue Tranquill tijdens third down liet Denver geen andere optie dan een field goal, deze werd gemaakt. Zo kwamen de Broncos weer op een voorsprong van drie punten met nog 8:21 op de klok in het vierde kwart.

Denver hielp daarna Los Angeles door weer wat penalty’s te vergaren. Deze keer vlagden de officials een face mask, unnecessary roughness en DPI af. Weer was het Mathis die de DPI beging. Zelf kregen de Chargers ook een holding penalty tegen. Door deze hold hielden de Broncos LA tot een field goal. Hopkins zette de stand met nog zo’n vier minuten op de klok weer gelijk. Deze wedstrijd leverde uiteindelijk 19 flags op, die flags waren goed voor 240 penalty yards.

Na een sterke beurt van de verdediging kreeg de aanval van Los Angeles de bal terug met nog 1:51 te gaan. Uiteindelijk moest Herbert een Hail Mary gooien, maar zonder succes. Dit betekende overtime.

GEBLESSEERDE HOPKINS MAAKT HET VERSCHIL

McManus won de toss voor de Broncos. Zijn team begon overtime dan ook met de bal. Wilson en de offense deden hier niets, dus moest de bal weggetrapt worden naar de Chargers. Vanaf dat moment was een field goal genoeg voor de winst. Ook de Chargers kwamen niet verder dan een 3-and-out. Denver begon hun drive op de eigen 31-yardlijn. Het doel was de 44-yardlijn van LA, vanaf daar kon McManus een field goal trappen om de wedstrijd te winnen. Wederom legden de Broncos een 3-and-out op de mat, de Chargers daarna deden hetzelfde.

De Broncos verwerkten de daaropvolgende punt van de Chargers niet goed. Hierdoor nam Los Angeles de bal over op de 29-yardlijn van Denver. Een knappe pass van Herbert – hij had meerdere verdedigers om zich heen – gaf de geblesseerde Hopkins de kans de wedstrijd te winnen met een 39-yard field goal. Hij viel om tijdens zijn poging, maar scoorde wel. De Chargers hebben door deze winstpartij een record van 4-2, de Broncos gaan naar 2-4.

De andere recaps van dit weekend vind je hier.

Coverfoto: Robert Gauthier/Los Angeles Times