Linebacker Ware (34) stopt na twaalf seizoenen

Philadelphia Eagles v Dallas Cowboys DeMarcus Ware (34) gaat met NFL-pensioen. De linebacker van de Dallas Cowboys en de Denver Broncos stopt na twaalf seizoenen, waarin hij uitgroeide tot één van de besten op zijn positie.
DeMarcus Ware kondigde gisteren in een tweet aan dat hij stopt in de NFL. De 34-jarige linebacker van de Dallas Cowboys (2005-2013) en de Denver Broncos (2014-2016) hangt na twaalf seizoenen zijn cleats aan de wilgen.


 
“Ik heb het onbekende geaccepteerd om afscheid te nemen van de NFL”, zegt D-Ware op Twitter. “Ik heb nog altijd kans om te spelen en ik voel me beter dan ik me heb gevoeld in jaren. Echter, de gezondheid en de kwaliteit van het leven op lange termijn wegen zwaarder dan de vonk en de passie die ik ooit had om te spelen.”
Ware wist in twaalf seizoen imposante cijfers te behalen bij de Cowboys en de Broncos. Hij beëindigt zijn carrière met 138.5 sacks en staat daarmee achtste op de lijst van meeste sacks. Van alle spelers met een minimum van honderd wedstrijden rankt Ware derde op de lijst van sacks per game: hij is goed voor 0.78 sacks per game, achter Reggie White (0.85) en Lawrence Taylor (0.79).
Daarnaast werd #94 in 2008 uitgeroepen tot de NFC Defensive Player of the Year, behaalde negen maal de Pro Bowl (2006-2012, 2014, 2015) en greep in Super Bowl 50 de Lombardi Trophy met de Broncos. 


 
Maar nog belangrijker dan alle statistieken is zijn persoonlijke invloed. Na het aankondigen van zijn NFL-afscheid werd Ware geroemd door onder andere Peyton Manning, Von Miller en Wade Phillips vanwege zijn arbeidsethos, leiderschap en betrokkenheid bij andere spelers. Het leidt geen twijfel dat Ware over een aantal jaar in de Pro Football Hall of Fame terecht komt.
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen