'Megatron' overweegt afscheid van NFL

Detroit Lions v Minnesota Vikings
Calvin Johnson overweegt na negen seizoenen een punt te zetten achter zijn carrière. De dertigjarige receiver van de Detroit Lions liet woensdag weten te twijfelen over zijn toekomst in de NFL.
“Zoals zoveel spelers voor mij, ben ik aangekomen op een punt in mijn carrière waar ik de mogelijkheden voor de toekomst overweeg”, leest een door de speler verstuurde verklaring. “Ik verwacht in de nabije toekomst hier een beslissing over te nemen.”
Johnson, bijgenaamd Megatron, werd in 2007 als tweede gekozen in de draft door de Lions. Tijdens zijn negen seizoenen in Detroit groeide hij uit tot één van de beste receivers in de league. Hij is de trotse houder van een aantal belangrijke records.

Zo kwam hij in 2012 tot een totaal aantal van 1.964 receiving yards, het hoogste aantal ooit in een regulier seizoen. Daarnaast wist hij in acht opeenvolgende wedstrijden meer dan 100 yards te noteren, eveneens een NFL-record.


Over een mogelijk afscheid van de receiver wordt al langer gespeculeerd. Afgelopen seizoen wist Johnson slechts sporadisch indruk te maken terwijl hij zwaar weegt op de begroting van de Lions. Na zijn recordjaar in 2012 tekende hij een recordcontract in Detroit ter waarde van maar liefst 132 miljoen dollar. Voor komend seizoen zou dat een cap hit van 24 miljoen betekenen voor de Lions.
Vrijwel gelijktijdig met de verklaring van Johnson liet de club via een eigen persbericht weten de keuze van hun sterspeler te respecteren. “Wij hebben een immens respect voor Calvin en begrijpen en waarderen zijn beslissing om goed na te denken over zijn toekomst in de sport.” Ook collega-receiver Antonio Brown sprak vol lof toen een aanwezige journalist hem informeerde over het nieuws uit Detroit.


Ondanks het feit dat Johnson één van de beste receivers in de league is, wist hij slechts sporadisch succes te behalen met de Lions. In zijn negen seizoenen in Detroit wist de ploeg slechts twee keer de play-offs te bereiken, beide keren zonder het winnen van de divisietitel. Zowel in 2011 als 2014 werd Detroit al in de Wild Card-ronde uitgeschakeld. Ter vergelijking: de Oakland Raiders, die in draft van 2007 voor probleemkind JaMarcus Russell kozen, hebben in diezelfde periode ‘slechts’ zes wedstrijden meer verloren.
Een oud-speler van de Lions, die anoniem wenst te blijven, stelde goed te kunnen begrijpen waarom Johnson vervroegd pensioen overweegt en verwoorde het zo: “Spelen in deze stad haalt alle liefde uit het spel. Geld en records betekenen dan niets, het (verliezen –red.) slaat je murw.”
Foto: Getty Images/Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen