LAUdible: Tom Brady veroorzaakt paniek in de front offices van de NFL

Aaron Rodgers is de laatste superster quarterback die zich een weg wil banen uit zijn eigen team. Dit off-season gingen Russell Wilson en Deshaun Watson, voor hij in de problemen kwam met zijn massagebezoekjes, hem voor. Toeval? Ik denk het niet. Tom Brady is at fault: hij veroorzaakt paniek in de front offices van de NFL.

A-Rod is altijd al een beetje van een diva geweest, maar de laatste week zet de QB wel bijzonder veel druk op de Packers om een breuk te forceren. Green Bay doet overigens vrolijk mee door info over verschillende gesprekken en onderhandelingen te lekken. De breuklijn is bijzonder breed geworden. De reden is eenvoudig: de Packers willen geen gehoor geven aan de wensen van Rodgers. De voorbije tien eerste ronde picks in de draft waren negen maal defensief gericht. De enige offensieve speler was nota bene Jordan Love, een quarterback die Rodgers op termijn zou moeten vervangen.

De Packers werken nog met een old school mentaliteit, waarbij de front office beslist en de spelers liefst hun bek houden. De realiteit is echter dat de meeste teams zo denken. De Chicago Bears vroegen ooit aan Mike Glennon om naar een draft party te komen met fans en sponsors, om die avond gewoonweg Mitch Trubisky te draften. Glennon stond voor aap voor een pak vreemden, maar daar trok de front office zich geen bal van aan. Ook al wisten ze dat dit erg pijnlijk zou worden voor een gast die ze net zeventien miljoen dollar per jaar hadden beloofd.

Spelers worden merken

Spelers proberen aan de hand van hun groeiende merken via social media meer invloed uit te oefenen op de coaches en het management. Dat is al jaren het geval, maar meestal viel dat nog in dovemansoren. Het jaar 2020 heeft dat veranderd. Tom Brady verhuisde naar de Tampa Bay Buccaneers en kreeg zo goed als alles waar hij om vroeg bij GM Jason Licht. Met succes tot in de Super Bowl. Mag het verbazen dat in het volgende off-season eerst Deshaun Watson en vervolgens Russell Wilson een breuk probeerden te forceren omdat hun eisen of vragen weggelachen worden? Helemaal niet.

Heel kort geleden kregen de franchise quarterbacks van de toekomst hun zin. Geloof je me nog niet? Bekijk dan de draft. De Bengals kiezen bijvoorbeeld J’Marr Chase nadat QB Joe Burrow openlijk campagne voerde voor zijn maatje bij LSU. Tua kreeg bij Miami Jaylen Waddle in de schoot geworden, een oude teammakker bij Alabama. Trevor Lawrence kreeg zijn running back maatje, Travis Etienne, van Clemson toegevoegd in Jacksonville. Een decennium geleden was het ondenkbaar dat een jonge quarterback nog maar gehoord werd in de personeelsbeslissingen.

Of de breuk tussen Rodgers en Green Bay komt, is onzeker. Wat ik wel zeker acht, is de groeiende kracht van de spelers in beslissingsmomenten van teams. Worden ze niet behandeld zoals ze dat willen, dan kunnen ze tegenwoordig steeds makkelijker een breuk forceren. Vraag dat maar aan Jamal Adams.


Lees hier alle columns in de LAUdible-serie!

Coverfoto: Greg M. Cooper/USA Today Sports

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen