MNF: 49ers winnen makkelijk in Mexico-Stad

Zeventien jaar geleden speelden de Arizona Cardinals en de San Francisco 49ers de eerste NFL-wedstrijd op Mexicaanse bodem. Tijdens de Monday Night Football-wedstrijd van week 11 deden ze dat dunnetjes over. De 49ers konden op veel steun rekenen van hun fans. Technisch gezien was het een thuiswedstrijd voor de Cardinals, maar ruim 80% van de toeschouwers moedigde San Francisco aan.

STERKE EERSTE HELFT 49ERS

Ondanks de regen brulde het Estadio Azteca al ruim voor de aftrap. De fans juichden nog harder nadat de verdediging van de 49ers direct een 3-and-out forceerde. Helaas voor SF deed de Cardinals-D hetzelfde. Het bracht de bal terug in de handen van Colt McCoy. De 36-jarige QB startte voor de tweede week op rij omdat Kyler Murray nog steeds met een hamstringblessure kampt. Deze keer deed de aanval van Arizona het een stuk beter. Matt Prater opende namelijk de score met een field goal.

Na de start van het tweede kwart duurde het niet lang voor San Francisco hun eerste punten op het bord zette. Een 7-yard pass van Jimmy Garoppolo werd in de endzone gevangen door Brandon Aiyuk voor een touchdown. Ruim drie minuten daarna kregen de Niners de bal terug na een interception van Jimmie Ward. San Francisco benutte de goede startpositie drie plays later. Na een korte scramble gooide Garoppolo een goed geplaatste pass naar George Kittle. Kittle ontweek vervolgens twee verdedigers en liep de endzone binnen voor een 39-yard TD. Dit gaf de Niners een 14-3 voorsprong.

De Cardinals hadden daarna weinig moeite om de bal in de redzone te krijgen. Greg Dortch ving een korte pass en zorgde met een knappe run voor een 47-yard reception. Niet veel later liep James Conner de bal binnen voor de touchdown. Vervolgens probeerden de Niners nog voor het einde van de eerste helft een TD te scoren, maar dit lukte niet. Wel breidde Robbie Gould de voorsprong uit naar 17-10. De Cardinals probeerden nog wel een drive op te zetten, maar een sack van Nick Bosa voorkwam enig succes.

SF OOK IN TWEEDE HELFT DOMINANT

De 49ers begonnen de tweede helft uitstekend. Het duurde dan ook niet lang voor ze hun derde touchdown van de avond scoorden. Deze keer was het Deebo Samuel die na een 39-yard rush de endzone binnenliep. Naarmate de wedstrijd zich voortzette zagen we steeds meer kramp bij spelers. Dat is ook niet gek, Estadio Azteca bevindt zich namelijk op 2200 meter hoogte. Als voorbereiding gingen de 49ers op hoogtestage in Colorado Springs, terwijl de Cardinals al een aantal weken met hoogtemaskers trainden. Toch hadden de spelers blijkbaar moeite met de ijle lucht.

Net voor het einde van het derde kwart breidde SF de voorsprong nog maar eens uit. De tweede catch van Aiyuk betekende ook zijn tweede touchdown en de derde voor Garoppolo. Het bracht het verschil naar drie touchdowns in het voordeel van de Niners.

De dominantie van de aanval van San Francisco was goed te zien in de statistieken. Zo sackten de Cardinals Garoppolo geen enkele keer deze wedstrijd. Daarnaast waren de 49ers niet onvoorzichtig met de bal, hun aanval had geen turnovers. Het was dan ook geen verrassing dat Kittle na zo’n vijf minuten in het vierde kwart een touchdown scoorde. Kittle ontving een korte pass van zijn QB. Daarna schudde hij een tackle af om vervolgens de endzone binnen te lopen. De manier hoe Arizona de play verdedigde was exemplarisch voor hun hele wedstrijd, niet goed dus.

Na de TD van Kittle zwaaide Arizona met de witte vlag met nog 10 minuten op de klok. Trace McSorley verving namelijk McCoy. Ook San Francisco gaf hun starters rust, zo kwam Brock Purdy, de laatste pick in de draft van dit jaar, erin voor Garoppolo. De wedstrijd eindigde daardoor met weinig spektakel. Wel onderschepte Samuel Womack een pass van McSorley. Voor beide spelers de eerste interception uit hun carrière. Door de winst staan de 49ers bovenaan in de NFC West. Ze hebben dan wel hetzelfde record als de Seahawks (6-4), maar San Francisco heeft de tiebreak in handen.


De andere recaps van afgelopen weekend lezen? Dat kan hier.

Coverfoto: Terrell Lloyd/49ers

Seán van Zon
Seán van Zon
Stagiair en student Journalistiek. Al sinds heugenis fan van de Giants, Knicks en Yankees. Tijdens studie in Ohio ook een zwak voor de Browns ontwikkeld, ondertussen ook fan van de Michigan Wolverines.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen