Jaguars-D verrast Steelers, Dolphins revancheren zich

De Pittsburgh Steelers hebben de AFC North in één klap een stuk spannender gemaakt, terwijl de Miami Dolphins na twee opeenvolgende blamages weer een overwinning wisten te noteren.

STEELERS BLAMEREN ZICH TEGEN JAGUARS

De Pittsburgh Steelers (3-2) liepen in eigen huis tegen een zeperd van jewelste op. Ben Roethlisberger gooide maar liefst vijf (!) interceptions en zorgde zodoende voor een flinke Jaguars-overwinning (30-9). Jacksonville gaat met de winst naar 3-2.
Voor Roethlisberger – wiens vijf interceptions een negatief Steelers-record uit 1987 evenaarde- was het een verschrikkelijke middag. Buiten de vijf weggegeven ballen, sloegen zowel linebacker Telvin Smith als safety Barry Church erin om de cadeautjes in touchdowns te verwerken.


Het bleken klappen die de normaliter zo gevaarlijke Steelers-offense niet kon counteren. Ondanks dat Blake Bortles voor slechts 95 yards zou gooien, was zijn rookie runningback Leonard Fournette wel goed voor maar liefst 181 rushing yards en twee touchdowns. Dat was een aantal dat in schril contrast stond met de 47 rushing yards van Steelers-ster Le’Veon Bell.


Zodoende staan de Jacksonville Jaguars op 3-2 waarmee ze al net zoveel overwinning hebben als in heel 2016. De Steelers zien onder andere de Cincinnati Bengals (2-3) een stapje dichterbij komen. De later spelende Baltimore Ravens (2-2) op gelijke hoogte kunnen komen in de AFC North.

DOLPHINS REVANCHEREN ZICH

Twee weken op rij was het spel van de Miami Dolphins (2-2) niet om aan te gluren. En ondanks dat het deze zondagmiddag niet veel beter was, was het wel genoeg om de Tennessee Titans (2-3) met 16-10 te verslaan.
Het sleutelpunt in de wedstrijd, waarin zowel Matt Cassel – die als vervanger van Marcus Mariota speelde – als Jay Cutler geen potten konden breken, was zonder meer onderstaande play, waarbij safety Reshad Jones uiteindelijk een touchdown mocht noteren.


Ondanks dat de Titans nog wel terug zouden komen tot 10-10, waren de Dolphins net iets beter om de wedstrijd binnen te slepen. Jay Cutler, die voor slechts 92 yards zou gooien en het publiek in Miami niet echt veel reden tot juichen gaf, gooide uiteindelijk toch de game-winner richting Jarvis Landry.


De Dolphins zitten dankzij de overwinning vlak achter de concurrentie in de AFC East, waar iedereen verder 3-2 staat. De Tennessee Titans zullen hopen dat Marcus Mariota snel terug komt.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen