Pick Sixteen: Op naar weer een heerlijk NFL-weekend

Wat een heerlijk NFL-weekend was het weer, met twee wedstrijden in overtime en negen wedstrijden die beslist werden met een verschil van minder dan een touchdown. En dan was er maandagnacht als toetje nog Washington @ Kansas op MNF. De wedstrijd had alles wat sport zo leuk maakt, maar het gokken op wedstrijden zo frustrerend (als je op Washington had ingezet tenminste).
Vijf seconden voor tijd staat het nog gelijk in een wedstrijd met een spread van 6,5 tot 7,5 punten in het voordeel van de Redskins (de spread wisselt per wedkantoor en per dag, dus vandaar dat er soms verschil tussen zit). De Chiefs kiezen er voor om de zege met een field goal naar zich toe te trekken.
Voor de gokkers maakt deze keuze niet veel uit, want met 23-20 valt de nederlaag van Washington binnen de spread en heeft iedereen die op de Redskins ingezet heeft gewonnen. In de laatste play van de wedstrijd gebeurt er dan dit:


De Redskins proberen van alles om de zege nog binnen te halen, maar dit mislukt. Resultaat: een fumble die de Chiefs teruglopen voor een touchdown. Voor de wedstrijd heeft het weinig gevolgen, want Washington leek het duel toch al verloren te hebben. Voor iedereen die ingezet heeft op de wedstrijd een dramatische verandering, want de Chiefs halen ineens de spread wel met een 29-20 zege en iedereen die op Washington heeft ingezet is zijn geld kwijt. Hier was ingezet op een zege van de Chiefs, dus dit rare einde leverde een extra puntje op in de beste week tot nu toe.
Zoals beloofd heb ik er deze donderdag wel aan gedacht om in te zetten voor TNF.

Uiteindelijk was het juist de verdediging die de Patriots de zege bezorgde en niet de aanval. Dat, en Nick Folk. De kicker van Tampa miste alle drie zijn field goal-pogingen. Voor de uitkomst in deze rubriek maakte het niet veel uit. De Bucs verliezen nu met vijf punten verschil, wat precies aan de goede kant van de spread zit. En dus een 1-0 start van deze week.
Hieronder de picks voor de rest van het weekend. Zoals altijd de thuisploegen staan in hoofdletters en de cijfers tussen haakjes is de spread die je bij de score van het betreffende team moet optellen of aftrekken.

COLTS (-1,5) vs 49ers

De 49ers hebben dit seizoen in drie van de vier wedstrijden de spread gehaald nog, dus misschien dat de spread daarom zo laag is. De Colts zijn echter wel de favoriet voor mij in deze wedstrijd, dus ik verwacht daarom niet dat ze problemen gaan hebben die anderhalve punt goed te maken.

Bills (+3) at BENGALS

De Buffalo Bills zijn de grote verrassing van het seizoen tot nu toe en met overwinningen op de Falcons en Broncos hebben ze bewezen het ook tegen goede ploegen te kunnen. De ploeg leunt erg op de verdediging, want de Bills krijgen de minste punten tegen tot nu toe. Het wordt dan ook nu een wedstrijd met een lage score, en dan zijn drie bonuspunten wel erg veel. Buffalo kan dit duel zeker winnen, laat staan met minder dan drie punten verschil verliezen.

Jets (+1) at BROWNS

De fans van de Browns zullen zondag 8 oktober met rood hebben omcirkeld. De beste kans voor de Browns om een wedstrijd te winnen. De ploeg uit Cleveland speelt thuis en heeft ook meer talent dan de Jets. Maar New York heeft de afgelopen weken laten zien niet het lachertje van de NFL te zijn waar iedereen ze voor zag, al leken ze in de slotfase van het duel met de Jaguars wel te proberen het duel nog te verliezen. Ook tegen de Browns maken de Jets er een spannend duel van en de ploeg heeft straks na vijf wedstrijden gewoon een winning record.

LIONS (-2,5) vs Panthers


Cam Newton wist afgelopen week alle aandacht naar zich toe te trekken, en niet door de overwinning van de Panthers bij de Patriots, maar door bovenstaande reactie na een vraag van een vrouwelijke journalist. De quarterback van de Panthers zal daarom extra onder een vergrootglas liggen zondag, maar of het ook invloed op zijn spel gaat hebben valt te betwijfelen. Voor beide ploegen een belangrijk duel met het oog op de play-offs, maar uiteindelijk zal Detroit de betere ploeg blijken te zijn en er met de overwinning vandoor gaan.

Titans (-1) at DOLPHINS

Kan Marcus Mariota spelen? Dat kan wel eens de doorslaggevende factor in dit duel zijn tussen twee ploegen op zoek naar revanche. Beide teams gingen afgelopen week namelijk keihard onderuit. De Titans lieten een rookie quarterback 57 punten scoren en de Dolphins slaagden er niet in om ook maar een punt te scoren tegen de Saints, een ploeg die niet bekend staat om haar goede verdediging (eerder het tegenovergestelde). Het vertrouwen in Jay Cutler moet tot een dieptepunt zijn gedaald, ook al deed Adam Gase zijn uiterste best om het stilstaan van Cutler in de wildcat formatie goed te praten. Het zorgt er voor dat de Titans de voorkeur krijgen, zelfs als de ploeg met Matt Cassel aantreedt in plaats van Marcus Mariota.

Chargers (+3,5) at GIANTS

Wedstrijden van de Los Angeles (het blijft wennen dit te typen) Chargers zijn bijna altijd spannend. En de ploeg is ondertussen gewend om uitwedstrijden te spelen, want ook in Los Angeles zitten wekelijks meer fans van de bezoekers dan supporters van de Chargers. Of het genoeg is om voor het eerst een wedstrijd te winnen denk ik niet, maar wel met een kleine nederlaag gaan de Chargers wel voor het eerst dit seizoen de spread halen. En dat is ook wat waard.

Cardinals (+6,5) at EAGLES

De Arizona Cardinals zijn de enige ploeg die alle wedstrijden volgens de spread hebben verloren (de Chargers hebben drie losses en een tie). Toch blijft het lastig om dit duel te voorspellen. Beide ploegen hadden afgelopen week bijna verloren van ploegen die nog zonder zege zijn. Grote kans dat het ook nu spannend blijft tot het eind. In dat geval kies ondanks het slechte resultaat tegen de spread tot nu toe toch voor de Cardinals en de 6,5 bonuspunt die je hier krijgt.

STEELERS (-8) vs Jaguars

De Jaguars zijn een vreemde ploeg. De ene week vernederen ze de Ravens in Londen, een week later gaan ze onderuit tegen de New York Jets. De Steelers hebben drie wedstrijden gewonnen, maar de enige nederlaag was tegen de Bears (in OT), wat ook gelijk de enige zege voor die ploeg is. Uiteindelijk heb ik meer vertrouwen in de aanval van de Steelers dan in de Jaguars. Verdedigend doen ze het nog wel goed, maar Bortles gooit ongetwijfeld een of twee intercepties en die kansen straft Big Ben wel af. Een zege met een verschil in de dubbele cijfers dus.

Ravens (+2,5) at RAIDERS

Zelfs zonder quarterback Derek Carr zijn de Raiders favoriet in dit duel tegen de Ravens. Baltimore stelde de afgelopen twee weken teleur met twee dikke nederlagen tegen de Jaguars en eeuwige rivaal Pittsburgh. Carr brak afgelopen zondag een botje in zijn rug, met als gevolg dat hij 2 tot 6 weken aan de kant staat en de Raiders het moeten doen met EJ Manuel als quarterback. Gezien de problemen de afgelopen twee weken met Carr als starter is het niet de verwachting dat Manuel het ineens veel beter zal doen. Baltimore gaat dit duel dan ook winnen.

Seahawks (+2) at RAMS

De Seahawks kwamen zondag in de tweede helft eindelijk tot leven. De Rams hebben een superstart en zijn misschien wel de grootste verrassing van het seizoen, waarbij zeker de zege in Dallas knap was, maar de andere zeges kwamen tegen de 49ers (met veel moeite) en de Colts met Scott Tolzien als quarterback. Het voelt nog steeds niet goed om de Rams als favoriet te zien in dit duel en dus kies ik voor de Seahawks met ook nog eens de twee bonuspunten voor het geval Goff er toch een heel nipte zege weet uit te halen.

Packers (+2) at COWBOYS

De Dallas Cowboys kregen vorige week 35 punten tegen van de Rams en krijgen nu Aaron Rodgers op bezoek. De Packers speelden vorige week ook nog eens op donderdag, waardoor ze een extra voorbereidingstijd hebben. En Mike Daniels, de beste verdediger van de Packers, kan mogelijk weer spelen deze week. Alles wijst op een overwinning voor de Packers in deze wedstrijd.

TEXANS (+1) vs Chiefs

De Chiefs zijn de enige ongeslagen ploeg en de enige ploeg die nog elke week de spread gehaald heeft. Aan beide komt tijdens deze editie van SNF een eind. Het aanvalsplan van Houston met Deshaun Watson en DeAndre Hopkins is goed genoeg om het de verdediging van Kansas lastig te maken. En het voordeel voor de rookie quarterback is dat hij ook nog eens een uitstekende verdediging achter zich weet die zijn foutjes goed kan maken en veel druk kan gaan zetten op Alex Smith. Het is een matchup om naar uit te kijken dit weekend en mijn geld gaat naar de Texans.

Vikings (-3) at BEARS

Alle ogen zijn maandagavond gericht op Mitchell Trubinsky. De Bears hebben elf dagen tussen twee wedstrijden in, bijna een complete bye-week. Ze hebben deze tijd gebruikt om hun rookie klaar te stomen voor dit duel op MNF. De vraag is hoe de rookie met de druk om zal gaan. Al is Mike Glennon er de afgelopen vier weken in geslaagd om het voor Trubinsky een stuk eenvoudiger te maken. Veel slechter kan immers niet. Aan de andere kant kan het nooit goed voor het zelfvertrouwen van Trubinsky zijn geweest dat het vier wedstrijden heeft geduurd voor hij eindelijk de voorkeur krijgt. De keuze voor deze wedstrijd valt dan ook op de Vikings, ondanks dat die hun eigen quarterback-problemen hebben. Ook Case Keenum is goed genoeg om deze Bears te verslaan.
DEZE WEEK: 1-0
VORIGE WEEK: 10-6
SEIZOEN: 28-36

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

1 REACTIE

  1. Myles Garrett maakt uitgerekend tegen de Jets zijn debuut, toch ben ik optimistisch gestemd. Maar veel meer moet er niet gewonnen worden, want we willen volgend jaar wel een van de heren Darnold of Allen in het groen wit zien.
    Af en toe denk ik nog wel eens aan Brandon Marshall die naar stadgenoot de Giants vertrok om prijzen te winnen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen