MNF: Bills domineren Titans, Eagles winnen van Vikings

Een doubleheader deze week tijdens Monday Night Football. In de AFC namen de Buffalo Bills het thuis op tegen de Tennessee Titans. Buffalo had een goede start uit bij de Rams terwijl Tennessee verrassend thuis verloor van de Giants. In de NFC speelden de Eagles thuis tegen de Vikings, beiden begonnen het seizoen 1-0.

Tennessee Titans @ Buffalo Bills | 7-41

Eerste helft overschaduwt door blessures

We beginnen met het duel tussen de Titans en Bills. De Bills ontvingen als eerst de bal. Al snel leken ze te moeten punten maar een goede scramble van Josh Allen zorgde voor een first down. Buffalo scoorde in hun afgelopen zes wedstrijden een touchdown tijdens hun eerste drive. Ook deze keer startte het team de wedstrijd met een touchdown. Fullback Reggie Gilliam ving een pass van Allen, vervolgens ontweek Gilliam een aantal tackles en zette zo zijn team op voorsprong.

De laatste 29 wedstrijden (regulier seizoen) stonden de Bills slechts één touchdown toe tijdens de openingsdrive van de tegenstander. Deze keer liep Derrick Henry zijn eerste touchdown van het jaar binnen om de stand gelijk te trekken. Beide teams hadden vervolgens een drive zonder score. De Bills namen de leiding weer over nadat Brandon Bass een field goal maakte vanaf 48-yards. Na wederom een scoreloze drive van Tennessee vond deze keer Stefon Diggs de endzone voor Buffalo na een pass van Josh Allen. Op deze manier werd de voorsprong van de Bills uitgebreid naar 17-7. De stand waarmee de teams naar de kleedkamer gingen. Een lastige eerste helft voor Tennessee, er werden slechts 90 yards weggezet door de offense.

Een aantal blessures aan beide kanten wierpen een schaduw over de eerste helft. Vooral de hoofd/nekblessure van Buffalo-cornerback Dane Jackson leek heftig. Hij kwam hard in botsing met een teamgenoot. Jackson raakte daardoor zo erg geblesseerd dat er zelfs een ambulance het veld op moest komen.

Bills domineren tweede helft

De Titans kregen de bal aan het begin van de tweede helft. Weer zette de aanval geen goede drive weg en moest er dus gepunt worden. Buffalo startte de tweede helft wel met een touchdown. Diggs verloor zijn verdediger met een goed gelopen route en ving een pass van Allen voor een 46-yard touchdown. Na alweer een punt van de Titans kregen de Bills de bal terug. Ook Buffalo moest de bal punten, maar de Titans vingen de punt niet goed. Hierdoor konden de Bills de bal overnemen op de 20-yardlijn van Tennessee. Een 3-and-out zorgde ervoor dat de Buffalo genoegen moest nemen met een field goal. Bass maakte geen fout en zette Buffalo op een voorsprong van 27-7.

De Bills konden vanaf dat moment niks meer fout doen. Jorden Poyer onderschepte Ryan Tannehill en gaf zo zijn aanval weer de kans om de voorsprong uit te breiden. Dit keer pakte de offense van de Bills het cadeautje wel uit. Weer vond Allen Diggs in de endzone en bracht zo de score naar 34-7 in het midden van het derde kwart.

Titans gooien de handdoek in de ring

In de drive van de Titans na de touchdown viel het stadion weer stil door een nieuwe blessure. Deze keer omdat Bills-safety Micah Hyde geblesseerd raakte. Ook deze blessure leek een nekblessure te zijn, Hyde kon wel op eigen kracht het veld verlaten. Een aantal plays later werd Tannehill weer onderschept. Deze keer liep Matt Milano ermee naar de endzone voor een 43-yard pick-six. Zijn eerste touchdown in de NFL zette de stand op 41-7. Het was het laatste wapenfeit van Tannehill, Malik Willis nam zijn plek in. Na de Titans wisselden ook de Bills hun QB. Vanaf het einde van het derde kwart kreeg Allen rust en mocht Case Keenum de wedstrijd afmaken.

De verdediging van Tennessee forceerde de Bills tot een 3-and-out. De punt erna werd weer niet goed gevangen, maar deze keer behielden de Titans wel het balbezit. Hierna gaven de Titans zich zo goed als gewonnen, want ook Derrick Henry werd van het veld gehaald. Niks leek te lukken voor Tennessee. Willis leek een first down te hebben, maar de bal werd uit zijn handen geslagen. Uiteraard werd de bal opgepikt door een Buffalo-verdediger die zo het balbezit overnam. Na wat punts over en weer kwam Buffalo nog dicht bij de endzone van de Titans. Buffalo vond het wel genoeg, Keenum knielde een aantal keer en sloot zo de wedstrijd af.

Minnesota Vikings @ Philadelphia Eagles | 7-24

Sterke start Hurts

Dan door naar de Vikings versus de Eagles. Jalen Hurts opende de score na zes minuten met een 3-yard TD-run. Hij beukte zich langs een aantal verdedigers om zijn Eagles op voorsprong te zetten. De Vikings-offense hadden het ondertussen erg lastig in het eerste kwart. Er moest twee keer gepunt worden en hun offense had na 15 minuten slechts 10 yards en geen enkele first down. De Eagles hadden na het eerste kwart 125 yards en de voorsprong. Philadelphia begon het tweede kwart met een touchdown. Quez Watkins, met geen verdediger in zijn buurt, ving een pass van Hurts voor een 53-yard touchdown.

Na de touchdown van Philly zette Minnesota eindelijk een goede drive neer. Deze werd afgerond door een TD-catch van Irv Smith, na een pass van Kirk Cousins. Met nog twee minuten in de eerste helft liet Hurts weer zien hoe sterk zijn running game is. Een TD-run van 26-yards zorgde ervoor dat Philly de voorsprong uitbreidde naar 21-7. Vervolgens forceerde de defensie weer een punt. Jake Elliott zorgde met een field goal voor nog drie extra punten voor de Eagles voordat de teams de kleedkamers opzochten.

Picks maken Vikings kansloos

De Vikings begonnen de tweede helft goed. Een sterke drive bracht Minnesota in de redzone. De aanval eindigde abrupt nadat Darius Slay een pass van Cousins op de doellijn onderschepte. De aanval van Philly zette de turnover niet om in een touchdown. De redzone van Minnesota werd bereikt, maar door een aantal penalties moest er een field goal worden getrapt. Patrick Peterson blokte de trap, teamgenoot Kris Boyd pikte de bal op en werd pas getackeld bij de 30-yardlijn van de Eagles. Cousins gooide daarna zijn tweede interceptie van de wedstrijd, deze keer ving Avonte Maddox de bal.

De aanval van Philadelphia moest al snel de bal weer terugpunten naar de Vikings. Cousins gooide tijdens deze drive twee keer bijna een interception, twee keer kon Slay de bal net niet vangen. Een strip-sack van Fletcher Cox zorgde voor het definitieve einde van de drive. Wel kon een Minnesota-speler op de bal springen om de schade te beperken tot een punt. De daaropvolgende drive van Philly eindigde -alweer- met een interception. De bal sprong van de handen van een Eagles-receiver. Vikings-linebacker Jordan Hicks ving de bal en zorgde ervoor dat zijn aanval mocht starten op de 19-yardlijn van de Eagles. Cousins bedacht op dat moment ‘dat kan ik ook’. Hij gooide zijn derde pick van de wedstrijd, Slay ving zijn tweede INT van de avond. Beide teams produceerden na deze INT niks meer, zo werd de eindstand bepaald op 24-7.

Nog even de recaps van de andere wedstrijden van dit weekend teruglezen? Klik dan hier. Toch liever de podcast luisteren? Die vind je hier.

Coverfoto: AP Photo/Chris Szagola