MNF: Buccaneers winnen met luttele seconden op de klok

De dertiende week van het NFL-seizoen werd afgesloten met een wedstrijd in de NFC South. De Saints gingen op bezoek bij de Buccaneers. Beide teams spelen een tot nu toe teleurstellend seizoen, maar hebben nog zicht op de play-offs. Eind september wonnen de Bucs de eerste ontmoeting. Ze zullen dit willen herhalen om de voorsprong in de divisie te vergroten.

SAINTS BETER IN MATIGE EERSTE HELFT

De aanval van de Tampa Bay Buccaneers zag er goed uit tijdens hun eerste drive. Tom Brady bereikte keer op keer zijn spelers met meerdere first downs tot gevolg. Daarnaast vonden ook de running backs yards, iets waar de Bucs moeite mee hebben. Sterker nog, geen team rent slechter dan Tampa Bay. Toch had de Saints-D het laatste woord. Een goede tackle tijdens 3rd-and-goal veroordeelde de Bucs tot een field goal. Ryan Succop maakte geen fout en opende de score.

Ook de aanval van de Saints rent de laatste wedstrijden historisch slecht. In de laatste vier wedstrijden renden ze slechts 228 yard bij elkaar. Het laagste aantal yards voor NOLA sinds 1998. De eerste drive was dan ook een 3-and-out. Beide teams hadden overigens moeite om aanvallend wat neer te zetten. Vijf drives na de field goal van Tampa Bay zagen we pas weer een score. Toen vond Andy Dalton met een diepe pass Taysom Hill voor de 30-yard TD en de 7-3 voorsprong.

De Saints hadden daarna de kans om de voorsprong uit te breiden. Na een slechte punt en een goede return van Rashid Shaheed begonnen ze hun drive op de 40-yardlijn van TB, maar een sterke beurt van de Bucs-D en een drop van Chris Olave voorkwamen dit. Toch duurde het niet heel lang voordat New Orleans de bal terugkreeg. Demario Davis onderschepte namelijk een pass van Brady met nog 1:32 minuten op de klok in de eerste helft. De derde INT dit seizoen van zowel Brady als de Saints-D. Jarvis Landry had even later de kans om een touchdown te scoren, maar ook hij haalde de bal niet binnen. Wel schoot Will Lutz een field goal raak. Het bepaalde de ruststand op 10-3 in het voordeel van NOLA.

BRADY LEIDT COMEBACK

De Saints begonnen de tweede helft met de bal, maar moesten punten na een 3-and-out. Niet lang daarna forceerde Cameron Jordan een fumble. Dit leverde New Orleans het balbezit op op hun eigen 32-yardlijn. De aanval van de Saints kwam vervolgens ver op de helft van TB, maar de Bucs-D hield ze tot een field goal. Lutz breidde de voorsprong uit naar 13-3. Beide teams hadden erg veel moeite om in het derde kwart iets weg te zetten, vooral Tampa Bay. De run leverde niks op en Brady bereikte keer op keer niet zijn receivers door inaccurate passes.

De Bucs schoten zichzelf aan het begin van het vierde kwart meerdere malen in de voet. Eerste belandde een slechte punt in de endzone en later kregen ze een (terechte) defensive pass interference-penalty tegen die de drive van NOLA draaiende hield. De drive leidde uiteindelijk tot een field goal. Na punts over en weer lieten de Bucs toch weer een teken van leven zien. Zeker toen de Saints een defensive pass inteference-penalty tegen kregen. Het bracht TB naar de 1-yardlijn. Een play later gooide Brady een pass naar Cade Otton voor de touchdown. Met nog drie minuten op de klok brachten de Buccaneers op die manier de achterstand terug naar zes punten.

Door een sack van Carl Nassib tijdens 2nd down waren de Saints genoodzaakt te punten na een 3-and-out. Door time-outs kregen de Bucs de bal terug met nog 2:29 minuten op de klok. De Buccaneers verloren de afgelopen 69 wedstrijden waarin ze tenminste acht punten achter stonden in het vierde kwart. Een 6-yard TD catch van Rachaad White met nog drie seconden op de klok bracht hier verandering in. De laterals van New Orleans om een wonder te bewerkstelligen waren onsuccesvol. De winst van Tampa Bay betekent dat zij weer een .500 record hebben, daarnaast verstevigen ze hun leiding in de NFC South.

Hier lees je de overige recaps van Week 13.

Coverfoto: Mark LoMoglio/Associated Press