Jaguars verslaan Saints tijdens vermakelijke TNF

De Jaguars hebben voor de vierde maal op rij gewonnen. Deze keer moesten de New Orleans Saints er aan geloven. Ondanks dat de Jaguars beter waren, werd het toch nog spannend.

De Saints hadden al 18 wedstrijden op rij geen openingsdrive touchdown tegen gekregen, maar deze keer ging het mis tegen de Jaguars. Na een overtuigende drive was het de in vorm verkerende Travis Etienne die op het bord kwam. De Saints verzuimden om ook meteen punten te scoren, Blake Grupe miste van 51 yards. Hierna braken chaotische momenten aan. Eerst fumblede Christian Kirk de bal op de New Orleans 40, waarna de Saints de bal overnamen. Hier kwam niks uit, maar vervolgens werd de punt door Jamaal Agnew niet goed verwerkt, waarna de Saints nogmaals de bal overnamen. Dit leidde tot een field goal.

De Jaguars wisten zich te herpakken en Etienne scoorde nogmaals een touchdown. Het was alweer de derde keer dit seizoen dat Etienne twee touchdowns in een wedstrijd scoorde. Voor rust scoorden beide teams nog een field goal, waarna de ruststand 17-6 in het voordeel van Jacksonville was.

GENOEG VERMAAK IN TWEEDE HELFT

De Saints verkleinden de achterstand tot 1 score meteen na rust, via alweer de derde field goal. Toch liepen de Jaguars verder uit. Derk Carr gooide een veel te moeilijk pass, die werd onderschept door Oluokun en teruggebracht voor een touchdown. De Saints lieten het er niet bij zitten en via good old Taysom Hill werd een bal binnengelopen.

Hierna liep de Jacksonville aanval even vast, in drie opeenvolgende drives werden er geen punten gescoord. Tussendoor scoorde New Orleans een touchdown na een prachtige catch van Michael Thomas, en via de two-point conversion stond de stand verrassend genoeg gelijk. 3 minuten voor het einde van de kwamen de Jaguars wederom op voorsprong, na een sterke catch and run van Christian Kirk. De Saints konden wederom op gelijke hoogte komen, maar Foster Moreau liet een zekere touchdown door zijn handen glippen.

Met de overwinning staan de Jaguars intussen op 5-2 en zitten ze stevig in het zadel. De Saints vallen naar 3-4, wat gezien het spel een terecht record is.

Lees hier de previews voorafgaand aan week 7 (TNF hebben we goed voorspeld!)

Coverfoto: Jonathan Bachman/Getty Images