Red Sox slaan terug en mogen nog hopen


De hoop van Red Sox Nation was gisteren gevestigd op Doug Fister. In Houston kreeg Boston twee keer een draai om de oren. Aan Fister dus de schone taak om Game 3 winnend af te sluiten en de Red Sox in leven te houden. Manager AJ Hinch van de Astros vertrouwde de bal toe aan Brad Peacock, een pitcher die slechts twee wedstrijden verloor dit seizoen.
Het werd niet de wedstrijd van de startende werpers. Game 3 in deze serie werd het duel van een pas twintigjarige honkballer uit de Dominicaanse Republiek. De homerun van Rafael Devers in de derde inning gaf de Red Sox het zelfvertrouwen dat dit team zo nodig had. Devers legde de basis voor de 10-3 zege waarmee Boston liet zien dat het wel degelijk kan scoren tegen deze sterke tegenstander.

WEER HETZELFDE LIEDJE

In Detroit bewees Doug Fister al zijn waarde in het postseason. Heel Fenway Park hoopte vurig dat hij de aanzet kon geven voor een prachtige Houdini-act van hun Red Sox. De eerste inning leek echter vooral een herhaling van zetten. Lead-off hitter George Springer bereikte het honk en kon dankzij een tweehonkslag van Josh Reddick scoren. Fister had vervolgens zijn handen vol aan Carlos Correa, die zijn goede slagbeurt bekroonde met een homerun. Nog voor de wedstrijd goed en wel was begonnen, keken de Red Sox dus al tegen een 3-0 achterstand aan.

In de tweede inning begon het voor Fister weer van voren af aan. Carlos Beltrán en Yuri Gurriel bereikten het honk en na 38 pitches had manager John Farrell genoeg gezien van zijn starter. Joe Kelly mocht de rotzooi van Fister opruimen. Mede dankzij een knappe vangbal van Mookie Betts werd het niet nog erger voor de Red Sox.
In de gelijkmakende tweede inning kwam het publiek zowaar tot leven. Na honkslagen van Hanley Ramirez en Mitch Moreland gaf Peacock Rafael Devers vier wijd en waren de honken vol met niemand uit. Een honkslag van Sandy León bracht Boston en hun fans terug in de wedstrijd. De Red Sox blaften wel in deze inning, maar bijten deden ze slechts één keer. Verder dan dit ene puntje kwam de thuisploeg namelijk niet.

DEVERS REDDENDE ENGEL

Een inning later hadden de Red Sox meer geluk. Met twee uit sloeg Mitch Moreland een tweehonkslag. Hij werd vervolgens door Hanley Ramirez over de thuisplaat geslagen. Dit tweede punt betekende het einde van Peacock. Francisco Liriano moest voor de derde uit zorgen, maar in plaats daarvan sloeg Rafael Devers zijn tweede pitch de tribunes in.

De jonge derde honkman blies de wedstrijd nieuw leven in en gaf Boston niet alleen de voorsprong, maar ook het momentum. Het geloof keerde terug in de harten van de spelers en de fans.
Na de klap van Devers werden de runs duurder. David Price beklom de heuvel voor de Red Sox en wist de sterke slagploeg van Houston in toom te houden. Lance McCullers Jr. deed hetzelfde namens Houston. De Astros-pitcher kwam in de zevende inning in de problemen en liet zijn vervanger beginnen met het eerste en tweede honk bezet.

LUCHT VOOR DE RED SOX

Mitch Moreland maakte het er niet gemakkelijker op voor reliever Chris Devenski. De eerste pitch was goed voor een honkslag, maar gescoord werd er nog niet door de Red Sox. Voor Moreland was het al zijn derde hit in het duel. Een honkslag van Hanley Ramirez, zijn derde van de dag, brak de wedstrijd open. Twee runs kwamen over de thuisplaat en de Red Sox namen een 6-3 voorsprong. Dat Boston de wind in de zeilen had, werd duidelijk toen Devers met een bloop hit voor het zevende punt zorgde.
Jackie Bradley Jr. gooide Game 3 definitief op slot. Met het eerste en het derde honk bezet sloeg hij de bal het stadion uit en tilde de score naar 10-3 in het voordeel van de Red Sox. Het team dat in de eerste wedstrijden zo ontzettend moeilijk tot scoren kwam was opeens springlevend.

SMITH HOUDT DEUR DICHT

Voor Carson Smith kon er in de negende inning niet veel meer verkeerd gaan. Met een ruime voorsprong begon de 27-jarige reliever aan zijn karwei en Smith bleef foutloos. Altuve kwam weliswaar nog op de honken, maar de overwinning van de Red Sox kwam geen moment in gevaar.

UP NEXT

De Red Sox weten nu dat ze kunnen scoren tegen de Astros, maar moeten maandag nog een keer zo’n prestatie leveren om een vijfde wedstrijd af te dwingen. Charlie Morton zal starten namens de bezoekers uit Texas. Boston-manager John Farrell moet zijn keuze nog maken.

Top photo credit: Maddie Meyer/Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen