Panthers maken statement, 49ers verliezen weer

Ondanks alle ophef van afgelopen week kende Cam Newton een uitstekende middag voor de Carolin Panthers in Detroit, terwijl de 49ers een nieuwe manier vonden om te verliezen.

PANTHERS TE STERK VOOR LIONS

In een spannend duel tussen twee teams met een 3-1 record, kwamen de Detroit Lions (3-2) net iets te laat op gang om de Carolina Panthers (4-1) van de overwinning af te houden.
De absolute ster van de wedstrijd was Cam Newton. De Panthers-quarterback vormde afgelopen week nog het middelpunt van controverse na een minderwaardige opmerking richting een vrouwelijke journalist. In Detroit lag alle focus echter op zijn geweldige spel. Newton gooide voor 355 yards en drie touchdowns. Devin Funchess, Kelvin Benjamin en Christian McCaffrey ontvingen de TD’s. Voor laatstgenoemde was het zijn eerste NFL-touchdown.


Aan de andere kant kwamen de Detroit Lions pas tot leven nadat ze flink op achterstand waren gekomen. Matthew Stafford gooide nog twee touchdowns richting tight end Darren Fells, maar tot een volwaardige comeback zou het niet meer komen. De Lions vallen terug naar naar 3-2. Aan de andere kant staan de Panthers aan de top van de NFC met een formidabel 4-1 record.

49ERS VERLIEZEN WEER IN OVERTIME

De San Francisco 49ers (0-5) waren er wederom dichtbij, maar staan toch met lege handen. Ook ditmaal greep de ploeg van Kyle Shanahan naast de overwinning. De Indianapolis Colts (2-3) gingen met de buit aan de haal.
De aandacht lag in Indianapolis vooral op Peyton Manning die vooraf geëerd werd. Vele Colts-fans dachten met weemoed terug aan de tijd dat Manning de ploeg wekelijks naar nieuwe hoogtes stuwde. Op deze middag moest het echter van Jacoby Brissett komen. Andrew Luck’s invaller deed het lange tijd naar behoren, met rookie running back Marlon Mack aan zijn zijde.


Ondanks de indrukwekkende inspanningen van onder andere Mack, wisten de 49ers zich knap terug te vechten in de wedstrijd. Brian Hoyer, die zou eindigen met 353 passing yards, kwam in een goede flow terecht. De veteraan wist in de slotfase rookie tight end George Kittle te vinden voor de gelijkmaker.

OVERTIME

Wat volgde was een knotsgekke overtime, waarin Brissett in de endzone een interception gooide waar de 49ers geen gebruik van konden maken. Dit luidde uiteindelijk een lange run in van Marlon Mack, die met 91 yards op 9 carries eindigde. De altijd betrouwbare Adam Vinatieri forceerde de beslissing.


De Indianapolis Colts staan zodoende, zonder de aanwezigheid van Andrew Luck, op een 2-3 record terwijl de San Francisco 49ers zonder overwinning blijven zitten in het Kyle Shanahan-tijdperk. Saillant detail: de laatste vier nederlagen van San Francisco zijn in hun totaliteit met een verschil van elf punten verloren gegaan.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen