Griffey Jr. en Piazza treden toe tot Hall of Fame

Ken Griffey Jr. werd met 99.3% de Hall of Fame ingestemd
Ken Griffey jr. is zoals verwacht Hall of Famer geworden. Naast Griffey jr., die met 99,3 procent van de stemmen overtuigend werd gekozen, treedt ook twaalfvoudig All-Star Mike Piazza (83 procent) toe tot een select gezelschap.


First draft pick
Griffey Jr. is de eerste first overall draft pick die de Hall of Fame betreedt. Ironisch genoeg werd Piazza in de draft van 1988 in ronde 62 gekozen. Als 1.390ste. Opvallend is ook dat nooit eerder iemand met zo’n hoog percentage stemmen toegelaten werd. De naam van de The Kid stond op 437 van de 440 ingeleverde ballots.

Geen Bagwell, Bonds
Vooraf werd met veel interesse gevolgd hoe Barry Bonds zou scoren. De debutant voor een plaats op de ballots van Amerikaanse honkbal-journalisten is een van de eerste kandidaten die de knuppel hanteerde terwijl hij doping gebruikte. Bonds kwam uit 44,3 procent, terwijl Jeff Bagwell (71,6 procent) 15 stemmen tekort kwam om bij de class te mogen horen.


Adam Eaton van de Chicago White Sox komt met een origineel idee voor de drie stemmers die niet Griffey Jr. op hun ballot hadden staan.


Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen