MNF: Browns verliezen wedstrijd én Chubb

In week 2 werd de NFL-fan getrakteerd op maar liefst twee MNF potjes. De Saints sprongen naar 2-0, terwijl de Panthers met hun verliespartij naar 0-2 vielen. De Steelers wonnen hun eerste wedstrijd van het seizoen door de Browns te verslaan. Het uitvallen van running back Nick Chubb zorgt voor nog meer hoofdpijn in Cleveland.

SAINTS WINNEN VRIJ EENVOUDIG VAN PANTHERS

New Orleans Saints @ Carolina Panthers | 20-17

Het NFC South treffen tussen de Saints en de Panthers had in de eerste helft zeer veel moeite met ontbranden. Beide teams wisten alleen field goals te scoren, waardoor de tussenstand halverwege de eerste helft 6-3 in het voordeel van de Saints was. Richting het einde van de eerste helft gooide Derek Carr een interceptie in de handen van safety Vonn Bell, die afgelopen offseason overkwam van de Bengals. De Panthers konden niet profiteren van deze turnover. In de drive erna werd #1 pick Bryce Young gesackt door Carl Granderson, waarbij hij de bal verloor. Deze werd door de Saints heroverd.

In de tweede helft kwam Carolina in eerste instantie via nog een field goal op gelijke hoogte, maar in de drive erop begonnen de Saints de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een keurige drive over 75 yards rende Tony Jones de bal binnen voor New Orleans. De Panthers verkleinden de achterstand via alweer hun vijfde field goal van de wedstrijd. Uiteindelijk gooiden de Saints de wedstrijd in het slot via de tweede touchdown van Jones. De Panthers zetten hier nog een touchdown en 2 point-conversion van Adam Thielen tegenover, maar dat mocht niet meer baten. De Saints gaan hierdoor naar 2-0, terwijl de Panthers 0-2 aan het seizoen zijn begonnen.

STEELERS VERSLAAN BROWNS, CHUBB ZWAAR GEBLESSEERD

Browns @ Steelers | 22-26

De wedstrijd tussen de Browns en de Steelers was nog geen 10 seconden bezig, toen Deshaun Watson al een pick-six naar Alex Highsmith gooide. Hierdoor ontbrande de wedstrijd vanaf het begin. In hun tweede poging een drive neer te zetten, kwamen de Browns beter voor de dag. De drive eindigde met een field goal. De eerste offensieve drive van de Steelers was niet veel beter dan die van Cleveland. Kenny Pickett gooide een interceptie in de handen van Grant Delpit. De Browns bleven vervolgens offensief slordig, wat ook zeker de verdienste van de sterk spelende Steelers defensie was.

In achtereenvolgende drives misten de Browns een field goal en werd de bal gefumbled. Watson & Co hadden geluk dat de Steelers aanval niet veel beter speelde. Ook daar werd de bal verloren. In een drive aan het einde van het eerste kwart raakte running back Nick Chubb zwaar geblesseerd. Chubb verdraaide zijn been volledig en kwam niet zelfstandig het veld af. Browns head coach Stefanski sprak na de wedstrijd van een ‘significant‘ blessure die het einde van het seizoen betekent van Chubb. Ondanks het uitvallen van Chubb wist Cleveland de drive om te zetten in een touchdown via Jerome Ford. Dankzij een two-point conversion stond het 11-7 in het voordeel van de Browns.

Defensie bezorgt Steelers overwinning

Nog voor rust kwam Pittsburgh op voorsprong dankzij een 71 yard touchdown van George Pickens. Pickens had sowieso een prima avond. Door de blessure van Diontae Johnson kwam hij veel in het spel voor, wat zorgde voor 127 receiving yards en een touchdown. Cleveland zette hier nog een field goal tegenover, waardoor de ruststand 14-16 in het voordeel van de Steelers was. Na rust vergrootte Pittsburgh de voorsprong via een field goal. In hun eerste drive na rust scoorde Cleveland een touchdown plus een two-point conversion, waardoor de Browns weer op voorsprong kwamen: 22-19.

Uiteindelijk was het de Steelers defensie die de overwinning binnenhaalde voor Mike Tomlin. Alex Highsmith sackte Watson, waarna het T.J. Watt was die de bal heroverde en de eindzone van Cleveland inliep en de eindstand bepaalde op 22-26. Het was sowieso een mooie avond voor de voormalig Defensive Player of the Year, want hij ging James Harrison voorbij om de all time sack leader te worden van de Steelers met 81.5 sacks (and counting).

Lees hier en hier de recaps van de wedstrijden op zondag!

Coverfoto: AP Photo/Matt Freed