Bills verliezen in Cincy, Jets gedeeld eerste

Het leek aan het begin van het seizoen ondenkbaar, maar de Buffalo Bills en de New York Jets staan na vijf weken gedeeld eerste met de New England Patriots. Al is dat voor laatstgenoemde meer reden voor een feestje dan dat het voor Buffalo zal zijn.

BILLS LOPEN KANS OP 4-1 MIS; VERLIEZEN VAN BENGALS

De Buffalo Bills (3-2) hadden een kans om naar een onwaarschijnlijk 4-1 record uit te lopen, maar de Cincinnati Bengals (2-3) waren in eigen huis net iets te sterk. De Bengals kwamen direct ijzersterk uit de startblokken dankzij niemand anders dan A.J. Green.


Ondanks deze geweldige touchdown kende Green ook zijn mindere momenten. Zo werden twee ballen via de handen van de receiver verwerkt tot interceptions door respectievelijk Micah Hyde en Jordan Poyer. De picks hielden de Bills in de wedstrijd. Het gebrek aan kracht in aanvallend opzicht hielp de Bills echter niet. Jordan Matthews was al vooraf uitgeschakeld met een blessure en Charles Clay moest vroegtijdig het veld verlaten met een knie-kwetsuur. Zodoende konden Andy Dalton (328 passing yards) en A.J. Green (189 receiving yards) alsnog de klus klaren. Rookie runningback Joe Mixon zorgde met zijn eerste NFL-touchdown voor de beslissing.


Wat zodoende op een gemiste kans voor de Bills uitliep, betekende voor de Bengals dat ze zich hebben herpakt na een 0-3 start. Cincy mag ineens hopen op meer, in een divisie die heel open lijkt.

BROWNS VERLIEZEN WEER; JETS NAAR 3-2

Voorafgaand aan het seizoen werden beide teams aangewezen als twee van de zwakste teams in de NFL. Waar de Cleveland Browns (0-5) nog steeds op hun eerste overwinning wachten, staan de New York Jets (3-2) na een 17-14 overwinning in Cleveland zowaar (gedeeld) aan kop in hun divisie.


Eén van de voornaamste redenen dat de Browns wederom niet wisten te winnen, was het teleurstellende spel van rookie quarterback DeShone Kizer. Kizer, die slechts 8-uit-17 ging voor 87 yards, gooide bovendien een heel kostbare interception. Het gevolg: Kizer werd naar de kant gehaald en back-up Kevin Hogan mocht het proberen. Dat verliep in eerste instantie succesvol, evenals het debuut van Myles Garrett, die in zijn eerste wedstrijd twee sacks noteerde.


Maar ondanks de spectaculaire vangbal van rookie David Njoku, mocht het niet baten. De New York Jets, waar voormalig Brown Josh McCown under center stond, kwamen terug. Uiteindelijk deelde diezelfde McCown de knockout uit door te connecten met ex-Seahawk Jermaine Kearse.


De Browns blijven hierdoor zonder overwinning, terwijl de New York Jets hetzelfde record hebben als de New England Patriots. Dat is gelijk hun tegenstande van volgende week.

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen