Eagles blijven aan kop in NFC, Giants naar 0-5

De Philadelphia Eagles lijken een team te worden om rekening mee te houden in de NFC, terwijl de Giants nog steeds zonder overwinning zitten…

EAGLES SLOPEN CARDINALS

Na een moeizame eerste maand van het seizoen, lieten de Arizona Cardinals (2-3) zich in Philadelphia wederom niet van hun beste kant zien. Carson Wentz en de Philadelphia Eagles (4-1) waren met 34-7 duidelijk te sterk.
Het was een ware demonstratie van Wentz en co., want met maar liefst vier touchdowns liet de jonge Eagles-quarterback de Cardinals-defensie werkelijke alle hoeken van het veld zien. Al na slechts een kwart stonden de Eagles 21-0 voor dankzij touchdowns naar Zach Ertz, Trey Burton en Torrey Smith. Al bewaarde Wentz de mooiste touchdown voor het laatst: met dank aan Nelson Agholor.


Aan de andere kant wisten de Cardinals gedurende de middag weinig in te brengen. De ploeg bleek meermaals runningback David Johnson gigantisch te missen, en lijkt zo langzamerhand een verloren seizoen tegemoet te gaan met een 2-3 record na vijf weken. Anderzijds staan de Eagles nu op 4-1, en mogen ze zich vooralsnog tot de top van de NFC rekenen.

RIVERS VERSLAAT MANNING

Het was bij tijd en wijlen niet om aan te gluren, maar uiteindelijk was het Philip Rivers die er met zijn Los Angeles Chargers (1-4) met de overwinning vandoor ging. Ondertussen blijven het barre tijden voor de New York Giants (0-5) die nog zonder overwinning zitten.
Het duel was namelijk een waar foutenfestijn, met in totaal 21 penalties en drie turnovers. Daarnaast verloren de Giants ook nog verschillende receivers, waaronder Odell Beckham Jr. voor wie het er niet best uit ziet na het oplopen van een zware beenblessure…


Ondertussen ging de wedstrijd gewoon verder, en zoals gezegd hadden Rivers en de Chargers de langste adem met een gamewinner van de Chargers-quarterback richting Melvin Gordon.


Zodoende mogen de Chargers voor het eerst dit seizoen de champagne ontkurken, terwijl het voor de Giants met de week een vervelender seizoen lijkt te worden…

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen